לא נראה לי שיש לי זמן לפרט הכל עכשיו. אתחיל
בקצרה:
1. אתחיל בכך שברמה הגבוהה, השינוי קורה הכל הזמן. הטבע זז לו, אנחנו חלק מהטבע. העניין הוא שהמחשבה העצמית שלנו עוצרת את השינוי. קשה לה איתו. אם אנו מקשיבים לשינויים ורואים בהם חלק מהדרך שלנו, כל שנותר הוא להצטרף. בקרב למשל - אתה מגיב לתחושה הגורמת לך לעשות את המהלך הנכון. אם תנסה להבין אותה יהיה מאוחר.... השינוי יתבטא בגוף שלך
.
2. ברמה היבשה\טכנית- השינוי מגיע מרצון לשינוי. כלומר, אני עושה משהו ואומר לעצמי, זהו אני משנה את הדרך, גם אם נראה לי שאני בדרך הנכונה. פשוט לשנות. באמנות הלחימה, טאי ג'י צ'י גונג וכו'- אם מתרגלים כל הזמן באותו האופן, לא מתקדמים. אם לאחר חצי שנה של תרגול של משהו, ממשיכים לעשות אותו הדבר ואין שינוי, הווה אומר יש תקיעות, אין התקדמות. למשל - אם אתה נוהג לתרגל חזק, תרגל חלש, לאט, מהר וכו'. יותר מזה - אחרת גם חזק לא אולי תהיה.
3. ברמה מודעת יותר - השינוי נובע מהקשבה פנימית ורצון פנימי. חשבון נפש שאומר, עד עכשיו היה כך, עכשיו פניי לשינוי. מה גורם לרצון לשנות?...או הסיטואציות בחיים או המודעות\תודעה שרוצה להתפתח. נגיד באימונים - בהתאמה - יוצא שאני חוטף הרבה מכות ברגליים - הגיע הזמן להתייחס ולעשות שינוי. או שאני מחליט שאני צריך לעבוד על פחד מלחטוף מכות, שהגיע הזמן לעבוד על המהירות שלי, אני מתחיל לבצע שינוי.
כל שינוי כזה, מפתח אותי ומוציא אותי מהתפישות העצמיות שלי שמגבילות אותי.
אלו דוגמאות מאוד פשוטות, של תהליכי שינוי. נכון שמצד אחד השינוי מצריך רצון, אך אם מקשיבים, השינוי קורה כל הזמן ואנו צריכים לתת לו להניע אותנו. אם אנו קשובים, השינוי יהיה למקום שאנו צריכים. אם אנו מקשיבים לנטיות ליבנו, השינוי יעשה בכיוונם. ובסופו של דבר השינוי יהיה תוצאה של שוני מעצמו המונע גם מתוך נטיות ליבנו.
אבל זה לא נגמר בזה - רצון פנימי הוא מפתח לשינוי (שהוא המפתח להתפתחות) ויש אנשים שכמו שאמרתי, שאצלם הוא מספיק בשביל לייצר שינוי. העניין הוא שאצל רובנו, צריך משהו שיסובב את המפתח - זו המחשבה. המחשבה והרצון יחדיו יוצרים כוונה. הכוונה מניעה את הכוח שמייצר שינוי.
מקווה שזה נותן תמונה מסויימת, אני כבר סוגר את היום, אז מקסימום מחר.
לילה טוב.