סבלנות

ממש לא...

כתבתי אפס סבלנות ולכך התכוונתי.
למרות שזה תקף גם לגבי סובלנות.
סבלנות מדברת על לתת מרחב של זמן למשהו
וסובלנות מדברת על לכבד את השונה ממך.
שתיהן חשובות במידתיות משתנה בהתאם לנסיבות.

כן, סבלנות היא תכונה מעניינת.

כמדריך לאמנות הפנימית, העוסק בין היתר ביכולת של אדם לעצב ביתר יעילות תכונות והרגלים של עצמו, מאלה הניתנים לעיצוב, אני יודע שיש תכונות רבות ש"כמה שיותר מהן יותר טוב" ורבות אחרות ש"כמה שפחות מהן יותר טוב", אך הסבלנות, בדיוק כפי שציינת, היא לא אחת מאלה או מאלה, אלא כזאת שדורשת הכוונה בהתאם לסיטואציה וההקשר - לפעמים טוב הרבה ממנה, לפעמים מעט, לפעמים בכלל לא, לפעמים אינסוף וכו'. זה מרתק.
&nbsp
נ.ב. אני יודע שהאשכול הזה כביכול מהווה תגובה לאשכול אחר בפורום, אך אני נוטה לעסוק עניינית במה שנכתב בו (תכונת הסבלנות והשימוש בה) ופחות מעניין אותי ההקשר הנקודתי החולף (שאולי היווה את הטריגר להעלאת הנושא).

lightflake

New member
א. לא, שום תגובה לאשכול אחר.

ב. גם אתה מבלבל עם סובלנות, אני דיברתי על סבלנות, אתם יכולים לפתוח שרשור חדש בנושא סובלנות כי אין הרבה קשר.
ג. לא רואה סבלנות כתכונה שטוב ממנה לפי הסיטואציה אלא תמיד טוב הרבה ממנה (היא יכולת, לא חובהלהשתמש בה)
ד. בקיצור, ממליץ לקרוא על ההבדל בין סבלנות לסובלנות אם רוצים להבין את הפוסט לפי כוונת המחבר, אם לא, אז לא |משיכת כתפיים|

lightflake

New member
לא רואה את זה ככה, זאת רק יכולת פנימית

אין חובה להשתמש בה
&nbsp
בכל אופן, ניסיתי להגיד בפוסט שסבלנות - אני יותר ויותר מוצא כמה זו יכולת שחשוב אצלי לפתח, וכמה היא קשורה לעבודה פנימית מודעת, קשר הדוק. אז אני מנסה לתת פוקוס על כמה היא חשובה, לא מבין למה שהתגובות יתמקדו באיזשהו צד שלילי בה, אלא אם כן בטעות עשיתם קשר להודעה על ההומוסקסואליות ובלבלתם סבלנות עם סובלנות, אז התגובה מובנת אבל עכשיו, אחרי שהבהרנו שלא לכך הייתה הכוונה, אין צורך לנסות לאנוס בכח את התגובה הקודמת....

lightflake

New member
לא מוזר לך שגם כשהגדרת המילה השתנתה התגובה שלך נשארה בעינה

לי זה נראה סוג של נסיון לאנוס תגובה לא קשורה... |שוב משיכת כתפיים, למה אין את האייקון הזה?|
&nbsp
אם היו מציעים לך יכולת לא לפעול אוטומטית מתוך כעס, עצבים, (או רגש אחר)
האם היית אומרת, אני לא רוצה יותר מדי מהיכולת הזאת? כי לפעמים אני כן רוצה שהכעס יגרום לי לפעול בלי יכולת לעצור ? לי זה נשמע מוזר ... לכן נראה לי כמו נסיון לאנוס תגובה שלא התאימה |משיכת כתפיים|
&nbsp
&nbsp
&nbsp

אתה מקשר בין סבלנות לבין יכולת לא לפעול אוטומטית

מתוך כעס ועצבים?
אולי אתה מתבלבל עם סובלנות...

ואתה?

אני רק שאלתי והעלתי תהייה...
אתה הוא זה שהניח ופסק,
בתגובתיך אליי ואל מנהל הפורום.

lightflake

New member
לא יודע מה ההתעקשות הזו

בואי נתאזר בסבלנות, ואולי בהמשך תפתח יכולת לדיון... כרגע חסום

נדמה לי, אבל לא בטוח, שסבלנות פנימית ״אמיתית״ היא ביטוי של שלווה.
כשאני מנסה ״לכפות״ אותה, נוצר חיכוך פנימי מעניין, שיכול לעתים להועיל בהיכרות עצמית.
כך שהיא יכולה להיות כלי שימושי ואולי גם סוג של ״מטרה״ (אם יש כזו בכלל).

הגבתי להודעתה של מגדלאור1

למעט הנ"ב שהתייחס לאשכול...
לגבי השיתוף בסעיף ג' - סבבה... ובכלל, תודה על כל הפירוט מ-א' עד ד'

אז למדתי מתגובתך דבר חשוב:

שלפעמים מה שאני מניח ובטוח בו, כלל לא נכון.

במקרה הזה - ההנחה המוטעית שלי שגם ההודעה שלך, שפתחה את האשכול, התייחסה בין היתר במודע לאשכול אחר.

אז התובנה הזאת, הומחשה לי שוב, בעדינות.

אני אפילו זוכר את הרגע שהנחתי את זה... ומשהו בי עלה שאמר "אולי" אך מיד "סתמנו את פיו" בנפנוף מבטל בסגנון "להההה, ברור שזה מתייחס גם לזה, מה הסיכוי שלא..."

אז תודה שהבהרת

ותודה לי שהקשבתי.
אולי בזכות הדבר הכל-כך-קטן הזה, יעלה בידי להיות קשוב יותר בכל-כך-הרבה-דברים-קטנים אחרים...

למעלה