סבלנות

סבלנות

לעינת שלום יש לי ילדה בת 13 והבעיה שלי היא שאני כועסת עליה המון מטילה עליה המון מטלות שקשורות לבית כמה שאני מנסה לשנות את גשתי כלפיה תמיד יוצא לי שאני כועסת ומיתבטת בצורה לו יפה כלפיה וכלפתי בתי בת ה6 יש לי המון סבלנות בבקשה תתני עצה שתוכל לעזור לי לשנות את ההיתנהגות שלי כלפי בתי הגדולה

הזמיני עצמך לשיחה ו...

שלום רב, ראשית חוכמה היא התבוננות פנימית, זיהוי, הכרה, אבחנה והודאה על הליכה במסלול קלוקל וצורם. הכול יכול להיות גם אחרת. הכל בידיים שלך. את המנהלת של עצמך, קבלי החלטה מתוך שיקול נבון ומושכל הלוקח בחשבון את בתך היקרה ואת רצונך להיטיב עימה, להעלות את הביטחון שלה בעצמה, את דימויה העצמי ולשפר את היחסים ביניכם. נדמה לי שיש לך(כמו לרבים וטובים), צורך גדול בשליטה, צורך שהדברים יעשו על פי תמונת העולם הנבחרת על ידייך. זה לא עובד עם עוד אנשים, עם הילדים שלנו ועם מתבגרים בפרט - להם יש את הרצונות וצרכי השליטה שלהם על גורלם. צרכים מנוגדים ואף סותרים יוצרים את הקונפליקטים.(הכעסים...) אז... עכשיו לעבודה הזמיני עצמך עוד היום לבית קפה, שוחחי עם עצמך, שבי ונסחי הצהרה / החלטה פנימית שלך.( נוכח פנייתך ודברי התגובה שלי) רשמי את ההצהרה ביומן. מזמינה אותך להקליד את ההסכם שלך עם עצמך כאן בפורום ונמשיך לעבוד... האם תרימי את הכפפה? עינת

חזרת תשובה לעינת

עינת תודה על הצעתך אך אני שחחתי עם עצמי פעמים רבות וגם לקחתי את בתי לשיחה והחלטתי לפתוח דף אחד ביחד עם בתי כשהיתחלנו את הניסיון זה עבד רק שבוע ולא יותר כי הירגשתי שהיא לו תורמת מעצמה גם להישתנות נתנתי לה את כל מה שהיא ביקשה אך שציפתי שהיא תיתן מעצמה קצת ותנסה לקחת את עצמה בידיים מי בחינת לימודית היא אפילו לא ניסתה הקושי שלי היתה הוא שהיא ילדה מאוד תיממה חסרת ביטחון וחסרת עמוד שידה מבחינה חברתיתי מושפעת מאוד מהחברה כשאני יושבת איתה בשיחות ומנסה להדריך אותה היא צוחקת לי בפנים ואני מרגישה שהיא חושבת שאני סתומה גם ביגלל הדברים האלה יוצא לי לכעוס עליה המון ומהכעס אני גם מיתבטה אליה בצורה לו יפה עינת פשוט מי שבתי בת 6 נולדה פשוט הישתנתי כלפי הגדולה וקשה לי גם להעניק לה חום ואהבה וזה מאוד מקשה עלי אבל אקח את הצעתך ואשב שוב עם עצמי והודיע לך החלטתי וגם אשמח אים תוכלי את לתת לי עצת היתמודדות עם עצמי

המפתח בידיים שלך בלבד!

שלום רב, אני מחכה להמשך השיתוף שלך. הפתרון בינתיים נעוץ בינך לבים עצמך ואין לו קשר כרגע עם הילדה. ממתינה לשמוע ממך... עינת גבע

למעלה