סבוריאה....

Just D3

New member
סבוריאה....../images/Emo4.gif

היי חבר'ה, קראתי כמה פוסטים לגבי סבוריאה שאני סובלת ממנה, ההתפרצות האחרונה קרתה בחורף הזה שהבחנתי ביובש קיצוני בקרקפת שלפעמים מתפשטת גם לאיזור הפנים. דבר נוסף שמאוד הפריע לי (שלא קשור לסבוריאה) זה יובש בעיניים ותחושת "חול בעיניים" ואדמומיות. רופא העור כבר רשם לי שמפו + טיפות מיוחדות, אבל לאור הפוסטים שקראתי, הבנתי שסבוריאה קשורה המון למצב נפשי ותזונה לקויה. אני מעוניינת לשמוע האם מומלץ לרכוש תוספי תזונה על מנת לטפל בחוסר או עדיף ממש ללכת לתזונאי ולשלב גם טיפול בשמנים? (איך קוראים לאנשים המתמחים בטיפול בשמנים?) והאם ליובש בעיניים יש גם איזשהו טיפול, למרות שעכשיו שהחורף די נפרד מאיתנו אני סובלת קצת פחות תודה!!!

סאבוריה

אני חושבת ששהנחה שלך היא הנכונה . צריך שילוב של השניים גם טיפול ישיר בסאבריה וגם ליווי תזונתי נכון. לא תמיד צריך תוספי תזונה, יותר מדי תוספים גם לא בריא . הינך מוזמנת לקומונה שמטפלת בנושא שיער"שיער התקרחות ובעיות עור הקרקפת" להמשך דיון בשאלתך ולקבל יותר טיפייםלבעייתך בהצלחה

harduf9

New member
למרות שנחטפת מכאן לקומונת שיער...

סבוריאה היא מחלה גנטית שניתן בעזרת טיפול נכון לשמור עליו במצב של רמיסיה (רדום). הטיפול יכלול תזונה, סביר להניח תוספי תזונה ופאן נפשי / אנרגתי. תלוי במטפל ובמטופל. נכון שיש כמה "חוקים" בסיסיים שמתאימים לרב האנשים אבל תמיד יש יוצא מן הכלל. מעבר לכך, אם למשל תקבלי המלצה לקנות אומגה 3, איזה תקני? ישנם בשוק מוצרים טובים יותר וטובים פחות בריכוזים שונים וברמת פעילות שונה. מטפל ידע לכוון אותך למוצר טוב וימנע ממך בזבוז של זמן, סבל וכסף על מוצרים גרועים. גם את המינון צריך להתאים, מה שבחנות הטבע לא בטוח שיגעו להתאים. לא תמיד עובדים נטורופתים במקומות הללו ותמיד יש אינטרס למכור את המוצר שמרוויחים עליו הכי הרבה. לנושא העיניים. סבוריאה ושאר מחלות עור קשורות קשר ישיר לאלרגיות והכל מועבר דרך הגנים. יתכן שזה המצב אך באותה המידה בדיוק יתכן שזו בעיה נפרדת או סימפטום נוסף לתזונה או לדרך החיים שלך. גם במקרה זה צריך לבדוק יותר לעומק לפני שתינתן תשובה. בריאות שלמה גיא הרדוף

Just D3

New member
היי גיא ../images/Emo140.gif

:) תודה רבה על התגובה. לא ידעתי שסבוריאה היא מחלה גנטית אבל זה נשמע די הגיוני. גם לאחי יש תופעות מוזרות בעור (לאו דווקא סבוריאה). איך נקרא המטפל, האם זה תזונאי?נטורופת? (אנ לא כל כך בקיאה במושגים) אני לא יודעת אם זה קשור אבל אני גם לוקחת כמעט כל בוקר ג'רו דופילוס שקניתי בחנות טבע לטיפול בבטן העצבנית שלי.. יכול להיות שזה גם משפיע על המצב לרעה?

harduf9

New member
בבקשה

בד"כ מדובר בנטרופת אך גם מטפלים בשיטות נוספות אימצו את תוספי המזון כדרך טיפולית נוספת. אם תרצי המלצה תוכלי לכתוב פה את האזור המתאים בארץ ולקבל המלצות במסרים. ג'ארו דופילוס הוא מוצר טוב וסביר להניח שהוא לא מחמיר את הבעיה. מה שכן מעי רגיז / בטן עצבנית בהחלט יכול להחמיר את הבעיה. מה שכן יש מוצר יותר טוב ופחות יקר. בריאות שלמה גיא הרדוף

למעלה