סבונים -

hope7

New member
סבונים -

האם ניתן להכין מחדש סבונים עם סבון? (וואוף יצא מסורבל...) כלומר - האם אפשר איכשהוא להמיס אותו וליצור סבון חדש (כמו שאפשר לעשות עם נרות), או שצריך לקנות גליצרין ולהכין מהתחלה? תודה!

nikit1

New member
לא הבנתי אם את מתכוונת לסבון

קנוי שנמצא ברשותך ואת רוצה ליצור ממנו סבון שונה או שאת מתכוונת לסבון שהכנת מגליצרין ואת רוצה להפוך אותו למשהו אחר? אם הכוונה לסבון קיים (קנוי) אין שום בעיה להמיס אותו ולעשות צורות שונות (בזמנו אביבה הראתה כאן תמונה של יציקת סבון בצורת מלאך, חפשי בארכיון). מה שכן- לסבון כזה לא מוסיפים תמציות ריח. אני גם לא היתי מוסיפה צבע כי קשה לדעת איך זה ייראה עם הצבע המקורי. לדעתי גם אין בעיה להוסיף פרחים וכו´, רק לא לשכוח להשפריץ אלכוהול! אם את מדברת על סבון שהכנת מגליצרין- אפשר להמיס שוב ולשחק עם זה אבל לא לעשות את זה אם כבר הוספת עלי כותרת/צמחים יבשים וכו´ כי החימום יעוות את צורתם.

hope7

New member
התכוונתי לסבון קנוי (קיים)

אז להמיס אותו כמו שממיסים נר? (על בן-מארי). ואז להכניס אותו לתבניות שונות ולתת לו להתייבש? (כמה זמן בערך?) עם צבע אין בעיה, כי אני מראש לוקחת סבון בצבע שאני רוצה, וריח אין בעיה - כי כבר יש. מה ז"א להשפריץ אלכוהול? אני אשמח לקבל הסבר. תודה!!

nikit1

New member
יש הסבר מפורט לגבי כל הנ"ל

במאמרים של הפורום, ההמסה והקירור הם בדיוק כמו של סבון גליצרין. בהצלחה!

hope7

New member
קראתי ויש לי שאלה -

אני רוצה להוסיף פרחים לסבון - האם הם צריכים להיות מיובשים או פרחים רגילים זה בסדר? ועוד שאלה לגבי הכוהל - האם הכוונה לאלכוהול רפואי או לאפטר שייב או יין? תודה!

למעלה