מיתר - הנה הסבר קצר.
אני מתאר לעצמי שמרבית המצטרפים החדשים בפורום שמו לב בוודאי לעובדה שהרבה חברים מעניקים פריטים מבלי לקבל תמורה כלשהי בוודאי לא כספית, מתוך הנחה שהמקבל יוכל להחזיר בבוא הזמן לנותן. אני יודע שבנושא ההחלפות כל אחד מצפה לקבל תמורה הולמת למה שנתן,אולם, לא תמיד יהיה לך מה לתת למי שנתן לך פריט כלשהו.אם תבדקי בארכיון תוכלי למצוא שרשורים מיגעים בנושא ההחלפות, מה תיתן לי בתמורה, אני רוצה כך וכך וכו; סבב הבולים פותר את הבעייה, כל אחד מאיתנו יודע מה אוספים האחרים והוא שומר להם את הפריטים המתאימים. וזה פשוט מאוד - תמיר שם במעטפה כמות מסוימת של בולים בנושאים שונים כדי שיתאימו לנושאי האיסוף של המשתתפים, הוא שולח את המעטפה לראשון ברשימה, המקבל לוקח מה שהוא רוצה מהחבילה אבל מוסיף יותר בולים לחבילה לדוגמא אם לקחת 10 בולים שהתאימו לך שימי 20 אל תתקמצני לא תפסידי כלום, להיפך, ככל שהחבילה תתפח כך נהיה יותר מאושרים. כך תנדוד לה החבילה עד שתגיע שוב לידי תמיר ונוכל להתחיל סבב חדש. צריך להשתדל לשים לבא בתור בולים שמתאימים לו.את הבולים הנותרים שאף אחד לא ירצה נוכל לתרום לחוגי בולאים ודובוש יוכל לעזור לנו בנושא זה. לקחים מהסבב הקודם: א.לרשום פרטים בבירור ולציין כתובת להחזרה במקרה שהחבילה תאבד. ב.נא לא להכניס לחבילה בולים קרועים, חלודים, מקומטים וכו'. בהצלחה לכל המשתתפים בסבב. ולא לשכוח - "שלח לחמך על פני המים, כי ברבות הימים תמצאנו".