סבב הבולים:

תמיר1991

New member
סבב הבולים:

המשתתפים: שרון, דובוש, ירון, גלעד, מיתר, ניסים ואנוכי. הסבב יצא מחר - מקומות אחרונים בפנים! שנה טובה ומתוקה לכולם
תמיר.

אוקיי. רק הערה...

דבר ראשון, כתבת שכל אחד ישים יותר ממה שהוא לקח. זה לא הוגן, כי אז לאחרונים יגיעו יותר בולים מאשר לראשונים. אז כדאי להחליט על מספר מסוים של בולים קבוע שיגיעו אל כל אחד. כשהבולים יגיעו אליך בחזרה, אפשר פשוט להמשיך את הסבב עד שימאס.

אה ועוד משהו...

אנשים תשדלו להוציא דואר מוקדם וגם לשלוח מהר אחרי שזה מגיע אלכם, כדי שלא נמשוך את זה יותר מדי זמן. (זה לא יהיה כיף אם זה יקח יותר מחודש עד שזה יגיע אליך בחזרה) :)

תמיר1991

New member
זה לא ככה...

כשהבולים יגיעו אלי בחזרה אני אקח פחות מה- 75 שנתיי בהתחלה, ואת כל מה שנשאר אשלח לאריק, בכדי שיתרום את הבולים להתאחדות, או לכל מקום אחר. תמיד יש מה לעשות עם בולים שנותרים ללא דורש. תמיר.

לא ממש הבנתי...

כלומר. נגיד אתה שמת X בולים. אחריך לקחו 5 בולים ושמו 7. אז לבא בתור מגיעים X+2 בולים, וככה כל פעם המספר גדל. אגב לא התכוונתי שאתה לוקח יותר בולים ממה ששמת בהתחלה, אם זה מה שחשבת.

תמיר1991

New member
זה לא ככה:

אני שמתי X בולים, הבא אחרי לוקח פחות מה- X הכללי, נגיד שליש X, ונותן שליש X ועוד 5 בולים, כך זה ממשיך הלאה. הכוונה היא לא שהבא אחרי לוקח את כל הבולים, אלא שהוא לוקח חלק, ומשלים יותר ממה שלקח, ושולח לבא אחריו. יש מבין(ה)? תמיר

אז המעטפה הראשונה יוצאת לדרך מחר?

(למרות שעד שתקרוא זה בטח יהיה "היום") אני כבר מחכה בקוצר רוח שהיא תגיעה אלי. וגם שירון יחזיר לי תשובה בנוגע להחלפת בולים.

תמיר1991

New member
ההרשמה נסגרת מחר ב- 14:00,

בכדי שאלך ב- 15:30 לשלוח את המעטפה הראשונית. הסדר לעת עתה: תמיר שרון ירון דובוש מיתר נסים גלעד חוזר אלי האם זה מוסכם? מישהו מבינינו מעוניין לשנות מיקום? עוד מישהו מעוניין להשתתף? תמיר.

מבחינתי מוסכם!

אגב, אתה באמת מתכוון לשלוח 75 בולים? טוב זה יהיה מעניין ככה יותר, אבל יהיה מקום במעטפה? ועוד משהו, יהיה כתוב ברשימה עם הפרטים גם מה כל אחד אוסף, כדי שבכוונה יהיו נחמדים ויכניסו דברים שיתאימו לאחרים?

python 4

New member
היי, אפשר להיות אחרי דובוש?../images/Emo9.gif

וגם לפני מיתר, ככה אני אשים לה את הבולים שהתכוונתי לתת לה.

תמיר1991

New member
OK, בקשתכם נתקבלה.

מיתר, זה ממש לא הרבה מדי. דווקא התכוונתי לשים יותר
מה שכן, אני שולח במעטפה קטנה. תמיר.

מה זאת אומרת?

אם תשים את הבולים בסבב איך נחליף? או שפשוט תיקח "טרמפ" על הסבב וזה יהיה בנוסף לשאר הבולים? לא ממש הבנתי
(נמאס לי מזה שאני לא מבינה כלום!]-{)

nissim60

New member
מיתר - הנה הסבר קצר.

אני מתאר לעצמי שמרבית המצטרפים החדשים בפורום שמו לב בוודאי לעובדה שהרבה חברים מעניקים פריטים מבלי לקבל תמורה כלשהי בוודאי לא כספית, מתוך הנחה שהמקבל יוכל להחזיר בבוא הזמן לנותן. אני יודע שבנושא ההחלפות כל אחד מצפה לקבל תמורה הולמת למה שנתן,אולם, לא תמיד יהיה לך מה לתת למי שנתן לך פריט כלשהו.אם תבדקי בארכיון תוכלי למצוא שרשורים מיגעים בנושא ההחלפות, מה תיתן לי בתמורה, אני רוצה כך וכך וכו; סבב הבולים פותר את הבעייה, כל אחד מאיתנו יודע מה אוספים האחרים והוא שומר להם את הפריטים המתאימים. וזה פשוט מאוד - תמיר שם במעטפה כמות מסוימת של בולים בנושאים שונים כדי שיתאימו לנושאי האיסוף של המשתתפים, הוא שולח את המעטפה לראשון ברשימה, המקבל לוקח מה שהוא רוצה מהחבילה אבל מוסיף יותר בולים לחבילה לדוגמא אם לקחת 10 בולים שהתאימו לך שימי 20 אל תתקמצני לא תפסידי כלום, להיפך, ככל שהחבילה תתפח כך נהיה יותר מאושרים. כך תנדוד לה החבילה עד שתגיע שוב לידי תמיר ונוכל להתחיל סבב חדש. צריך להשתדל לשים לבא בתור בולים שמתאימים לו.את הבולים הנותרים שאף אחד לא ירצה נוכל לתרום לחוגי בולאים ודובוש יוכל לעזור לנו בנושא זה. לקחים מהסבב הקודם: א.לרשום פרטים בבירור ולציין כתובת להחזרה במקרה שהחבילה תאבד. ב.נא לא להכניס לחבילה בולים קרועים, חלודים, מקומטים וכו'. בהצלחה לכל המשתתפים בסבב. ולא לשכוח - "שלח לחמך על פני המים, כי ברבות הימים תמצאנו".

תמיר1991

New member
../images/Emo45.gifכן../images/Emo45.gif../images/Emo45.gifכן../images/Emo45.gif../images/Emo45.gifכן../images/Emo45.gif../images/Emo45.gifכ

תמיר.

אתה צודק בהחלט!../images/Emo45.gif

ירון, אתה רוצה שאני אשלח לך את הבולים כבר עכשיו? לא אכפת לי אם יהיו הפרשי זמן.

python 4

New member
את יכולה..

ואם את רוצה אני אשלח לך את הבולים שלי עכשיו גם..

אם אני אמצא מעטפה אני אשלח לך מחר

אם לא אני אלך לקנות. בכל מקרה, אם יותר נוח להכניס את זה בתוך הסבב, אז לא אכפת לי:)

תמיר1991

New member
הסבב יוצא לדרך:

שרון - צפה פגיעה! אחרי שרון יגיע דובוש, אחריו ירון, אחריו מיתר (כבקשת ירון
), אז ניסים, גלעד פלד, ואז הסבב יחזור אלי. בברכת שנה טובה! תמיר.

למעלה