סבאח אלח'יר

salt of earth

New member
סבאחקו סוכר ועסל

איך היה במיסה אלפא? מקדישה לכם את התרתילה הזאת ترنيمة بيد الحب جبلتني بيدِ الحبِّ جبلتني، طبعتَ فيّ صورَتك سُكنَ السماءِ أعطيتني، فصِرتُ من أهلِ بيتك بفرحِكَ غمرتني، جئتُ إليكَ أحببتُكَ أنت في البدءِ أحببتني، حُبُّكَ سِرُّ إيماني (عيناكَ تنظرُ إليَّ، حضورُكَ يهزُّ كَياني يرعاني مِلئُ حنانِكَ، فيا مَنْبَعْ بحرِ الحنانِ) (2) آتي لإلهي حبيبي، سعيدٌ أنا في لُقياكَ فيَّ أنتَ وفي قريببي، سرٌ جميلٌ أن أراكَ قلبُكَ ثروتي نصيبي، أكنُزُ من فيضِ غِناكَ روحُك شُعْلَتَ لهيبي، تُقْدِمُ الحبَّ في وُجْداني أتي إليك ربي دوماً، واثقاً أمري أُسَلِّمُ فتقبلني مُبتسماً، لأنّكَ هَمّي تعلَمُ אגב, מי שרוצה להיפגש בצ'ט בשעה 21.30 כך לעשות סיכום שבוע, לדבר קצת, ולהתעדכן עם אום סהר שיצביע
נעשה מפגש גיבוש כזה, רק בלי הקיאקים

lion 7

New member
צהריים טובים

סוף שבוע רגוע , שבת מהנה לנופשים , לומדים , וגם כמוני עובדים , מחר זה מזכיר שוב את התחייה , יום הנצחון , יום התקווה , כי אם לא היתה תחייה אזי אנחנו היינו שוקעים בתוך העולם בעלטה ואין מושיע , תודה לך יסועי על שאתה חי ונתת לנו רוחך רוח הקדש ..

salt of earth

New member
../images/Emo207.gifערב טוב לכולם

רק עכשיו חזרתי מהכנסייה הלכתי למיסה בערב ואחרי המיסה נשארנו אנחנו הצעירים ואלינו הצטרפו עוד צעירים למפגש השביבה. זה היה ממש נחמד, ומבורך לראות כמה עשרות צעירים שבאו כדי ללמוד את מילת אלוהים וליישם אותה בחייהם. הקטע שאותו למדנו היה מיוחנן 1:35 وكانَ يوحَنَّا في الغَدِ أَيضاً قائِماً هُناكَ، ومَعَه اثْنانِ مِن تَلاميذِه. 36 فحَدَّقَ إِلى يَسوعَ وهو سائرٌ وقال: (( هُوَذا حَمَلُ الله! )) 37 فسَمِعَ التِّلْميذانِ كَلامَه فتَبِعا يسوع. 38 فَالتَفَتَ يسوعُ فرآهُما يَتبَعانِه فقالَ لَهما: (( ماذا تُريدان ؟)) قالا له: (( راِّبي (أَي يا مُعلِّم) أَينَ تُقيم ؟)) 39 فقالَ لَهما: (( هَلُمَّا فَانظُرا ! )) فَذَهَبا ونظَرا أَينَ يُقيم، فأَقاما عِندَه ذلك اليَوم، وكانَتِ السَّاعَةُ نَحوَ الرَّابِعَةِ بَعدَ الظُّهْر. 40 وكانَ أَندرَاوُس أَخو سِمْعانَ بُطُرس أَحَدَ اللَّذَينِ. سَمِعا كَلامَ يوحَنَّا فَتبِعا يسوع. 41 ولَقِيَ أَوَّلاً أَخاهُ سِمْعان فقالَ له: (( وَجَدْنا المَشيح)) ومَعناهُ المسيح. 42 وجاءَ بِه إِلى يَسوعَ فحَدَّقَ إِلَيه يسوعُ وقال: (( أَنتَ سِمْعانُ بنُ يونا، وسَتُدعَى كِيفا))، أَي صَخراً. 43 وأَرادَ يسوعُ في الغَدِ أَن يَذَهبَ إِلى الجَليل، فَلقِيَ فيلِبُّس فقالَ لَه: (( اِتْبَعْني ! ))44 وكانَ فيلِبُّس مِن بَيتَ صَيدا مَدينَةِ أَندَراوسَ وبُطرُس. 45 ولَقِيَ فيلِبُّسُ نَتَنائيل فقالَ له: (( الَّذي كَتَبَ في شأنِه موسى في الشَّرِيعَةِ وذَكَرَه الأنبِياء، وَجَدْناه، وهو يسوعُ ابنُ يوسُفَ مِنَ النَّاصِرَة)). 46 فقالَ له نَتَنائيل: (( أَمِنَ النَّاصِرَةِ يُمكِنُ أَن يَخرُجَ شَيٌ صالِح ؟)) فقالَ له فيلُّبس: ((هلُمَّ فانْظُرْ؟)) 47 ورأَى يسوعُ نَتَنائيلَ آتِياً نَحَوه فقالَ فيه: (( هُوَذا إِسرائيليٌّ خالِصٌ لا غِشَّ فيه)) . 48 فقالَ له نَتَنا&

salt of earth

New member
המשך הקטע מהאינג'יל

47 ورأَى يسوعُ نَتَنائيلَ آتِياً نَحَوه فقالَ فيه: (( هُوَذا إِسرائيليٌّ خالِصٌ لا غِشَّ فيه)) . 48 فقالَ له نَتَنائيل : (( مِن أَينَ تَعرِفُني؟)) أَجابَه يسوع: (( قبلَ أَن يَدعوَكَ قيلِبُّس وأَنتَ تَحتَ التِّينَة، رأَيتُك)). 49 أَجابَه نَتَنائيل: (( راِّيي، أَنتَ ابنُ الله، أَنتَ مَلِكُ إِسرائيل)). 50 أَجابَه يسوع: (( أَلأَنِّي قُلتُ لَكَ إِنِّي رأَيتُكَ تَحتَ التِّينَة آمَنتَ ؟ ستَرى أَعظَمَ مِن هذا)). 51 وقالَ له: (( الحَقَّ الحَقَّ أَقولُ لَكم: ستَرونَ السَّماءَ مُنفَتِحَة، وملائِكَةَ اللهِ صاعِدينَ نازِلينَ فَوقَ ابنِ الإِنْسان)). קראנו את הקטע והיה לנו דיון על כך שאנדראוס אחרי שידע את ישוע הוא ישר הלך למשפחה שלו כדי לבשר את אחיו ולהביא אותו למפגש עם ישוע, כמו כן עשה נתנאיל עם פיליפוס. ואז דיברנו איך אנו בהיות נוצרים מאמינים מבשרים את המשפחה שלנו, החברים שלנו ומביאים אותם כדי לפגוש את ישוע ואיזה קשיים אנחנו נתקלים בכך, חלקנו דיברנו על הדימוי שנדבק לצעירים שמתפללים שהם "מתוסבכים معقدين" וכי הרבה מהחברים שלנו שהם נוצרים בשם שואלים לעיתים בזלזול "אתם באמת מתפללים
למה מה קרה?"
דיברנו ואבונא הדגיש שעצם המפגש שלנו עם ישוע משנה משהו בתוכנו אבל אנחנו צריכים להיזהר לא ליפול בפח של ההתנשאות ולחשוב שאנחנו יותר טובים מאחרים ולהרחיק את עצמנו מאנשים לא מאמינים כי את האור שאנחנו קיבלנו עלינו לשתף אותו עם האחרים ועושים את זה לא רק ע"י דיבור וציטוט פסוקים מהספר הקדוש אלא גם ע"י היישום של הפסוקים האלה בהתנהלות שלנו מול החברה, להיות נוצרי טוב משמע להיות אדם טוב ואדם טוב הוא זה שמשלב את האמונה שלו בתוך החיים שלו במקום להפריד ביניהם, שזה אומר להיות אח טוב, בן טוב, בעל טוב, הורה טוב, תלמיד טוב, עובד טוב ונאמן. להיות מאמין לא אומר בשום פנים ואופן להתרחק מהסביבה ולהסתגר על עצמנו. האם גם אתם נתקלים בשאלות כאלה של "למה אתה מתפלל בכלל? אתה באמת יעני באמת מתפלל?" או האם נתקלת בדימוי שהחברה לעיתים מדביקה לאדם המאמין שהוא מנותק מהמציאות, מתנשא, ومعقد؟ איך אתם מתמודדים עם זה? האם זה נכון שיותר קשה לבשר בישוע למשפחה שלך מאשר לאנשים זרים?

lion 7

New member
נתקלים ועוד איך

לכנס שהיה בבית לחם הזמנתי חבר ואשתו, הוא טען שהם מסובכים ואין זמן לחופשיות שם, עניתי לו שלא הוא הדבר, כנראה המשך הזלזול במורשת שלנו כנוצרים , לאו דואקא דת, או מיסת יום ראשון, או ערבי שבת, אלא האגו הזה , מה אני צריך את זה, לא בשבילי, הרי זאת המודה אצלנו, רוב העולם מסביב חוזר לדת אבל אצלנו שהמקסימום הוא רק ביקור עלוב לכנסיה , מתורגם לעייפות והתנשאות לא מובנת, אין זמן זאת התשובה השכיחה, או החפלה באולם יותר חשובה, מה לצפות מחפלת הקריסמס או בכנסיה או על שולחן הכל וכל ושוכחים בשביל מה חוגגים את זה ולבסוף צר לי על התמותה הרבה בקרב הרבה אנשים נוצרים, שלא שמעו על הלידה החדשה, זה הזמן לספר ולקדם מכירות שמיימית, אני כן נחשב לאחרונה כמו לוט, יודע ולא מספר, או סתם נאד נפוח, למרבה הצער, זה הזמן לקום שוב על הרגליים כי הצדיק יפול שבע פעמים והרב יקים אותו אולי זה משחק המחשבות של שר העולם, בכדי שלא נבחין בזוועה שתתרחש עוד מעט, אחרי שייסגר דלת החסד ויהיה קשה מאוד,, תבורכי מלח על מה שאת עושה, ימי ראשון בשנים האחרונות נהיו ימימ עבודה וחבל, אין יום אחד בכדי להלל את המושיע שלנו? זאת אחת הסיבות גם להתקררות רוחנית וכמה זה חבל, הרבה ברכות לא מקבלים כי הקשבנו לשכל ולא לרוח שהיא השכל והלב ( סליחה על שהסטתי את השרשור , אבל חייב להתוודות)

salt of earth

New member
זה נשמע די מוכר

ואני גם צריכה לציין כי הדימוי על הנוצרים המאמינים שמתפללים ומולתזמין שהם מתוסבכים או חיים בעולם משלהם, וחושבים שהם הכי טובים מכולם ומסתכלים בהתנשאות על האחרים, אז חלק מהדימוי הזה נוצר גם בגלל התנהגות שלנו לפעמים, כי לפעמים אנחנו חושבים שעדיף להסתגר בתוך עצמנו ולהתפלל אבל להיפך אנחנו צריכים להיפתח לאחרים אפילו אם הם שונים מאיתנו. כי האמונה שלנו צריכה להיות הדחף ולא להפוך מהאמונה שלנו מין תירוץ שירחיק אותנו מהסביבה. למשל אם אני מאמינה משמע שאני אהיה סטודנטית יותר טובה, בת יותר טובה, אחות יותר טובה, עובדת יותר טובה. ולא להגיד בגלל שאני מאמינה אז אני לא רוצה שיהיה לי קשר עם אנשים לא מאמינים שלא מתפללים. או אפילו להטיף מוסר לאנשים ולהגיד להם צריך לעשות כך וכך וכולי, אם אני נוקטת בגישה הזאת אז לא פלא שאומרים שאלה מרוחקים מהעולם ואלה מתנשאים ומתחסדים. ואני מודה כי לפני כמה ימים -לצערי- כן נפלתי למלכודת הזאת בשיחה עם אדם על האמונה ומה מוטל על הנוצרי לעשות ומה הספר הקדוש אומר על התנהגות נוצרית, אבל בדיעבד שמתי לב שאני נקטתי בגישה די מתנשאת כאילו זה הנכון ומה שהאחרים עושים זה לא נכון
ובמחשבה אחרת הייתי מתנהגת בצורה שונה ולהיזהר להבא לא לשפוט. וזה לא צריך להיות כך בכלל, הנוצרי המאמין דווקא בהיותו מאמין צריך לקבל את כולם ולהיות פתוח לכולם ולכן לא סתם ישוע אמר אתם מלח הארץ, כי התבשיל בלי מלח הוא לא טעים אבל את המלח נותנים במינון קטן כלומר, הנוצרים מאמינים יש להם השפעה ניכרת מאוד אך מבלי שיעשו יותר מדי רעש. ואותו דבר לגבי "אתם אור העולם", אור השמש כשהוא חודר מהחלון הוא חודר בשקט אך משאיר את חותמו בצורה ברורה וכך הנוצרי צריך לפעול
אמנם זה קצת קשה אבל צריך להתאמץ. עוד שאלה: איך אתם מגיבים כאשר אנשים שואלים בהתפלאות (ולפעמים בזלזול) על כך שאתם מתפללים?

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifמסאקו סוכר../images/Emo211.gif

כעת חזרנו מנצרת, העברנו את הששי שבת שם.. אתפנה לדפדופים פה אחרי המקלחת של סהורה.. ואולי אחרי שעת שינה

למעלה