סארלה

לגוטל

New member
סארלה ../images/Emo58.gif

אני משער שהרוב מכירים את התאוריה: Sarella=Alleras שמאוד ברורה ופשוטה. למי שלא מכיר, אלו נקודות הדמיון: 1. אותן האותיות בשני השמות. 2. דוראן אומר שהיא לא בדורן, והוא גם מוסיף: "Leave her to her... game " שמעיד שהיא עושה משהו מוזר. 3. עוד ציטוט מהפרק הראשון בספר מנקודת מבטו של Pate: "The Sphinx was always smiling, as if he knew a secret jape" הפינקס זה הכינוי של סארלה שם (טכנית של אלרס, חושבים שהיא זכר, מעניין איך יתרגמו את השם השני שלה כדי שיהיו אותן האותיות), הציטוט תומך בדעה שיש משהו מוזר בו שהוא שומר לעצמו, וזה כמובן ש*הוא* בעצם היא. 4. הספינקס לא הסתיר את העובדה שיש לו אבא דורני ואמא מאיי הקיץ. 5. גם התיאור הפיזי שלה אומר שהיא לא נראית גברית מדי, אלרס לא נראה גדול ושרירי. השאלה היא מה החשיבות שלה לעלילה. אנחנו יודעים שהיא משרתת את Archmaester Marwyn, שהיא מאוד חכמה והצליחה היטב בקצב מהיר בלימודים במצודה, שהיא טובה עם בקשתות, ושהיא יודעת לשקר היטב, בקיצר ללא ספק נחשית חול טיפוסית ואפילו מעבר לזה. חייבת להיות לה מטרה כלשהי, אני דיי בטוח שהיא לא יודעת מה התוכניות של דוראן ולא משתפת אותו בידע שלה. בסוף הספר היא מתחברת עם סאם, והיא גם הייתה בפתיחת הספר הדמות הכי מעניינת בפרק הראשון, מרטין לא היה כותב עליה ככה סתם בלי סיבה. מה דעתכם?

נשמע טוב - ספויילר

לא הכרתי את התאוריה אבל ממה שכתבת נראה לי שזה קולע (לקח לי שנייה להיזכר מי זה אלראס, זכרתי רק ספינקס). אין ספק שהספינקס דמות מאוד מסקרנת. מה שכן הייתי רוצה להוסיף אלה דבריו של אאימון לסאם לפני מותו - שהספינקס הוא החידה ולא מי שחד את החידה (חיפשתי מילה טובה יותר בעברית... מחודד?). למה הוא התכוון והאם הוא התכוון לספינקס, הבחור (או בחורה) שהכרנו, או למשהו אחר??

לגוטל

New member
למשהו אחר, ככל הנראה

אין מצב שאאימון הכיר אותה... גם סאם חושב על זה שהוא מדבר איתה, ונראה לו לא הגיוני שמדובר בה.

משהו לא מסתדר לי -ספויילר

לכל נחשיות החול יש מבט נחשי כמו לאוברין-למרות שמתארים את אלראס בפרטים גם בסוף וגם בהתחלה עד כמה שזכור לי אין לו מבט נחשי\ערמומי\אובריני. אני חשבתי דאווקה שהוא ממזר של דוראן-או יותר סביר לואיין,למרות שאין לי מושג איך זה יקדם את העלילה.לואיין מוזכר בעיקר עם ליים קורברי שהרג אותו כשלואיין כבר הייה פצוע. מצד שני גם הוא הייה מעין בן ארובה של אאריז. לא הקדשתי לזה תשומת לב-אני לא זיכר אם אהובתו של לואיין שאריאן הזכירה הייתה בת לאי הקיץ? אבל אלוראס כסארלה אכן נשמע הגיוני

וחוץ מזה-המשך

אם אני לא טועה ליאו אמר משהו על "לורד גדול" לא ממש זוכר באותו הזמן הייתי נלהב מהעובדה שהגיע אלי הספר. מה שכן ליאו יודע מי זה האבא של אלראס-והספינקס מתכחש לאבא שלו,משהו לא מתאים בכלל לנחשית חול.כמובן שהיא לא תלך ותצעק את זה אבל אם ליאו יודע מי האבא אז למה לה להסתיר זאת ולכאוס עליו. הברירה השניה היא שלא רק שליאו הוא שותף של סארלה אלה גם המאהב שלה-גם זה לא הגיוני לא שותף ולא מאהב מכיוון שי עויינות גלויה הבינהם. לסיכום-ליאו הוא לא חבר ולא שותף של הספינקס אבל יודע את זהות האבא,אבא שמכעיס את אלראס.מה שמפיח לדעתי את תיאוריה של היותו סארלה.

בעניין התרגום, אפשר לתרגם את זה ל:

הלראס, שזה לגמרי היפוך אותיות מסארלה (הלראס-סארלה). זה אמנם לא מדוייק מילולית אבל זה מדוייק מבחינת הכוונה של מרטין, שזה יותר חשוב. הבעיה עם תרגומי שא"ק בארץ הוא חוסר העקביות של התרגומים... יכול להיות שהמתרגם של "משתה" יתרגם "הלראס" אבל אז שוב יתחלף המתרגם והוא ישנה את זה... בנוגע לתפקיד שלה, אני מניח שזה יהיה משהו עם סאם. אולי היא תגיע איתו לחומה כשהוא יחזור לשם, ותהיה קשורה לג'ון איכשהו (הספינקס, הנסיך שהובטח... משהו כאן חייב להתחבר).

לגוטל

New member
שאתה מכיר את התאורייה, אולי כן

אבל סארלה מוזכרת בקושי ולא נראית חשובה, ובדומה גם אלרס. בכל מקרה, גם באנגלית לא לקח לאנשים יותר מדי לשים לב לזה, אז לדעתי זו הצעה טובה.

למעלה