סאנדא

• פותח הנושא rnip
  • פורסם בתאריך

imgor

New member
כי השם הנכון הוא סאן שואו,

שפרושו תחרות קרבית. סאן דא זה פשוט קרב. הרבה אנשים אומרים SANDA במקום SANSHOU אבל עדיין זה לא נכון. בכל מסמך רשמי מופיע מונח SANSHOU. אין לSANSHOU קשר לקונג פו מסורתי. הקרבות מזכירים אגרוף תאילנדי עם הגבלות מסויימות. בנוסף מותרים הטלות (מבוצעות בכפפות אגרוף). ציוד מגן מלא - חובה. בארץ אימוני SANSHOU מועברים ע"י מספר מאמנים של ההתאחדות. משה

eladי

New member
בהרבה מקורות דוקא מוזכר

המינוח san-da כ"לחימה חפשית" ו- san-shou כ "יד חפשית". בשאולין צ'ואן למשל (הסגנון בו אני מתאמן) שני המינוחים מקובלים. לגבי הקונג פו המסורתי... פה אני לא יודע להגיד, אבל נראה לי שלהגיד שאין קשר בין sanshou לבין קונג פו מסורתי זה קצת... מרחיק לכת ? זה כמו להגיד שאין קשר בין אימוני אגרוף תאילנדי מסורתי לאגרוף תאילנדי ספורטיבי.

imgor

New member
בקשר לשימוש היום

ואני מדגיש היום במונחים כמו אושו, סאן דא, סאן שואו וכד' - זה עניין של מה המקובל (על רוב האנשים בתקופה מסויימת). בקשר לקשר - כמו שישנו קשר בין איגרוף מודרני לשאולין המסורתי - כך גם במקרה זה. איך אנחנו שופטים לגבי הקשר בין הסגנונות? זה ניתוח ביומכני בשפה המודרנית. אינני יכול לעשות את זה במסגרת של התכתבות בפורום. אבל, אם זה מעניין אותך מעבר מלהחליף כמה משפטים ולשכוח מזה - אשמח לפגוש אותך. בלשון המהירה של הפורום אין דרך לדיוק ולגוונים הנדרשים. לכן הגוונים לפחות בשפה שלי די גסים. גם טיבו של הקשר הולך ומשתנה עם הזמן, והשינויים שנמצאים "בצינור" המקשר בין אומנויות משתנים כמותית , עם המאמן וכד'. תחשוב, למשל, איך נשתנתה הטכניקה של איגרוף אנגלי ב200 שנים אחרונות. או הקשר בין טאקיון לטאקוונדו, או קשר בין אגרוף תאילנדי לפוחויות (זה כנראה הכי רחוק בין כל הדוגמאות המובאות). בכל מקרה הטכניקות בסן שואו לקוחות מאגרוף המודרני, האבקות מערבית וקיק בוקסינג וכך גם הנסיון הקודם של רוב הספורטאים שעברו הסבה כדי להשתתף בתחרויות סן שואו. משה

Hidden Tiger

New member
התאחדות ה-WuShu

משה, תוכל לתת מעט פרטים? את מי היא מאגדת, מי מלמד ומה? תודה, יוסי

imgor

New member
ישנה התאחדות כבר מספר רב של שנים.

ישנם מורים מוסמכים, מועדונים, נבחרת ישראל שנוסעת בדרך קבע לתחרויות ואימונים בחו"ל. ישנם אימונים עם מסטרים מובילים בארץ במספר סגנונות כמו צ'אן צ'ואן, נאן צ'ואן, טאיג'י צ'ואן, בה גוואה ג'אן ועוד. משה

arlly1tpuz

New member
וושו בארץ

משה תוכל לפרט קצת יותר על הפדרצית הוושו בארץ כגון את מי היא מייצגת איזה סיגנונות כולל האם היא מייצגת גם סגנונות קלאסיות ועתיקות וכיצד ניתן להיצטרף או מה הקרטריון להצטרפות כולל גיל ורמה או דרגה הדרושים כולל דמי חבר וכהנה אשחח לתשובה : י.א גו"גו ריו פ"ת

imgor

New member
שלום רב,

לשאלותך: 1. ההתאחדות מייצגת באופן רשמי את מדינת ישראל בארץ ובחו"ל. היא מוכרת ע"י הועד האולימפי הישראלי מנהל הספורט. היא חברה בהתאחדות אירופאית (EWUF) ובהתאחדות הבינ"ל (IWUF) אשר מוכרת ע"י הןעד האולימפי הבינ"ל IOC. 2. לפי התקנון של IWUF ישנם סגנונות של יד ריקה וסוגי נשק, סגנונות ספורטיביים כמו צ'אן צ'ואן, נאן צ'און, טאי צ'י ספורטיבי ומסורתיים כמו שאולינים, בה גוואה, סגנון צ'ן של טאי צ'י. 3. התטרפות לפי התקנון על בסיס אישי - מילוי טופס, דמי חבר וכד'. 4. בהתאחדות בארץ יש כ-1000 חברים ומספר מועדונים שונים. 5. ישנו טלפון של התאחדות ברשימת המועדונים והמורים ואפשר לצלצל לקבלת פרטים. משה

imgor

New member
יוסי שכחתי לכתוב

שאני משמש המזכ"ל של ההתאחדות. כך שאם יש לך עוד שאלות הרי תוכל לפנות אלי ישירות. בהצלחה, משה

למעלה