סאגת ארגות?

Niminator

New member
סאגת ארגות?

היום הלכתי לתומי בסטימצקי וראיתי ספר שמתאר את הנפילה של אימריית ארגות. היה כתוב שהוא יצא רק במאי 2003, וזאת הייתה המהדורה הראשונה. חשבתי לקנות. 1. מישהו שמע? 2. אם שמעתם, זה נשמע מבטיח? 3. למה צריכים ספר על ארגות? ד"א, לא הייתי בפורום כבר הרבה זמן כי החיים שלי לקחו תפנית מעניינת.. אני כל היום עם חברים, וכשאני לא עם חברים אני מבלה את זמני במרכז טניס. כשאני לא שם, אני רואה טניס בטלוויזיה, בשבועיים האחרונים הייתה אליפות צרפת, ורק אתמול היא נגמרה :/ קיצר, אני מקווה לחזור לפורום במלוא כוחי בזמן הקרוב.

SaberTooth

New member
בקשר לשאלה השלישית..

אתה לא מכיר את הרומח
צריכים ספר על ארגות בשביל הכסף ובשביל המעריצים הפנאטים.

פית אש

New member
אתה בבקשה יכול לתת לי ../images/Emo29.gif

את שם השם הספר ושם המחבר אני רוצה לחפש את הספר שלך לילך

strahd

New member
אין בעיה

A warrior's Journey מאת פול ב. תומפסון וטוניה קוק. ספר בצבע בז' (אני בוטח שהפולניות אוהבות אותו) ורואים בו גבר שרירי על הכריכה.

אנשים לא שמים לב להודעות שלי

לפני כחודשיים פירסמתי רשימה של ספרים ותאריכיהם שהולכים לצאת עד שנת 2004 ועוד ספרים שמתוכננים לשנה ההיא. אז כן, בוודאי ששמעתי על הספר, ויש אותו גם בסטימצקי בקניון של היישוב שלנו. זהו ספר ראשון בטרילוגיה. רוצה מידע? חבל, אני לא מצאתי ביקורות. בכל מקרה, הקוראים באתר דרגונלנס.קום הביאו לו 4.5 כוכבים מתוך 5 אפשריים(58 מצביעים). ולמה צריכים ספר על ארגות? הרי כותבים ספרים על הכל, אז למה לא על ארגות? ממה הוא נבדל מ-100 הספרים האחרים בסדרה שאין להם קשר לעלילה הראשית של הרומח המקורי?

strahd

New member
טרילוגיית ארגות'

צריך להבין שקשה להמציא עלילות חדשות לרומח ולפתח את העלילה הקיימת, מכיוון שמעתה בעידן החמישי המון דברים יכולים להשתנות לאחר מלחמת הנשמות. אמנם, יוצא בשבוע הבא "ליל הדם" של ריצ'ארד נאק שממשיך את מלחמת הנשמות ובעוד חודשיים הסידרה של מרי הרברט, אבל הם חייבים להמשיך ולהוציא עוד ספרים, כך שהזמנים היחידים שנשארו להם הם ספרים על דמויות ממלחמת הנשמות שלא הורחבו שם, מהעידן הרביעי, או אחד מהעידנים הקודמים. טרילוגיית ארגות' מספרת על טול, איכר פשוט מהממלכה, אשר נמצאת במלחמה עם ממלכת כארוליס. הספר מספר כיצד טול הופך מאיכר פשוט ללוחם עור צבא ארגות' וכיצד הוא שינה את ההיסטוריה והפך את עולם קרין לכפי שאנו מכירים אותו כיום. אני אישית לא קניתי וקראתי את הספר, מכיוון שאני לא מתלהב כל כך מהתקופה בה הספר כתוב. אני דווקא אוהב ספרים המספרים על ההיסטוריה של העולם, אבל אני נזהר מאוד מהספרים של תומפסון וקרטר. זה כבר לא אותם סופרים שרשמו את אומות האלפים, הספרים הנהדרים האלו... אלו תומפסון וקרטר שכתבו את הסדרה האומללה על התפתחות השבטים במישורי קרין - אחת הסדרות הפחות טובות אי פעם ובזבוז זמן שלא טרחתי לסיים אותה מרוב שעמום. הסתכלתי בחנות קצת על הספר והוא לא נראה משהו. ארוך מדי ועלילה שפשוט לא מעניינת. בכל מקרה, מעבר לתרגום אני קורא עוד שני ספרי רומח דרקון שאותם אני אבקר באתר ברגע שאסיים אותם.

איזה שניים אתה קורא?

ואם אתם מעוניינים אפשרסם כאן ביקורת על ששת הספרים מסדרת HEROES לאחר שתקופת הבגרויות תסתיים ויחל החופש.

strahd

New member
מצויין.

אני חושב שאפשר לפתוח טופיקים על ספרים שלא תורגמו. יש המון ספרים (100 בערך, ואני לא מגזים) שלא תורגמו לעברית וניתן להרחיב בהם על העולם ולספר למי שלא קרה, מה עוד אירע בחיי הדמויות. לדעתי שישיית הגיבורים היו דווקא דוגמה לספרים טובים יותר (ריצ'ארד נאק) וטובים פחות (ננסי ואריאן) וזה יהיה מצויין אם תשים ביקורת וניתן יהיה גם לפתוח רוביקת ביקורות למי שאי פעם יתעניין בספרים האלו. הספרים שאני קורא כעת הם "המסע של דזרה" מסדרת גשרי הזמן שמצאתי באופן מפתיע בחנות ספרים יד שניה ו"הפטיש האלוהי" מסדרת המלך הכוהן. שני הספרים הם של כריס פירסון. את דזרה אני מסיים בעוד שבוע ואת השני בעוד שבוע וחצי, אז הביקורת יהיו לקראת השבוע הבא.

Niminator

New member
אופס. חשבתי שזה starhd

אבל ראש כוכב מתאים לך. ולא ענית לי על השאלה.

strahd

New member
תשובה לשאלה

אני מצטער שלא עניתי, רק ראיתי את השם ראש-כוכב וכבר היה לי בלקאוט ולא ראיתי שום דבר. סדרת המלך הכוהן היא מצויינת, באמת אחד הטובים של רומח הדרקון. אני אכתוב ביקורת יותר מפורטת על הספר הראשון והשני כאשר אני אסיים את הספר השני.

strahd

New member
נכון מאוד

הספר הראשון הוא "נבחר האלים", השני הוא הספר שאני קורא כעת "הפטיש האלוהי" והחלק השלישי והאחרון "האש הקדושה" יצא לאור בנובמבר השנה.

FiRePOweR

New member
לפי דעתי

האישית יותר כיף לקרוא ספרים לא מהעלילה הראשית שדי משלימים את החוויה , השלמתי לא מזמן את כל Defenders of Magic כל הטרילוגיה והיא די טובה וגם שם די דחפו את ארגות שדי לא מופיעה בספרים הראשים . רצית רק להזכיר את הסדרה של lost histories שפשוט טובה מאד ומאד מומלץ לקרוא אותה .

למעלה