סאאב 5-9 עם מנוע דיזל

gritzi

New member
סאאב 5-9 עם מנוע דיזל

בסוף שבוע האחרון ביליתי במסגרת העבודה בגרמניה ויצא לי לראות סאאב 5-9 עם מנוע דיזל. מישהוא יודע קצת יותר פרטים כגון איזה מנוע זה ( אני יודע רק שזה מנוע 3.0 ליטר הזרקה ישירה הנהג לא ידע את שאר הנתונים ) והאם זה פיתוח של סאאב או שהם רוכשים אותו מיצרן אחר ?

rigi

New member
באר"הב יש גם וולבו דיזל

בכלל כל מי שיגיע לחו"ל יגלה דברים חדשים ומשונים...

yonif

New member
אוטו מוזר שאני ראיתי

הוא אלפא 156 סטיישן דיזל (!)

umop apisdn

New member
לא כל כך מוזר...

לאלפא 156 גרסת ספורטוואגון עם מנוע הJTD המעולה של קונצרן פיאט. לסאאב, יש לשער קיימת גרסת דיזל שמקורה באיסוזו.

be_roo

New member
האירופאים מתים על דיזל

ועד כמה שהבנתי גם האמריקאים. SI
שיר, לא נהגה על דיזל מעולם (לא מחכה ולא מצפה לזה)

gritzi

New member
כן לחכות וכן לצפות

אחרי שתנהגי ברכב דיזל עם הזרקה ישירה וטורבו לא בטוח שתרצי לחזור לבנזין. יצא לי לנהוג על כבישי גרמניה בגרסאות בנזין וTDI של גולף ואודי A4 ונהניתי הרבה הרבה יותר עם גרסאות הTDI . המנוע חזק מאוד גמיש כבר מסל"ד נמוך, חסכוני מאוד ופרט לרעש דיזל אופייני בבוקר במצב קר הרכב שקט מאוד. שווה פשוט לעשות נסיעת מבחן על רכב עם מנוע כזה

kitt

New member
האירופאים אוהבים דיזל, האמריקאים

הרבה פחות (הגיוני בהתחשב במחיר של פחות מ2$ לגלון (בערך 2 ש"ח לליטר) באירופה ההבדל לא משמעותי לטובת הדיזל אבל עדיין אוהבים שם את הגירגור. וכאחד שעבר לפני חצי שנה לטורבו דיזל (מולטיפלה) אני יכול רק לספר שבחים על מנוע סופר כוחני וגמיש יחד עם תצרוכת דלק לא נורמלית (16-20 ק"מ לליטר בממוצע) במחיר שערורייתי לא פחות
kitt שחצי שנה שילם רק פעם אחת מחיר מלא לליטר סולר.

sronis

New member
איפה ראית?

בוודאי לא בארץ...
האלפא 156 בגרסת סטיישן היא, לדעתי, פשוט מדהימה. יפה אפילו יותר מה-156 הרגילה לדעתי. מנוע הדיזל של אלפא הוא מנוע נהדר, לפי מה שקראתי, ומהנה גם לנהיגה ספורטיבית!! רוני

yonif

New member
לא בארץ

בפולין אני ינסה לסרוק את התמונה ולהעלות אותה

למעלה