The Little Dude
New member
נ-ש-ב-ר ל-י ה-ז-י-ן!!!
(הניק הקודם שלי היה The Psicho effect) סליחה על הכותרת הגסה אבל רציתי לוודא שאני אשיג את תשומת ליבכם. ההודעה ארוכה אך אני מבקש מכולכם לסבול קצת ולקרוא אותה עד סופה. לא סתם טרחתי
הגיע הזמן לשים את הסוף לסטיגמות שהודבקו על אומנות הלחימה, קפואירה. אני מבין מדוע אתם חושבים ככה, עד עכשיו נתקלתם במספר אנשים כדוגמת ניובי, שלא היו בוגרים מספיק, ובהחלט לא בעלי ידע מספק בקפואירה בשביל לענות על שאלותיכם ברצינות. אני גאה לומר, אני כאן!, אני מוכן לענות על כל שאלה שתהייה לכם בקשר לקפואירה, אם הכוונה רצינית כמובן, אינני רוצה להשוויץ, אינני אדם שחצן, אבל הידע שלי בקפואירה עולה על כל הקפואריסטים בפורום שנוכחתי להכיר עד עכשיו (אשמח להכיר עוד...), ונמאס לי לראות את החצאי אמיתות והבבל"ת שהם מספקים. אין הכוונה להעליב אף אחד, מטרתי היא טובה, לשפר את רמת הדימוי של הקפואירה בפורום הזה שהגיע לרמת שפל תקדימי הודות לניובי וחבריו, תפוח רקוב, בסל ענק מלא תפוחים. אני מסכים שאווירת הלימוד בקפואירה היא פחות נוקשה מאיגרוף תאילנדי לדוגמא, אך אין זה אומר שאווירת הלימוד היא אווירה של שטות ושל עשיית שטויות, היא אווירה של למידה, של השקעה ושל הניסיון ללמוד דברים חדשים, מתוך ידיעה שאם לא תצליח תרגיל בהווה, אתה תתרגל אותו כל כך הרבה פעמים שבטוח תצליח אותו בעתיד. בקבוצות אחרות הדבר איננו כך, אך בקבוצה שלי,cordao de ouro, כל מדריך מחוייב לעבור קורס מדריכים בוינגייט לפני שהוא מתחיל לאמן, אגב הדבר יחודי לקבוצה שלנו ושום קבוצה אחרת בארץ לא עושה קורסי מדריכים בוינגייט, התעודה נדרשת אפילו אפילו במקום כמו קאנטרי קלאב, כמובן שהאדם היחיד שמחליט אם אתה מתאים לקורס שכזה הוא המורה, והדבר טעון אישורו של עידן הררי, ראש המרכז הישראלי לקפואירה. אדם שיאמן ללא תעודת מדריך בשם הקבוצה ככל הנראה יועף מיידית מהקבוצה, דבר שכבר אירע. קבוצת cordao de ouro, או כפי שהיא נקראית בישראל, המרכז הישראלי לקפואירה, היא עמותה לכל דבר הרשומה ברשם העמותות כעמותה ללא מטרת רווח, כתוצאה מכך יש ביטוח מיוחד למדריכים ותלמידים כאחד וניתן אפילו להירשם כספורטאי פעיל בצבא העוסק באומנות לחימה - קפואירה. זה בא לתגובה לכל אחד מכם שטען שהקפואירה לא מבוססת מספיק ולא ממוסדת, אווירת השכונה אולי תקפה בקבוצות אחרות, אינני יודע, אבל אל תכלילו ותשמיצו את שאר האנשים התמימים שעוסקים בתחום. אני מאמין שהתנהגות התלמיד בכל אומנות לחימה היא תוצאה ישירה של התנהגותו וחינוכו של המורה. כאשר המורה יהיה שטותניק, לא מקצועי וחפיפניק, סביר להניח שגם תלמידיו יהיו כאלה. מורה טוב הוא מורה שמחנך את התלמידים שלו, להימנע מתגרה בכל מחיר ולכבד את הזולת וכמובן שמוסיף מתוך השקפת העולם הפרטית שלו, אך אינו כופה אותה על תלמידיו. הקפואירה הוא כלי מאד טיפולי, בברזיל מטפלים דרכה באנשים פגועי שכל, גוף והיא עוזרת לכל מיני פרחחי רחוב למיניהם, להימלט מהרחוב, נותנת להם משהו לעשות, ואם הם ממש מוכשרים ניתנת להם דרך להרוויח קצת כסף ע"י נסיעות לחו"ל. בישראל הדבר נכון גם. אחד הפילוסופיות שירשתי מהמדריך שלי היא שקפואירה היא כלי שיכול לעשות לאנשים טוב על הלב, אז כדאי להשתמש בו. אני מתנדב ביחד איתו בבית חולים לנפש עם בשבוע ומעביר סדנאות לנערים, כמו כן אנו עושים סדנאות בבית ספר לנערים עם הפרעות למיניהן, זוהי כבר השנה השנייה שאנו עושים את הסדנא הזאת והשינוי שמתחולל בנערים לפני הסדנא ולאחריה אפשר להגדיר רק בתור פלא. אני מבין מאיפה כולכם ירשתם את הסטריאוטיפים השליליים בנוגע לקפואירה, עד עכשיו ניסיתי לשמור על פה נקי, אבל לא נראה לי שאני אצליח. כאשר שואלים מישהו שאלה והוא עונה לך חצי תשובה מהוססת שאינך בטוח מה אמת ומה דמיון וכמו כן, כאשר מופגנת קטנוניות ברמה של גנון כאשר מדובר בקבוצות קפואירה אחרות: ליכלוך על קבוצות אחרות בלי שום ידע עליהן למעשה, רק דבר וחצי ששמעו מהמורים שלהם, ואני חוזר, מהמורים שלהם!, זאת אומרת שהדבר משתרש בקבוצות הללו מהמדריכים. אינני פולט דברים שאינני יודע לגביהם דבר, אני לא טיפוס כזה, כפי שכבר נוכחתם לדעת. קפואירה היא אומנות לחימה מהנה, המטרה היחידה שלה היא לגרום הנאה לאלו שעושים אותה, כמו כל אומנות לחימה. בקפואירה אמנם אין מגע מלא כמו אומנויות לחימה אחרות, אך יש דרגה מסויימת של מגע, כבר חטפתי בעיטות לראש, גם נתתי כמה, ראיתי אנשים חוטפים ברכיות לראש ותגרות שלא היו מביישות קרבות באגרוף תאילנדי. כל סטריאוטיפ שיש לאנשי הפורום הזה על הקפואירה נובע לדעתי רק מחוסר ידע ומסיבות ברורות שאינני יכול להאשים אותם. אם נתקלתם במשהו שלא הבנתם, או משהו שאתם רוצים לדעת. אנא, פנו אליי, בשביל זה אני כאן! Dude* So alegria- רק שמחה.
(הניק הקודם שלי היה The Psicho effect) סליחה על הכותרת הגסה אבל רציתי לוודא שאני אשיג את תשומת ליבכם. ההודעה ארוכה אך אני מבקש מכולכם לסבול קצת ולקרוא אותה עד סופה. לא סתם טרחתי