נ נח נחמן...

Jet Plane2

New member
נ נח נחמן...

שלום, רציתי לדעת מהו המקור ל"נ נח נחמן נחמן מאומן" שכתובה על כל תחנת אוטובוס, גשר או קירות בטון (כמעט). פעם נאמר לי שההוספה של עוד אותיות בכל פעם מבטאת את תהליך הגאולה, שהרי היא "תחילה קמעה-קמעה, והיא רבה והולכת". אז בבקשה מכם, חסידי ברסלב יקרים, שטחו בפני את המשמעות של ה"סיסמה" הזו (ולמה חשוב לכתבה בכל קרן רחוב או כביש). תודה ולהתראות, Jet Plane.

מילים מעטות על סוגיה סבוכה

ה"סיסמה" הזו, על פירושיה ועניניה, הינה נחלתם של מיעוט מבין חסידי ברסלב. רוב חסידי ברסלב ורבני החסידות אינם מרגישים כל שייכות לענין הזה. מכיון שהפורום הזה אמור לבטא את הזרם המרכזי והעיקרי של חסידות ברסלב, זה אינו המקום לפרט ולהסביר את ענין ה"נ נח נחמ נחמן מאומן". לכן כל שאני יכול להציע זה לפנות לאנשים המתאימים כדי לשאול אותם את שאלותיך. או לאחד מן האתרים העוסקים בזה.

אמיתי 21

New member
כל הסימה הזו היא בניה על מאמר הגמרא

עמ"י עש"ו שכל מי שפוגע בו מזיק יגיד אחורים של איזה שם והוא ינצל , למדנו בספר פרד"ס רמונים שכל שם אחורים הוא בצורה " א אל אלה וכ.. " וזה מה שרבי נחמן עשה

רותם 19

New member
אמיתיייייייייייייייי

צדיק... מה אתה עושה כאן??? חחחחחחח לחיים טובים ולשלום...

אמיתי 21

New member
מה אסור לי חחחחח לבדוק קצת את רבי

עמ"י עש"ו נחמן

אמיתי 21

New member
צדיקההההה מה את עשה כאן ?

עמ"י עש"ו ממתי את וברסלב ? חחחחחחחחח

התרנגול

New member
אומרים שמקור לזה

זה מעניין הפתק, עם ר´ ישראל דב אודסר זצ"ל, שהיה לו בעיה בי"ז תמוז, וכו´ כל הסיפור, ומצא פתק "מאוד היה לי קשה לרדת אליך תלמידי היקר וכו´" , והיה הפתק מר´ נחמן, וחתום למטה נ נח נחמ נחמן מאומן. יש שמטילים ספק באמיתות הסיפור, אבל בעיקרון זה המקור.

בקשר לנ-נח-נחמ-נחמן מאומן..

גם כשאני שמעתי את הסיפור הזה זה נראה לי קצת לא הגיוני איך זה יכל להיות שהפתק פתאם קפץ לשם? אבל אני יודעת שבאותה ישיבה ערכו בדיקה אם מישהו שם את הפתק או אם מישהו נכנס לחדר ולא מצאו אף אחד ואני לא מאמינה שתלמידי ישיבה צדיקים ישקרו חס ושלום.. וחוץ מזה כשלומדים על מי היה רבי נחמן זצ"ל אפשר לקבל שהוא מסוגל והרי ה´ מסוגל לעשות ניסים גם בתקופה שלנו ככה שיכל מאוד להיות שזה נכון.. חוץ מזה כתוב בגמרא נראה לי שיש צירוך של אותיות- כפול משולש ומרובע שהוא יכל לעזור להביא את הגאולה או משהו כזה ובדקו ומצאו שזה מתאים בדיוק ל- נ-נח-נחמ-נחמן מאומן אבל אני לא מומחית בזה..

התרנגול

New member
הראיה מתלמידי ישיבה לא ראיה

לא שאני אומר שהסיפור לא נכון, אבל מה שכתבת על התלמידי ישיבה זה לא כזאת ראיה, כי הם גדלו על משהו מסוים, מבחינתם, אין תסריט שזה לא נכון, וניסו לחפש לזה הוכחות, ומצאו, ב"ה, אבל בתת מודע שלהם, הם היו קצת עוורים, ולא ממש אובייקטיביים. כך, שהם לא שקרו, אבל אולי מה שהם בדקו לא היה אמת מוחלטת, לא בכוונה, ח"ו, אבל מתוך אמונה בצדקתם, נעשה בתת מודע... ושוב, אני לא אומר שבגלל זה, מעשה הפתק לא נכון, וח"ו גם ר´ ישראל בער אודסר זכר צדיק לברכה לא היה שקרן, ח"ו!! וכמובן, שניתן לקבל שר´ נחמן עשה ניסים, אבל כזה דבר זה אמנם קצת חסר תקדים בזמן אחרון, ואני באמת לא יודע אמיתות הסיפור, אבל בכל מקרה, יש לי הפתק בארנק

רותם 19

New member
אמיתי?

אני? צדיקה? עוד לא... אבל, סתם, אהבתי ת´פורום הזה... אפשר? ד"א אולי מישהו כאן יודע אם יש איפשהו באינטרנט את "ספר המידות" של ר´ נחמן... שפוט ספר מדהים!!!

אמיתי 21

New member
חחחחחחח ../images/Emo13.gif

עמ"י עש"ו וזהיא בדיוק הדרך לבית אל
אכשיו ספר המידות מחר ליקוטי תורה אחרי זה ליקוטי הלכה ומי יודע עד תרצאי ליקוטי תפילה וכולם של רבנו רבי נחמן זצ"ל טוב יש אתר של ברסלב ששם יש את הספרות של רבי נחמן

למעלה