נתקלתי עכשיו

V e g

New member
נתקלתי עכשיו

בזה. נחמד, למי שמעולם לא ידע איך הסינגלים נראים וגם מעולם לא ישיג אותם, לא?

איזה חמוד...

חבל שאין עוד סינגלים כאלו, עם עטיפות מצויירות או תמונות צבעוניות, משהו שאפשר להחזיק כיום. היום בעידן הדיגיטלי, שיר זה סה"כ כמה ביטים.

flowerboy69

New member
מדהים!!!אספר קצת על מה שרואים...

קודם כל הייתי מעריך את מה שיש בתמונה בסביבות ה 200000 שח!!! יש שם גרסאות לסינגל ארנולד ליין ואת הגרסה הכי נדירה שלו מאנגליה שעולה איזה 2000 פאונד... יש כמה ep-תקליטונים עם 3-4 שירים מצרפת ספרד הולנד גרמניה ועוד. מעניין שאחד התקליטונים הכי נדירים see amily play מיפן לא מופיע פה ואותו דווקא יש לי...:) לי יש ככה-see amily play שורה ראשונה תקליטון הכי ימני-מהולנד.ep של ארנולד ליין שורה ראשונה השני משמאל-גרסה מחודשת שלו(המקורית היא השמאלית)-ספרד.פוינט מי אט דה סקיי שורה שלישית השני משמאל-גרמניה.אפלס אנד אורנגס שורה שלישית תקליטון 4 מימין-גרמניה.נייל סונג שורה 4 תקליטון 4-צרפת. התמונה הזו מראה ממש חלק קטן מהתקליטונים שיש יש ככ הרבה עטיפות ציורים ודברים מיוחדים...לכן אני אוהב את זה ולכן אני אוסף. flowerboy69

CrazySheep1

New member
../images/Emo2.gif../images/Emo2.gif../images/Emo2.gif

איזה מדהים!!! והרי השאלה הנדרשת: "מה הייתם עושים בעד אחד מאלה?" סתם.

ImriSama

New member
הכי אהבתי את

האחד של Money ו-Any Colour You Like בשורה האחרונה. יש ציור מצחיק של חברי הלהקה.. חבל שאין כבר כאלה. P:

flowerboy69

New member
התקליטון הזה הוא אולי הגרסה הכי

נדירה של money.הוא מדנמרק והציעו לי אותו לפני שנתיים ב 250$ שזה מעל 1000 שח.לא לקחתי כי העטיפה הייתה קצת מקושקשת מה שבעיני הוריד את השווי שלו.גם הגרסה שלידו עם תמונה של הלהקה ברקע לבן נדיר מאוד וגם זה שרואים את ווטרס צורח-שניהם מתאילנד ונדירים כיום.בתאילנד יצאו גם תקליטונים של להקות אחרותשאינם הפלויד אבל עם עטיפה של הפלויד-למשל יש אחד עם העטיפה של וויש יו ואחד עם העטיפה של אטום הארט(שאותו אגב יש לי) וגם תקליטונים עם צילומים מתוך הופעות של הפלויד.

flowerboy69

New member
לא נכון

השם the pink floyd ליווה אותם בהופעות במועדונים לפני שהם הוחתצמו לemi כשיצא התקליט הראשון שמם כבר היה pink floyd כמו שמופיע על עטיפת התקליט המקורי.

flowerboy69

New member
מה שכן זה שבזמן יציאת הסינגל

הראשון הדמו שלו-של חברת התקליטים עדיין היה the pink floyd/כאשר הסינגל הוצא למכירה לקהל הרחב כבר היה כתוב עליו pink floyd הסינגל שרואים שכתוב עליו the next progect sound of 67 זו גרסת הדמו שהוציאה החברה באנגליה לסינגל.הוא אולי הסינגל הכי הכי מבוקש אצל האספנים הכבדים כי הוא קיים ממש בכמה עותקים בודדים.כמוהו גם הסינגל של see amily עם ציור הרכבות ברקע לבן שהיה גרסת הדמו שלו.לשני התקליטונים אין עטיפה כשהוצאו למכירה לקהל.

אלו לא גרסאות "דמו"

יתכן שאתה מתכוון לגרסאות שנמסרו לערוצי שידור, תחנות רדיו, לשם השמעה. אבל EMI לא הוציאה "דמואים" למכירה. אין דבר כזה.

flowerboy69

New member
לא.הדמואים יצאו לתחנות רדיו

וכללו ps כלומר עטיפת תמונה או ציור.כאשר אותו סינגל הופץ לקהל הרחב הוא כבר היה ללא תמונה ולגבי הסינגל הראשון ארנולד ליין כשיצא הדמו שלו שם הלהקה עדיין היה the pink floyd וכשהסינגל הרגיל יצא למכירה השם עליו היה רק pink floyd

flowerboy69

New member
ונמה שרואים בתמונה ארנולד ליין

ואמילי פליי שניהם גרסאות דמו.הם הושגו על ידי מעריצים ונמכרים בינהם.את מוזמנת לקרוא באתר הארכיון של הפלויד כדי ללמוד על הנושא יותר.לי יש כ 200 תקליטונים וחלק מהם דמואים שיצאו לרדיו וגם-הושגו על ידי מעריצים-למשל הדמו של "לא עכשיו גו'ן" מתוך הפיינל קאט.יש לי אותו בגרסה שיצאה לחנויות ובגרסה שיצאה לרדיו עם חותמת הרדיו d.j copy only ועוד הרבה הרבה אחרים.

ליאור, מה שנשלח לתחנות רדיו לא נקרא

"דמו". דיסקים שיצאו לתחנות רדיו נקראו White label אבל אני לא בטוחה שזה היה השם בשנת 1967. "דמו" זו הקלטה שאמנים עושים על מנת לתת אותם לחברות תקליטים, בכוונה לעניין אותן, ואולי לקבל כך חוזה הקלטות. פינק פלויד הקליטו מספר דמואים, לפני שחתמו עם EMI: השירים King Bee, Lucy Leave (ועוד שניים, שלא מוכרים לנו), וכן Arnold Layne ו-Candy and a Currant Bun (בגרסה מוקדמת). ג'ו בויד הפיק את שני השירים האחרונים. הוא קיווה לשכנע את חברת פולידור להחתים את הפלויד, ולהפך למפיק שלהם. אבל EMI הקדימו אותו. הם החתימו את הפלויד - וגם קנו את הדמו שהפיק (עם Arnold Layne ו-Candy). הם הכריחו את הפלויד להקליט שוב את Candy כי חששו מהצנזורה; Arnold נשאר כשהיה, כי ההפקה של בויד היתה מלוטשת דייה. וזה מה שיצא כסינגל הראשון של הפלויד. שוב: חברות תקליטים אינן מוציאות "דמואים" לשוק. גם לא לתחנות רדיו. וזאת כי דמואים הם בד"כ הקלטות באיכות נמוכה, הקלטות בוסריות, שנועדו רק לאוזניים המקצועיות של חברות התקליטים, או של מפיקים. מה שיש בידך: dj copy only וכד', הם white label singles, שמוצאים לתחנות הרדיו. אלו אינם דמואים.

ותוספת

לעיתים, אמנים מקליטים דמואים בכדי להשמיע אותם לחברי להקתם, או נגנים ומפיקים אחרים עמם הם אמורים לעבוד, לקראת עבודה על השיר או האלבום. אבל זה קורה רק אצל אמנים מרמה מסויימת ומעלה, שלהם יש גישה לאולפני הקלטות (למשל, כאלו שיש להם אפשרות להקליט בבית).

flowerboy69

New member
תבתי משהו ובגלל תקלה זה נמחק

בכל אופן צר לי אך הפעם את טועה אני עוסק בתקליטונים 10 שנים בערך וטיפונת יודע מהו וויט לייבל ומהו דמו.d.j copy אכן שייך לוויט לייבל אבל התקליטונים הראשונים נקראו אכן דמו והיה להם 2 גירסאות עם תמונה ובלי .היהב להם מדבקה ירוקה עם האותיות A B בשחור גדול לפי הצד.הם היו מן קידום מכירות לסינגל שאחר כך יצא לקהל שאותו יש לי והוא ללא עטיפה ובלייבל קולומביה שחור. אה אולי תקראי את record collector האחרון יש שם בדיוק כתבה עליהם.

צר לי אך אתה מתבלבל

תקליטוני-שדרים אינם "דמו". ולא משנה מה כתוב עליהם. אלו שני 'יצורים' שונים.

flowerboy69

New member
אה ולגבי "לא עכשיו גו'ן"

התבלבלתי בגרסאות.יש לי את הסינגל הרגיל את ה d.j copy ועוד גרסה שעליה כתוב דמו.לא זוכר אם היא מאנגליה או שלא. לתקליטוני וסינגלי הדמו שיצאו יותר מאוחר היה פשוט מדבקת לייבל לבן ללא כל כיתוב בדרך כלל.זה לא היה וויט לייבל אלא דמו ראשוני לאותו סינגל.

שוב, אלו לא דמואים

חברות התקליטים לא מוציאות דמואים לשידור ברדיו. זה לא הגיוני. אולי מה שיש לך הם דמואים אמיתיים, לא white label. תפריד בין אלו לאלו.

למעלה