נתיבות, זוכרים?

vizini

New member
נתיבות, זוכרים?

לאחרונה טען מתנדב כי נתיבות היתה חרדית לגמרי, וכי לאחרונה יש בה נסיון ל"השתלטות חילונית". ובכן, במוסף סוף שבוע האחרון של ידיעות היתה כתבה בת מספר עמודים על נתיבות. מתברר כי לא מינה ולא מקצתיה. אוכלוסיית נתיבות מתחלקת חצי-חצי, חצי דתיים וחצי חילונים. מהחצי הדתי, רק חצי (רבע מכלל האוכלוסיה) הם חרדים, והשאר דתיים רגילים ומסורתיים. מהחצי החילוני, חצי הם עולים חדשים מהעשור האחרון, וחצי (רבע מכלל האוכלוסיה) הם חילונים ותיקים. עוד עולה כי ראש העיר הוא חילוני, וזו לו קדנציה שניה (בקדנציה הקודמת הודח בידי אלי ישי מש"ס, ומונתה ועדה קרואה). מסתבר כי הוא עומד איתן בפני הנסיונות "להחריד" את העיר, וכנראה זה מה שהעלה את חמתם של ש"ס. זה לא עזר... אז מה, מתנדב? מתכוון לחזור בך? או שכהרגלך תטען שכל מה שנאמר שם הוא שקר?

מתנדב

New member
ויזיני, תקרא טוב טוב מה שכתבתי

שם בהודעה לגבי נתיבות, שיש שכונה של חרדים, לא כתבתי שכל נתיבות הייתה פעם חרדית, ולפני שאתה חושב שאני שקרן, תקרא את ההודעה מחדש מה שכתבתי... ואני עדיין עומד מאחורי המילים שלי, שבשכונה החרדית שהייתה פעם, התחילה השתלטות של חילונים....

vizini

New member
קראתי.

לנוחיות האחרים מצורף השרשור הרלוונטי. אתה דיברת על "נתיבות" באופן כללי, וגם השתמשת במילה "איזור". מי שדיבר על שכונות הייתי אני. רק בתגובה לכך אתה אמרת שההשתלטות היא על "השכונות הותיקות, אזור שהיה פעם נטו חרדי". אז גם השכונות הותיקות לא היו "נטו חרדי". גם שם היו סתם דתיים, ומסורתיים, וגם חילונים. נכון שהיחס השתנה, אבל זה לא קרה בשנה האחרונה אלא בעשור האחרון, ולא כתוצאה מ"נסיון השתלטות חילוני" אלא כתוצאה מהעליה מברית המועצות לשעבר.

מתנדב

New member
ויזיני, השתמשתי במילה איזור.....

ואני עדיין אומר לך שאיזור שכונות הותיקות, היה פעם נטו חרדי, אחרי זה הגיעו דתיים ומסורתיים, אבל חילונים התחילו להגיע בשנה האחרונה, ולא אלו שעולים מברית המועצות, אלא חילונים ישראלים, כפי שכתבתי לך בשרשור ההוא... ואני עדיין אומר לך, אם תרצה אתה מוזמן יחד איתי, לנתיבות ולהסתובב שם באיזור המדובר, ולשאול ולברר אצל המשפחות הגרים שם, ואז יהיה לך נתונים מדוייקים יותר...

Vdrums

New member
תקראו את הכתבה שהיתה

במוסף 7 ימים בשבת האחורנה. יש כתבה על נתיבות ונראה שהאנשים שם מסתדרים מצויין.

מתנדב

New member
תומר כל הכבוד אם הם מסתדרים

מצויין, שימשיכו כך, רק הויכוח של ושל ויזיני היה האם יש השתלטות של חילונים במגזר החרדי או לא? ואני הוכחתי לו שיש מקרה כזה בנתיבות, ודרך אגב, באזור שהיה פעם נטו חרדי, החרדים שם ממש לא מרוצים מזה שהחילונים באו מתחת לאפם...

למעלה