נתוני קרקע

דורון י

New member
נתוני קרקע

שלום לכולם, אנחנו נמצאים בשלבי תכנון אחרונים של הבית שלנו. המגרש שלנו נמצא בשפלה באזור רחובות, הסביבה היא סביבה ותיקה ואין בניה חדשה לידנו. המהנדס מבקש לקבל דוגמאות של הקרקע מעומקים שונים ע"מ לחשב את אופן ביצוע היסודות (הוא לא צריך דוח של גיאולוג). אני מחפש המלצה על בעלי מקצוע באזור היכולים לבצע את המשימה הנ"ל, כלומר לקדוח ולהוציא דוגמאות קרקע, מה סדר גודל של עלות עבודה כזו ? תודה מראש וחג שמח

בינא

Member
למהנדס שלא מכיר קודחי קרקע

יש בעיה רצינית ומוזר לקרוא שהוא שלח אותך לחפש קודחים כאלה, אלא אם הוא "מהצפון" או "מהדרום"... ואינו מכיר חברות של קודחים. כשאתה מגדיר מה אתה רוצה מהם, בקש רק קידוח אחד באמצע המגרש לעומק 10 מ' ואת קופסאות הבדיקה למהנדס (לא למעבדה)...כך תשלם פחות. להלן 2 קישורים: אמינות אבני קידוחי ניסיון http://www.ib2b.co.il/cinfo.aspx?id=26478 נץ קידוחי ניסיון http://www.d.co.il/13807650/44280

fireman

New member
הוא רוצה מה?!

אני מקווה מאוד שהוא לא מבקש ממך לבצע קידוח ניסיון בגלילים.... זה אחד הדברים הכי מוזרים שיצא לי לקרוא לאחרונה....ואם תביא לו דגימות עד עומק של 8 מטר והוא יגיד שזה לא מספיק? תביא את הקודח שוב? אתה יודע כמה עולה מטר קידוח גלילים? הוא רוצה לבדוק את הקרקע? הוא צריך להיות נוכח בשטח בעת הקידוח, אם הוא לא יודע לקבוע לפי קידוח קונבנציונלי רגיל (ולדעתי האדמה באזורך לא סלעית) כנראה שהוא חורג מתפקידו והוא אינו מהנדס ביסוס או מוסמך לקבוע בעניינים גיאולוגיים. אולי 4 מטר מספיק? מי יחליט בשטח אם זה מספיק או לא? תקדח את המקסימום שהמכונה מסוגלת ותביא לו דגימות של 30 מטר עומק? אתה תשלם על זה עשרות אלפי שקלים בגלל שהוא רוצה להיות חוכמולוג. אתה תשלם על זה פי 10 מדו"ח של גיאולוג. חפש גיאולוגים באזור בו אתה בונה את הבית. גיאולוגים הם אנשים שבד"כ דואגים לתעד היטב את ממצאיהם ויתכן והגיאולוג שתמצא באזורך אפילו ביצע קידוח ניסיון במגרש ליד והממצאים יוכלו להיות רלוונטיים גם לגביך. מה שהמהנדס שולח אותך לעשות זה לבצע בדיקה יקרה מאוד בכדי לחסוך את העלויות של דו"ח הגיאולוג. זה ההבדל בין גיאולוג למהנדס....בעוד הגיאולוג יכול להגיע לממצאים טובים גם בקידוח קונבנציונלי רגיל וזול המהנדס צריך גלילים בשביל לעשות חישוב מתימטי פשוט ברמה של כיתה א' בכדי להגיע למסקנות. ההבדל הוא שהקידוח הרגיל יעלה לך מאות שקלים, קידוח הגלילים יעלה לך אלפי שקלים. בדוק היטב מה הוא מבקש ממך ודרוש ממנו להיות נוכח בשטח בעת ביצוע הקידוח בכל מקרה....איזה מן מהנדס הוא? אולי הוא רוצה לבנות לך את הבית בחניה של המשרד שלו ולהוביל אותו מוכן אל השטח?

וואו, מה הבעייה?

בבית שלי המהנדס ביקש "בדיקת קרקע". אני לא זוכר כמה זה עלה ולכן לא הגבתי כאן לשרשור (1000 ש"ח? 300 ש"ח? 3000 ש"ח? הזכרון בגילי לא משהו
). הוא שלח אלי בחור חביב שהגיע עם חלקים ממתכת. הבחור הלך למרכז המגרש, הניח חתיכת קרטון לידו (כדי לשים שם את הדגימות), קדח (ידנית), ומדי פעם (כשסוג הקרקע השתנה + בכל מטר) הוא שם חלק מהאדמה על הקרטון (עם פתק של עומק). כעבור כשעתיים הייתה לי קופסה עם דוגמאות של קרקע עד לעומק של 7 מטרים (זה מה שביקש המהנדס). על בסיס המידע, המהנדס תכנן את יסודות הבית. פשוט, בלי גיאולוגים, בלי 30 מטר, בלי גלילים (מה זה?), בלי נוכחות מהנדס בשטח, בלי בדיקה יקרה, ובלי לבנות את הבית בחנייה של המשרד. מה אמר הכותב המקורי שגרם לך להסיק מסקנה שהבדיקה יקרה?

fireman

New member
דרך הבדיקה הזו לא מספיק

אמינה מאחר והיא לא יכולה לתת מושג לגבי הצפיפות של הקרקע מאחר ואתה מקבל קרקע מרוסקת (מעצם פעולת המקדח). בדיקות תקניות הן בדיקות של קידוח גלילים או בדיקות החדרה, מה שאתה מתאר זה לא זה ולא זה... הדבר היחידי שיכולה לשקף בדיקה שכזו הוא רק סוג הקרקע, שום דבר מעבר.

בינא

Member
בקרקעות "ידועות" קידוח ניסיון יספיק

אומנם היה "מוזר" לקרוא את דרישת הקונסטרוקטור, אולם בהנחה שזהו קונסטרוקטור מקומי, יש מצב בהרבה אזורים במדינה שנתוני הקרקע מוכרים למתכנן, אולם כדי לאשרר את מה שהוא כבר יודע, כי זו שכונה וותיקה או בגלל שביצעו מילוי / בניה חדשה / חפירות / כבישים וכיו"ב באותה סביבה, הוא מבקש קידוח ניסיון לבחינת מצב השכבות... לא צפיפות ולא שום בדיקות מעבדה, נדרשות כיום לקונסטרוקטורים (מהנדסי תכנון קונסטרוקציה), כדי לתכנן מבנה בן 2 קומות היושב על כלונסאות, כפי ש"כולם" עושים, אם צריך או לא. למעשה, בארץ, "נגמר" עידן היסודות השונים בהתאמה לסוג הקרקע וסוג המבנה, כבר מזמן...הרי הרבה יותר קל ויותר משתלם ל"כולם" (חוץ מאשר ללקוח) לתכנן כלונסאות ו"רצוי" עם קוטר גדול ככל האפשר עם מה שיותר ברזל ובטון, גם כדי שהמהנדס יוכל "לישון בשקט בלילה" וגם כדי שהקבלן ירוויח ויחד איתו גם המהנדס. באשר לעלות קידוחי ניסיון...לא כל-כך יקר - סדר גודל של כ-2,000 ש"ח + מע"מ בסה"כ לבדיקה מהסוג שהתבקשה וכפול מזה אם החומר הולך למעבדה מוכרת לבדיקות מקיפות יותר. המחיר הזה מקבלים קידוח סטנדרטי לעומק של 10 מ' (אלא אם המקדח נתקע קודם בסלע קשה מידי למעבר המקדח), או אפילו כמה קידוחים כאלה, בכפוף לגודל המגרש או מורכבותו (במגרש שמלאו את חציו יהיו לפחות 2 קידוחים - אחד באזור שמולא והשני בחלק שרק נחשף). מהנדס שרוצה "כיסוי תח..." מושלם, מבקש גם נוכחות של גיאולוג הנדסי במקום בעת בצוע קידוחי הניסיון, אבל מהנדס ותיק יודע שזה מיותר לגמרי הוא מסתמך בדרך-כלל על ניסיונו...

naor131

New member
יש בעל מיקצוע ששמו "יועץ קרקע " שזה

שזה תפקידו . זה דבר מאד מקובל . ויכול לחסוך הרבה כסף אחר כך ביסודות . כמו שלוקחים מודד . מהנדס . וחשמלאי. לוקחים גם יועץ קרקע.

אני פניתי לשני יועצי קרקע

ושניהם אמרו שאין סיבה להביא אותם. ייעוץ קרקע זה למבנים רציניים. שניהם אמרו שאם אני רוצה לבזבז כסף, אין בעייה. בעצם, יש המון יועצים ובעלי מקצוע שאין חובה לקחת אותם. אם תיקח את כולם, בסוף לא יישאר כסף לבנייה. מודד, מהנדס, חשמלאי - חובה.

דורון י

New member
הבהרות

המהנדס שלי מהאזור ובסך הכל הוא איתי ולא נגדי. מבחינתו אין בעיה שאני אשכור גיאולוג ו/או יועץ קרקע ו/או יועץ ביסוס, אבל לדעתו זה מיותר. הוא מכיר את הקרקע באזור באופן כללי ולכן הוא צריך רק את דוגמאות הקרקע. מה שאני צריך זה בדיוק מה שתיאר דני (הקידוח הידני) - איך משיגים בעל מקצוע כזה ? לגבי הגלילים - אני לא יודע מה זה, והמהנדס לא הזכיר דבר כזה. תודה לכל המגיבים.

בינא

Member
להלן 2 קישורים לקידוחי ניסיון בקרקע

כמו שכתבתי קודם, אם המהנדס מקומי הוא לא צריך יועץ קרקע. אמינות אבני קידוחי ניסיון http://www.ib2b.co.il/cinfo.aspx?id=26478 נץ קידוחי ניסיון http://www.d.co.il/13807650/44280 עם שניהם כבר עבדתי בעבר ושניהם בסדר.

למעלה