נתוני עוני

S h o h a m

New member
נתוני עוני

שלום! במסגרת פרוייקט לנזקקים, אני צריכה לעשות פירסום עם נתוני עוני מהשנים האחרונות. יעזור לי מאוד אם תיתנו לי קישור או קצת נתונים על המצב. תודה רבה!!

דור לוי

New member
דו"חות

לצערי הרבה מהדו"חות והפרסומים בארץ יוצאים לאור ברוב רעש והד תקשורתי, אבל בדפוס בלבד... לכן תוך זמן קצר הם נעלמים. הייתי מאוד שמח אם נתונים היו מופיעים בצורה זמינה באינטרנט. כשעוסקים בנתונים, צריך לקחת בחשבון שיש שיטות שונות לאיסוף נתונים, ויש כל מיני בעיות קטנות וגדולות. למשל יש כאלו שפוחדים לענות תשובות אמת לגופים ממשלתיים (כמו הלמ"ס למרות ההבטחה לאנונימיות), מחשש שהאח הגדול יגלה... ומצד שני, כאשר גופים לא ממשלתיים מכינים דו"חות אפשר אולי להאשים אותם במגמתיות. כשיצא דו"ח העוני של ארגון לתת ניסיתי לקבל אותו לפרסום, עד כה לא צלח הדבר בידי... תוכלי לנסות לפנות אליהם. נסי גם את מרכז המידע בכנסת, דו"ח וועדת חקירה מלפני שנתיים בנושא העוני, מרכז אדווה, מכון ון-ליר (המרכז לצדק חברתי ע"ש חזן) וקישורי אתר העוקץ. כולם נמצאים בקישורי הפורום בקטגוריות הבאות: מידע חברה וכלכלה במחשבה שנייה, אולי גם בקטגוריות האחרות תמצאי דברים רלבנטיים. בהצלחה

כדאי גם להכיר

את האתר של פרוייקט לוקסמברוג להשוואה מצב ההכנסה , פערים ועוד בין מדינות שונות ולאורך זמן. דור , כדאי להוסיף את לוקסמבורג למידע

למעלה