נתונים על מאכלים

maphisto324

New member
נתונים על מאכלים

שלום לכל חברי הפורום האם קיים אתר, או מאמר שניתן להוריד באינטרנט או משהו דומה, אשר מספק נתונים לגבי מגוון רחב של מאכלים (מספר קלוריות, משקל החלבונים\פחמימות וכו') ? אני אסביר את הבעיה. התחלתי בתקופת החיטוב שלי בחדר כושר, ואני אמור לגרום לגירעון במאזן הקלוריות שלי, ולהחליף לפחות חצי מכמות הפחמימות שלי לחלבונים. אבל כדי לעשות זאת אני צריך לדעת כמה קלוריות אני אכול כרגע ביום, ולדעת כיצד לשנות. אז האם קיים כזה מקום המספק נתונים דרושים? שאלה נוספת ברשותכם
כדי להרכיב תפריט תזונה, אני אמור לשים בו כמות מסויימת של חלבונים, כמות של פחמימות והשאר שומנים. אומרים שכל גרם פחמימה זה 4 קלוריות, וגרם חלבון גם 4 או 5 (אני לא זוכר בדיוק-מצטער אם טעיתי). העניין הוא, שכמעט בכל מאכל יש מספר מסויים של חלבונים+פחמימות+שומנים+דברים נוספים שהם ביחד מספר קלוריות מסויים. אז איך אני יכול לדעת איך בדיוק לבנות את התפריט? תודה על כל תשובה

Rיקושט

New member
מוסיף...

גם אני התחלתי להשתמש באתר הנ"ל לשמירה על תפריט בהתאם למטרה (גרעון\עודף) כמה טיפים: 1. כנס להגדרות וכוון את המטרה שלך (צריכה יומית קלורית \ חלבון \ פחמימות וכו') - ישנו המחשבון שיחשב לך את הצריכה הקלורית המומלצת. 2. קח את כל מה שאתה אוכל ותכניס אותו לPantry שלך, זה יותר מסובך כאשר אתה אוכל ארוחות שאין לך מושג מה הערך התזונתי שלהן (פרגיות בלאפה...למשל
) אבל לפחות את כל השאר אתה יודע ואז אתה יכול לעשות אומדנים קרובים. 3. כל יום תזין את המזונות שאכלת ובסוף היום שלך לעצמך בEmail (יש שם אופציה בדף) את הסיכום ונקה את הTotal כהכנה ליום הבא. 4. תעשה גיבוי לCookie שלך כי בקלות אפשר למחוק את כל הpantry אחרי שעמלת שעות על להזין אותו (קרה לי, אבל התחכמתי ופשוט הוספתי הכל דרך הEmailים ששלחתי לעצמי...) אם יש עוד טיפים שמישהו רוצה להוסיף...אשמח לשמוע, אני סה"כ משתמש בזה כמה ימים.

Rיקושט

New member
שלך=שלח ../images/Emo67.gif

הידעת? גרעון קלורי גורם לשגיהוט קטיב.

maphisto324

New member
תודה רבה לכם על התשובות

אבל לצערי לא ממש הבנתי בדיוק איך משתמשים באתר.. איך ניתן לבדוק על מזון מסויים את כלל הנתונים שלו (כמות חלבונים\פחמימות בעיקר) ולא רק את מס' הקלוריות שלו לגרם ?

למעלה אתה יכול לשנות את הכמות

לפי מה שנוח לך (ויש שם כמעט תמיד כמויות "אמיתיות" ונוחות, ולא רק 100 גרם וחבריו). בטבלה הראשונה בצד יש שומנים, חלבונים ופחמימות. למטה יש פירוט יותר מפורט של הכול כמעט. תנסה אולי לתת צילום מסך ספציפי של מה לא הבנת ונוכל לעזור.

maphisto324

New member
תודה רבה גם לך..

בהחלט אתר שימושי (במיוחד כי הוא בעברית)

למעלה