נשרף לי המטבח

yoram 1004

New member
נשרף לי המטבח

במסגרת למודי לתעודת משיט 40 אני עובר כעת קורס כיבוי אש באניה "א.מ. דדו" שבקישון - קורס שרבים מכם בוודאי עברתם. היום - ביחד עם ידידי אבי אביב - תרגלתי מעבר במסדרון ברזל חשוך, פתיחת 4 דלתות שמאחורי אחת מהן בערה לה חצי-חבית מלאה בנפט, כיבוייה במטף והחלצות למחסן האניה. תרגול מעניין ביותר ואף מעט מסוכן, שהקשר בינו לבין ארועים שעלולים להתקל בהם ביאכטה נראה לי רופף למדי. שריפות ביאכטה קורות בדרך כלל בתא המנוע או במטבח (ז.א. בסלון) ושל כבאניה, אין פתחי מילוט רבים וגם הדפנות אינם מברזל שאינו בוער. הקורס מועבר בצורה מקצועית והתרגילים רציניים - בעיקר לאנשי צי הסוחר שעוברים קורס מקיף יותר - אך כמעט ואין התייחסות ספציפית לסירות קטנות. זה נראה לי כאחד הנושאים שאיגוד השייטים צריך לטפל בו - התאמת הסילבוס למציאות.

yoram 1004

New member
כבוי במטף הלון

מטף יעיל ביותר שהוצא משימוש כי ההלון פוגע באוזון - אם כי השאלה היא כמה מקרים בשנה של כיבוי בהלון ביאכטות כבר קורים בעולם?

ronibenyosef

New member
מטפי כבוי אש-הלון

לפי אמנת "קיוטו"וכן אמנת "ריו"נאסר השימוש בגזים מכלור כדי להקטין את הפגיעה באוזון.הלון וכן פריאון המשמש במזגנים ובמקררים נאסר לשימוש,שניהם נגזרות של גז כלור.היעילות והיתרונות של הלון אינם מוטלים בספק.ממשלת ישראל אישררה את האמנות האלו ולכן השימוש בגזים נאסר. קיימים בשוק גזי כיבוי אש שאינם מכילים הלון חסרונם הוא המחיר ויעילות כיבוי אש פחותה.

yoram 1004

New member
כבוי בשיטה הבדוקה - מים!

צנור עם זרנוק שמסוגו לא נמצא בסירותינו - שם מקסימום נשתמש בדלי...

yoram 1004

New member
כבוי בקצף

עוד שיטה יעילה בכלים גדולים (שגם לוקחת זמן לארגון). וביאכטה?

zina71955

New member
זה נכון ששריפה ביכטה שונה מאשר

באניה, אבל קשה להמחיש שריפה ביכטה על ידי תירגול, והתחליף שעושים על הדדו טוב מאוד לצורך ההמחשה של תירגול באופי שריפות וכיבויין.

מאיר ריבא

New member
כיבוי אש

קורס כיבוי אש על ה"דדו" בחיפה מצא חן בעיני מאוד ואני ממליץ עליו לכולם. בחלקים בכיתה מדברים על כל סוגי השרפות ושיטות הכיבוי וגם התרגול חלקו רלבנטי ליכטות. אין לי ספק שיצאתי משם עם מודעות גבוהה בהרבה לנושא והבנה לא רעה כיצד להתנהג בשרפה. נכון שהתרגיל ה"דרמטי" בתוך המדור החשוך לא בדיוק רלבנטי ליכטה אבל הוא בהחלט ממחיש את הענין של העשן ושל טכניקת הכיבוי. יש לי טענות רבות לסילבוס של לימודי השייט, אבל דווקא קורס זה זכור לי לטובהץ

yoram 1004

New member
ביאכטה זה עוד יותר דרמטי

היום סיימתי את הקורס, שבהחלט העשיר את הידע. לא אמרתי שהתרגיל הדרמטי במדור החשוך לא רלבנטי ליאכטות - אלא להיפך - ביאכטה הכל יותר קטן והתגובה צריכה להיות מהירה יותר. התסריט שראיתי בעיני רוחי - דליקה במטבח (מחבת עם שמן חם שהתהפך על הכיריים), מגבת שמצטרפת לחגיגה, עשן שמתחיל למלא את הסלון, ילדים ישנים בקבינה אחורית, איש צוות שמן בקבינה הקדמית (האם יוכל למלט עצמו מההצ' הקדמי?) בלב ים, והסקיפר - האדם היחיד שלמד את הנושא - במצב שלא מאפשר לו להגיב מיד (בשרותים/ ישן על הסיפון/ תופס הגה כי יש ים גבוה ). נכון שהקורס מיודע למשיט בשכר - ז.א. למשיט סירה של 55 נוסעים ולא ליאכטה פרטית - ושהקרוס גם הגשים את יעדו בכך שגירה לי את המחשבה. אבל גם יאכטה של 33 רגל יכולה להיות סירה מסחרית, ומי מכשיר את המשיט שלה להתמודד עם מצב כפי שתיארתי? ומה לגבי כניסות מי-הים הרבות, שכל הצנרת התמחברת אליהן עשוייה חומרים דליקים/נמסים ושהברזים שלהן פתוחים כל הזמן?

בת ים

New member
../images/Emo62.gifמזכיר לי את../images/Emo26.gif

ימי "על אל" העליזים, כשעשינו תרגולי כיבוי אש על מוקאפ (בואינג 707 מקורקע).רענון כל שנה-חובה! אני כבר לא בטוחה, איפה יותר גרוע שפורצת אש, בים או באויר
. בכל מקרה, שמעתי מרבים שהקורס על הדדו מצויין נותן רקע טוב ואפקט מעשי מאד, לשימוש והכרה של סוגי שריפות ומטפים מתאימים לכל סוג שריפה. יחד עם זאת אני לגמרי מסכימה עם יורם(תודה על הדיווח
). שריפה ביאכטה יכולה להיות הרבה יותר מהירה וקטלנית משום החומר הדליק ומשום הגודל הקטן. ..אם גוף כלשהו היה יוזם קורס כיבוי אש ביאכטות, הייתי הראשונה להרשם.

Alex33

New member
אני שני..באמת רעיון טוב,אולי../images/Emo35.gif..

חברות ביטוח מובילות יגלו עניין באירגון השתלמות כזו למבוטחים שלה ולקהל הרחב..??..זה ישתלם לכולם..

zina71955

New member
הנושא של תירגול כיבוי אש בים חשוב

ביותר. קשה לדעתי לעשות תירגולים על כלי המתאים ליכטה, אלא אם בונים במיוחד משהוא מיוחד לצורך זה. ה Next best הוא ה"דדו". שריפה בכלי שייט לדעתי גרועה יותר מאשר בחוף מכמה בחינות וכיבויה מורכב יותר. יחד עם זאת קשה מאוד לעשות השוואות. ברור לי שבאויר כל מצב של סכנה גרוע יותר מאשר בים מבחינת התוצאה האפשרית. חוויתי שריפה באניה וחילוץ אנשים מתוך מחסן בוער בלב האטלנטי וזה סיפור מאוד לא נעים. ביכטה נדרשים מטפים בתוך הקבינה ובחלל המנוע. הגישה אינה נכונה לדעתי. חובה שיהיה מטפה אחד מחוץ לקבינה כדי שאפשר יהיה להשתמש בו מבחוץ פנימה. יש סכנה שברגע שמתחילה שריפה בקבינה ישרפו מיד כבלים חשמליים שגורמים לעשן רעלי ומי שבפנים, בגלל החלל הקטן, יתעלף מיד וישאר בפנים, או שיספיק לברוח החוצה בלי להספיק להפעיל את המטפים שבפנים. קחו לתשומת ליבכם. מטפה אחד נגיש מחוץ לקבינה, מיקומו לדוגמא על המחיצה מתחת למכסה המחסן בקוקפיט.

בת ים

New member
מטפה מחוץ לקבינה../images/Emo45.gif

רעיון מעולה. בזמנו דאגתי לשים אחד ליד המנוע של המקרר והמטען של מצברים בלוקר בקוקפיט.

Alex33

New member
אפילו שכושר שייט דורש שלושה מטפים

אצלי בסירה יש 4, שניים בקבינה ואחד בכל לוקר בקוקפיט..ובנסף להם אחד אוטומטי בתא המנוע.. אני רגיש ל"סיפור" הזה של שריפה..לפני כ 20 שנה נסעתי עם חבר לטייל ( טיול יבשתי אז, עדיין), אני עם חברתי דאז הוא עם משפחתו..לפתע החלה דלקה קטנה ברכב שלו באיזור המנוע תוך כדי נסיעה.!! וולקסוואגן של פעם, לא זוכר את המודל, לא חיפושית..הם עצרו בצד וירדו מהר, אל לא יכלו לעשות דבר מעבר להביט אך הרכב נשרף בהדרגה עד תומו..לא היה כמובן לאף אחד מטף כיבוי ברכב.. אפילו בבית יש לי מטף כיבוי "רציני".. שיהיה ולא יחסר..

מטש

New member
ואם כבר, רצוי גם גרזן בקוקפיט

הסכנה להתעלפות או סתם דיסאוריינטציה כתוצאה מעשן היא מהמסוכנות ביותר, ויש מספיק מקרים בהם זה נגמר באסון. גם ביאכטות. גרזן או אמצעי מסיבי אחר לריסוק חלון שסגור מבפנים, או לאפשר יציאה ממדור בעל כניסה בודדת יכול במקרה כזה להציל חיים... אבל הדבר האחרון שברצוני לראות זה את משרד התחבורה מוסיף עכשיו בולדוזר נייד לכל ספינה בזמן כושר השייט.

גל קדר

New member
וגם שמיכת כיבוי אש יכולה לעזור

במקום לגמור מטף אבקה על התנור ואח"כ לנקות את הכל, אפשר פשוט לזרוק עליו שמיכת כיבוי אש. אח"כ מקפלים חזרה ואפשר להשתמש שוב.

Alex33

New member
מהי שמיכת כיבוי "טובה" ? האם אלה

בעטיפה קטנה בצבע כסוף או קטן יותר בצבע כתום המשווקות לכושר שייט טובות ומספיקות באמת ל"דבר האמיתי"? למישהו יצא בפועל להשתמש בהן? מעניין לשמוע על כך פרטים..

zina71955

New member
"שמיכת כיבוי"

לא יצא לי להשתמש בשמיכה הספציפית שנדרשת לצורך כושר השייט. אבל מנסיון בקבינה של אניה, כשמישהוא נרדם עם סיגריה במיטה והיא התחילה לבעור, אני יכול לומר שכל שמיכה יעילה לכיבוי אש קטנה בראשית התהוותה. זו צריכה להיות גם מטרת "שמיכת אש" שיש לנו. היא יכולה להתאים לשריפה מהכיריים בראשית התהוותה. ותו לא!

uvkatz

New member
לדעתי אתם מבלבלים

שמיכת מילוט - השמיכה המטאלית הדקיקה (כסף\זהב) שאפשר למצוא בערכות מילוט (באוטובוס מעל הנהג ,למשל) נועדה בעיקר לכיסוי הגוף בזמן שאתה בורח דרך להבות - כך שהן אינן אוחזות בבגדים או בעור (נגד החום אין מה לעשות) שמיכת כיבוי - אני לא יודע על ייצור של שמיכה ספציפית כזו ,אבל עדיף שתהיה כבדה במיוחד (סקאביאס צבאית למשל) שאותה מטילים על השריפה כדי לחנוק אותה. בכושר השייט אני מניח שמדובר על שמיכת מילוט - ולא כדאי לנסות לכבות איתה שריפות.

zina71955

New member
לא, לא מבלבלים. נכון ששמיכת כיבוי

רצינית צריכה להיות גם כבדה כדי שבהטלתה היא תוציא את החמצן החוצה וגם חסינת אש שלא תתחיל לבעור תוך זמן קצר. מה שנידרש לצורך כושר השייט ביכטות זה חסין אש לא כבד, מעין כילאיים. זה מה שרוצים?! זה יש!

Alex33

New member
טוב..אז אלך להסתכל מה כתוב על..

האריזה ..( של השמיכה).אולי אחכים איזה סוג היא .תודה למשיבים.

למעלה