נשק צבאי/נשק פרטי

נשק צבאי/נשק פרטי

היי אני מתגייס לצבא ההגנה לישראל ב12 לאוגוסט (בגאווה ופטריוטיות רבה). מעבר לשרותי הצבאי אני מעונין להמשיך להתנדב במשמר האזרחי באופן לא קבוע, שייצא לי (חמשושים, רגילות ושאר ירקות). רציתי לדעת מה הנוהל המדויק לגבי התנדבות במשמר אזרחי, עם יתר פרוט לגבי השימוש בנשק צבאי, או פרטי. האם ההגבלה היא על נשק ארוך קנה, או אם יהיה לי אקדח, אני יוכל להתנדב איתו... אבא שלי שמרזיק ברשותו ברטה 9 מ"מ, מתנדב עימו בלי שום בעיות. תודה על עזרתכם!

שאלה מעניינת ביותר!

אני לא יודע את התשובה המדוייקת אבל אני יכול לשער שאתה חייב לרשום אותו במשטרה, לקבל אישור מצה"ל, ומהמשטרה, וכנראה לבצע איתו מטווח כדי שהצשטרה תראה שהרובה תקין. יכול גם להיות שיהיו בעיות, ולכן אולי כדאי שלא תביא עימך את הנשק לפעולות. סה"כ אני בטוח שיש הרבה חיילים שעדיין מתנדבים, ולא יצא לי לראות מישהו מתנדב עם נשקו הצה"לי.

או קיי, תודה ../images/Emo51.gif

אם מישהו/מישהי כאן יודע את הנוהל המדויק אני אהיה יותר משמח לדעת.

מתנדב

New member
ערב טוב אינתי עמרי.....

אז ככה בקשר לנשק הצבאי, עד כמה שידוע לי אין אפשרות לצאת איתו להתנדבות, בקשר לנשק הפרטי אתה צריך להביא את הנשק שלך האישי (האקדח) למשטרה, ובודקים אותו אם הוא תקין וגם אם הוא עומד בתקן המשטרתי, היות וישנם סוגי אקדחים שהם לא מורשים במשטרה, אם הנשק שלך תקין ועומד בתקן המשטרה, תוכל לצאת איתו לסיורים בלי בעיה. ולגבי המשך ההתנדבות שלך, אפילו שאתה הולך לצבא, ברגע שתגיע הבייתה תוכל לצאת להתנדבות, זה לא סותר אחד את השני. ובהצלחה לך בצבא.

שוטר82

New member
עומרי שלום

אתה יכול חופשי להגיע אם האקדח שלך אצלינו בבסיס רק רושמים תנשק (אקדח) ביומן 6011 וזהו אתה יכול ליפעול איתו אבל! אם אתה ניקלע במצב של ירי שופטים אותך כאזרח לא כשוטר! אם זה מב של מפגע (מחבל) המישטרה נותנת גב בעיניין אחי עיצה שלי תעשה חושבים טוב טוב לפני שאתה מחליט כי זה הכי טוב בישביל הכסת"ח שלך יום טוב רועי

רועי ידידי, זה לא מדוייק

מותר לצאת עם אקדח אישי, בתנאי! שהאקדח אושר ע"י משטרת ישראל - במידה והאקדח לא אושר. אתה יוצא אך ורק עם קרבין! יש אחד שאני מכיר, שהלך לאשר את האקדח שלו לסיורים משטרתיים, והוא כמעט נכנס לכלא עם הנשק שהוא החזיק. היה לגנוב הזה במחסנית ´כדורי דום דום´ כדורים ´מתפצלים´ ועוד כל מיני חיות רעות. אמרו לו תחליף מחסנית תחזור, ושלא תעיז לצאת עם הכדורים האלו לסיורים...

למעלה