נשק לנוער מתנדב

נשק לנוער מתנדב

בתור מתנדבים בוגרים ונוער אתם בבקשה יכולים להגיד לי מה עמדתכם לגבי מתן נשק לנוער? ישנם בסיסים של הקלאסי בו לנוער אין סיכוי לצאת עם נשק לסיורים מכיוון שלא סומכים על הנוער

הרי שנינו יודעים טוב מאד

את האיכויות של הנוער במשמר האזרחי/משמר הגבול למרות זאת לדעתי עדיף לתת לנוער זמן הסתגלות לפני שהוא ייצא עם נשק

אבל...

גם במג"ב ןגם בקלאסי יש בני נוער שעליהם אני לא הייתי סומך עם נשק מסיבות שונות(לא עברו בהצלחה מטווח,לא אחראיים וכו...).

לשם זה נועד חודש ההתנסות

שדיברתי עליו במהלך החודש הזה תיבחן מקרוב יכולתו של הנער/נערה

שלום30

New member
כאן מתקבלים גם מושעים מכל סוג

מאוד חשוב שמי שאין לו פעילות פיסית לפחות שתהיה לו פעילות וירטואלית כאן אצלנו

Deathatred

New member
נשק לנוער

בעיקרון, נוער מקבל נשק רק אחרי חצי שנה של פעילות וגם - רק בתנאי שיתלווה אליו מבוגר. בכדי לקבל נשק צריך: לעבור הדרכת נשק, לעבור מטווח בתוצאה טובה (כן - חשוב לפגוע כמו שצריך אחרת לא תקבל רובה), לקבל המלצה מהמב"ס. בעקרון (לפחות לא בשטחים ובקו-התפר), הנשק משמש בעיקר להרתעה וכנשק קפא"פ (כלומר, מעין אלה). מעטים מאוד המקריים שמתנדבים אכן ירו בנשק בפעילות מבצעית. לפני שיוצאים לפעילות חשוב לוודא שהנשק תקין ופרוק, שאתה יודע להשתמש בו ושאתה יודע הוראות פתיחה באש.

אבל אנחנו...

בעיקרון בנוער מג"ב אנחנו מסתובבים עם נשק ועם בוגרים בגלל הפעילות ולא לשם הרתעה כי אצלנו יש פעילות על קו התפר אז אצלנו נושא הנשק הוא חשוב וכל אחד מקבל אוטומטית נשק גםצ אם לא הלך לו טוב במיוחד במטווח

Deathatred

New member
אני דיברתי על נוער במשא"ז

אצל המג"ב שפעילים בקו התפר אני מניח שיוצא גם לירות בנשק בפעילות מבצעית. בקשר לכאלה שמקבלים נשק גם אם הם לא פגעו במטווח - גרוע מאוד. מי שיש לו נשק צריך לדעת לפגוע איתו. מה עוד שבעת לחץ שיעורי הפגיעה הרבה יותר נמוכים מאלה של המטווח. אם אתה יורה בנשק, עדיף שתדע לירות בו. מה שכן, אם נכשלת במטווח, אני מוכן שתיקח רובה ללא מחסנית (הרתעה, מכות) ותצא בליווי מבוגר שעבר מטווח בהצלחה. אגב, נוער מג"ב מקבל גם הוא M16 או M4 או שגם קרבין M1 כמו המשא"ז?

אנחנו...

מקבלים את הקרבין M-1 ולמזלנו אנחנו מקבלית את הקרבין פולימר החדש יחסית עם הקת המתקפלת כך שאנחנו לא צריכים ללכת עם קרבין עץ מיושן

Deathatred

New member
אני מוחה בתוקף!

מה יש לך נגד הקרבין מעץ? הוא רובה מצוין בסה"כ והקת מאוד שימושית להגנה עצמית. אני השתמשתי גם ברובה העץ וגם במתקפל ואהבתי יותר את רובה העץ.

נגד?

בסך הכל אמרתי שאני אוהב יותר את החדשים מכיוון שלנוער הקרבין מעץ פחות טוב מכמה סיבות:הוא כבד יותר,הוא יותר קשה לכיוון מכיוון שיש לו צוואר קת ולא ידית כמקובל ברובים החדשים יותר וכמובן שהעץ לא מהודק ויכול לזוז להבדיל מהפולימר שהכול יחסית בנוי חזק.(וגם עדיף מקופל מאשר להראות כמו צייד פילים)

Deathatred

New member
על טעם ועל ריח אין להתווכל ../images/Emo13.gif

ודרך אגב, רק בגלל רובה העץ הישן עירנו היפה נקייה מפילים שמועכים מכוניות ודורסים הולכי רגל. קרבין מרתיע.

למעלה