נשק חם

Pet Shop Joe

New member
נשק חם

שלום לכולם! הייתי רוצה לדעת יותר על המצאת הרובה. איזה צבא היה הראשון להשתמש בה ובאיזה דגם? באיזה מלחמה לראשונה נעשה שימוש ברובה ולאיזו מטרה (האם היה כלי הנשק העיקרי של החי"ר או שנחשב בתחילה ככלי עזר כמו הקשת?), כיצד השפיעה ההמצאה על הטקטיקות הצבאיות של אותה תקופה? מתי הומצאה המחסנית והרובה החצי אוטומטי? בתודה מראש

Pet Shop Joe

New member
למה אף אחד לא עונה לי?

זה באמת נושא שמעניין אותי והייתי רוצה לדעת עליו יותר.

the man is back

New member
אוקיי ננסה...

בקשר לרובה: הכל החל במאה ה- 14 כאשר החלו לפתח תותחים. כמובן שרוב התותחים היו ענקיים אבל בקרב קרסי האנגלים השתמשו בתותח קטן שיכול להחשב לרובה. במהלך המאות 14-15 האנגלים והצרפתים פיתחו את התותחים והחלו לייצר תותחים קטנים שחיילים יכולים לשאת. יש לציין ששימוש נרחב בכזה נשק נעשה אצל צבאות ההוסיטים במאה ה- 15. הרובה הראשון הראוי לשמו הוא הארקבוז שפותח במאה ה- 16.

almog4

New member
מלחמת האזרחים : 1861-5

מקובל לומר, שמלחמת האזרחים בין מדינות הצפון ("הברית") לבין מדינות הדרום ("האיחוד") היתה "המלחמה המודרנית הראשונה". במלחמה זאת השתמשו לראשונה - שני הצדדים - הן בארטילריה והן בנשק אישי, באופן כמותי. לפי הידוע לי מלחמת האזרחים "זכתה" בכינוי "המלחמה המודרנית הראשונה" לא רק בגלל השימוש בנשק מודרני, אלא גם מסיבות נוספות : - קיומן של רפובליקות דמוקרטיות בשני הצדדים, - שימוש במדיה (עיתונות מודרנית) כגורם משנה ערכים, - התגייסות של העורף האזרחי לסיוע האזרחי, שיתוף האזרחים במלחמה, כשלמעשה המלחמה ניזונה מדעת הקהל ומעמדות הציבור. בזכותם של מרכיבים אלה - נחשבת מלחמה זו ראשונית ושונה משמעותית ממלחמות אחרות, כדוגמת כיבושי נפוליון (להלן בקישור) שהתרחשו בתחילת אותה מאה. אשמח לתגובות.
דני

למעלה