נשק בדירה שכורה...

מיה 60

New member
נשק בדירה שכורה...

בוקר טוב! אני שוכרת דירה כשאחד החדרים בדירה סגור ומאוחסנים בו רהיטים של בעל הדירה. לאחרונה התברר שבחדר ישנו גם נשק ששיך לבעל הדירה, דבר שלא טרחו בכלל לומר לי. האם אני יכולה לדרוש מבעל הדירה להוציא את הנשק מהדירה? במשטרה לא יכלו לתת לי תשובה חד-משמעית. בתודה מראש,

מיה 60

New member
פרטים

תודה על התגובה. מדובר באקדח שבעל הדירה מורשה להחזיק בו. הנשק נעול בתוך חדר עם שאר הציוד שלו בצורה מאד פרווזורית, עם מנעול שאני יכולה לחתוך במספרים... כשביקשנו לפתוח את החדר, אח של בעל הדירה (שנמצא בחו"ל ואחיו הוא מיופה כח) אמר שאין בעיה ולאח מכן חזר בו ו"פלט" שבחדר יש נשק שהוא אינו יכול לגעת בו או להפקיד אותו במשטרה ושבעל הדירה "לא הספיק" להפקיד אותו לפני הנסיעה. השכונה שבה שכרנו את הדירה היא לא סימפטית במיוחד, ובמקרה של פריצה לבית, ממש לא תהיה בעיה לפרוץ את החדר. ובכלל, אני לא מעוניינת שיימצא נשק אצלי בבית! האם אני יכולה לדרוש להוציאו? תודה.

תשובה

יתכן מאוד שכן. אפשר לראות באקדח מטרד מסוכן שחובה על בעל הבית לסלקו. את גם יכולה לומר שאינך רוצה להסתבך עם החוק. החזקת נשק חייבת ברשיון והמצאות אקדח בדירה עלולה לסבך אותך בצורה כזאת או אחרת.

למעלה