נשמע מעניין

lollipop31

New member
נשמע מעניין

נודע לי עכשיו שיצא פרויקט חדש לנהגים הישראלים שבוחן את הרגלי הנסיעה שלהם מה אומר,
שצריך לוותר על הרכב הפרטי ובתמורה יהיה תגמול.
מישהו יודע איפה ניתן להירשם?

תודה

gabiskon

New member
מה שיהיה מעניין

זה להקים בארץ מערכת תחבורה ציבורית.

כזאת שממש אפשר לנסוע בה לכל מקום וכל הזמן (גם בשבת), ואז התגמול בויתור על הרכב יהיה הויתור על הרכב כולל המס עליו והמס על הדלק.
מה הבעיה? אולי שהמדינה תפסיד המון מיסים.

3718

Member
לתחנות הרכבת ברעננה לא תהיה כניסה מרעננה ...

לפחות לפי מסמכי המכרז שראיתי...

גם כשעושים תחבורה ציבורית משתדלים לעשות אותה לא נגישה לציבור ...

32103210

New member
נו אז מה ? שתי התחנות בכפר -סבא ,נמצאות ,,,

בהוד השרון ,כולל החניות שלהם .

3718

Member
מה שמצחיק שאין הדמיה של תחנות הרכבת

כל פרוייקט נדלן קטנצ'יק מקבל הדמיה ממוחשבת כולל הוספת מטבח.

בפרוייקט כל כך משמעותי של מליארדים שישנה את מפת התחבורה הצבורית לעשרות שנים קדימה באזור רעננה אין אפשרות לראות איך ישתלבו תחנות הרכבת בסביבתם, למרות שהבצוע כבר החל (כנראה שזהו פרוייקט X ...).
ישנה הדמיה מגוחכת של תחנת רעננה מערב שמטרתה להראות את הארכיטקטורה של המבנה ללא שום הדמיה איך התחנות משתלבות במרחב. מה אנחנו מבינים ? אנחנו פלבאים שנוסעים בתח"צ.

יש בארץ מערכת תחבורה ציבורית

לא מושלמת ועם הרבה בעיות אבל בכלל לא רעה.
אתמול הייתי צריך להגיע ממערב רעננה למרכז פתח תקוה.

יצאתי ב 8:05, הגעתי ב 9:00, כולל שני אוטובוסים. (504 לצומת גהה + אוטובוס פנימי בפ"ת)
נהניתי ממקום ישיבה + WIFI כל הנסיעה הבינעירונית.

קשה לי להאמין שברכב הפרטי הייתי זוכה לחוויה משמעותית נוחה יותר.

אז נכון שהמצב רחוק מלהיות מושלם אבל אני רואה השקעה ושיפור במערכת כל שנה.

gabiskon

New member
יש בארץ מערכת תחבורה ציבורית

שמושבתת ביותר 1/7 מימי השנה. זה אמנם לא נוגע לך אבל אין לזה אח ורע באף מדינה מתוקנת בעולם וזה מאלץ אותך (טוב, סגרנו על זה שלא אותך ספציפית, כמובן) להחזיק רכב.

יהיה קל מאוד להתפס לעניין הזה, אבל גם בשאר ימות השבוע בלא מעט מקומות יש בעיות שגורמות לקושי להשתמש בה (למרות שאיחוד כרטיסי הרב קו בין החברות היה הורדת
חסם משמעותית).

שפן, למה אין לך כובע?

מכיר את הבדיחה הזאת?
כי ככה אתה מתנהל.

כשמסבירים לך שדבר אינו כמו שתיארת אתה מיד מסביר שהבעיה היא בכלל אחרת.

יש הרבה מה לשפר במערכת התחבורה הציבורית.
תחבורה ציבורית ביום המנוחה היא ענין שאפשר להתוכח עליו אבל זה לא אומר שאין בישראל תחבורה ציבורית.

ומבחינת כרונולוגית אתה צודק ששבת היא 1/7 מהזמן אבל מעשית התחבורה משותקת פחות, ומבחינה כמותית אנחנו מדברים על צורך קטן משמעותית בתחבורה ציבורית.
בוא ונאמר זאת כך, אם התחבורה הציבורית משנעת ביום ראשון 2 מיליון אנשים, בשבת היא היתה משנעת כמה עשרות אלפים. אני מבין את התרעומת שלך אבל זה לא שביעית מהצורך בתחבורה ציבורית.

gabiskon

New member
אני מבין שנגעתי לך בנקודה מאוד מאוד

רגישה.

התחבורה משותקת יותר משביעית הזמן. אתה לא בקיא בנושא, אבל יש גם חגים.

לגבי הויכוח - דווקא לא ניתן, תחבורה ציבורית שמושבתת באופן קבוע בחלק מימות השבוע ועוד כמה אינה תחבורה ציבורית.
מעבר לזה כל שאר הבעיות שציינתי וכמובן שנתפסת למה שרחוק ביותר מליבך.

לידיעה

בחיפה רבתי קיימת תחבורה ציבורית במהלך 7 ימים בשבוע 364 ימים בשנה כאשר בחגים ובשבתות
עקב צמצום משתמשים התדירות ומערך קווי הנסיעה משתנים
בירושלים בחלק המזרחי עם כניסות לחלק במערבי יש זליגה של תחבורה ציבורית חלקית

בעולם הגדול: בימי חג ומועד וימי א בגוד הנוצרי... תחבורה חלקית ומצומצמת יותר מאשר בשאר ימי השבוע

אז הבתאם להסכמי סטטוס קוו החל מימי ברשית המדינה . בהסכמים בין דוד בן גוריון וקהל הדתי
יש לנו את ימי המנוחה והפסקת עבודה בשבתות ובמועדים..

והיות ורצוי לכולנו ללמוד לחיות האחד ליד השני .. אין לנו ברירה אלה לקבל חלק מהגזרות
ידוע שבאם הפרט רוצה לחיות בקבוצה חייב הוא לוותר במקצת למען הקבוצה

אבל את זה כולם חייבים ללמוד.כי אם לא נהיה תלוים האחד בשני... נהיה תלוים האחד ליד השני.

gabiskon

New member
צודק באמירה טועה בהבנה שלה

לחיות אחד ליד השני, כאשר איש לא מוכרח בכפיה לותר על זכות יסוד.

לחיות אחד ליד השני היא השאיפה שלא מתקיימת כיום. בעתיד, כשיהיה חופש תנועה לכולם כל הזמן, לא יוכרח איש לוותר על זכותו לנייחות וכך נחיה אחד ליד השני הלכה למעשה וגם הלכה ללא מעשה.

hathatul1

New member
ניסוי

למה את חושבת בכלל שכדאי להירשם לניסוי הזה...?
מה מבטיח לך שתקבלי תגמול

זה עם חוזה חתום והכל

שחייבים לכבד אותו וזה של משרד התחבורה למה שהיא לא תקבל תגמול? אם זה כתוב בחוזה..

gabiskon

New member
זוכרת את התגמול של חברת החשמל?

גם אני לא.

התגמול הנכון יהיה תחבורה ציבורית לכולם כל הזמן ולא ניסויים הזויים. תארי לך מה זה להגיע מחיפה לרעננה...

rivi2404

New member
להרוויח מזה משהו

יעלה לי בפרטיות שלי,
ובמעקב צמוד אחרי הרכב..

למעלה