נשמה וגוף

similar

New member
אוקיי:

ציטוטים: פרופ´ דיויד ליגר מהאוניברסיטה המרכזית של וושינגטון, בספרו "המשחקים בחיים": "אין אנו יודעים די על התפתחות מוחו של העובר וכו´....למן היום ה – 40 בערך, אשר בו מסתמן המבנה הבסיסי של המוח, ניתן להבחין בפעילו מועטת של גלים..." לאותה מסקנה, מזוית אחרת, הגיעו אנשי מדע בריטיים בדו"ח מחקרי שנערך על ידי "המועצה לחקר העובר" והתפרסם בכתב העת הרפואי "ניו סיינטיסט" (כתבה על כך הופיעה ב"מעריב" 23.10.96). לפי תוצאות המחקר, עוברים חשים בכאב מסביבות יום הארבעים להריון. הדו"ח ממליץ לעדכן את כל הנשים ההרות בנתונים המדעיים החדשים בתחום, וקורא לחקיקת חוקים חדשים להגנה על עוברים. תוצאות המחקר עוררו סערה נגד גורמים התומכים בהפלות. אבל למה כל כך חשובה לך ההוכחה המדעית? כמו שכתבתי באחת ההודעות לושתי: האם עד שגילו את כוכבי הלכת בטלסקופ הם לא היו קיימים?

zeevms

New member
תשובה לשאלה

התשובה הפשוטה ביותר לשאלה: "האם עד שגילו את כוכבי הלכת בטלסקופ הם לא היו קיימים?" היא שאלה אחרת- האם עד שגילו שכדור הארץ עגול הוא באמת היה שטוח? בוודאי שלא. כלומר עד שאין הוכחה מדעית הנושא נשאר בחזקת השערה או פשוט בלתי ידוע. כך שגם אם מישהו שיער שיש כוכבי לכת, באותה מידה יכלו להוכיח לאחר מספר שנים שאלו סתם זבובים בשמיים, בדיוק כמו שהוכיחו שכדור הארץ עגול ולא שטוח. (כמובן שבמקרה הזה כוכבי הלכת באמת הוכחו ככוכבי לכת, אך זאת הייתה סתם דוגמה תאורטית על מנת להבהיר עד כמה חשובה ההוכחה המדעית).

shkool

New member
מקורות דתיים שבהם רשום גילויים

מסויימים שגולו ב"דרך אלוהית" לפני גילויים של זמננו ע"י מדענים(כמו היקופו של הירח את כדור"ה למשל) הופרכו(לפי מה שראיתי עד עכשיו), ואם כל אלה הופרכו, אולי גם את הטיעון הזה אפשר להפריך... כפי שאת יכולה לראות, בהודעה שלי ששמה: עוד תהיות כתבתי על העניין הזה(פעילות הגלים) וגוססי ביקש ממני להביא לו את המקור המדעי, אז כמובן פניתי אלייך לקבלת מקור זה... shkool

Dorfl

New member
SIGH

בהתחלה חשבתי שאת סתם מביאה אנלוגיה גרועה במיוחד, אבל אז קראתי בשנית את הודעתך וגיליתי, ולא הופתעתי כלל וכלל, שאת סתומה ושאת אכן מתכוונת לכך בשיא הרצינות. נניח לשנייה שאכן אגוזים טובים לזכרון - מדובר בפרי, לא בעץ - העץ כלל איננו אכיל. האגוז יכל לגדול על עץ, שיח, מרשמלו או כל דבר אחר - זה לא משנה. איך לעזאזל מה שאמרת מוכיח שאכן טוביפ לזכרון??? השכלתך כה לוקה בחסר!!!! 1-800-1ST-GRADE - תתקשרי, אני חושב שהם יכולים לסייע.

similar

New member
DORFL

האגוזים האלו צמחו על העץ הזה, הם ינקו ממנו את כל מה שיש בם והוא ינק מהאדמה. אתה באמת לא מבין או שאתה ממש ממש עושה את עצמך? עשה לי טובה, אם אין לך תגובות ענייניות אל תגיב, לפחות לא למה שאני אומרת. זה הפך כבר להיות משעשע לקרוא את תגובותיך, אבל חלילה, שלא אגזול מזמנך היקר בבזבוז על קליטה, עיבוד, חשיבה, הקלדה רק בשביל לענות לדברים כאלו מטופשים בעיניך, למה אתה טורח? אתה יודע, גזל זמן זה הדבר הכי נורא בתורה מבחינת *גזל*, אל תטרח.

למעלה