נשל

אוראל111

New member
נשל

היום בהסאנד בואה שלי השיל וכמו תמיד הוא לא השיל את הכול ונישארה לה חתיכה על הראש ועל הזנב הבעיה היא שאתמול היא אכלה ממש המון! עכבר בן שבוע וולד חולדה בת 3-4 ימים... יש לי שתי שאלות החשובה היא מה אתם מציעים לי לעשות כרגע,להוריד לו את החציכות למרות שהוא אכל המון אתמול? או לחכות יומיים שלושה ואז להוריד (ובזמן הזה אני ימשיך אם לחות גבוה) והשאלה השניה זה איך אני יצליח שהנשל ירד שלם?! אני מרסס מים פעם פעמיים ביום על הפלסטיקיה עצמה ועל החול!,שם את הכלי מים בצד חם,וכשהוא קצת בחוץ גם מרסס קצת עליו~ למה הוא לא משיל טוב?" למשל למיתכדר ולצ'ידרן אני ממש לו מעלה את הלחות לרמה גבוה כזו כמו של החנק קנייתי והם משילים בסדר גמור בלי עין רעה

Itamar Levy12

New member
תוריד

לו את זה היום בעדינות. לא כ"כ קל לגרום לנחש להקיא(אם מתנגהים בעדינות כמובן)

naja

New member
אל תוריד.

חכה כמה ימים כדי שיעכל. לא יקרה לו כלום עד אז.

איך אתה מחמם?

אם בעזרת נורה או נורות אז תקרב את כלי המים לנורה כך תעלה הלחות...ואם בעזרת כבל כנל..שים את קערת המים על הכבל.וזה כמובן לפעם הבאה.ובקשר לחתיכה תישתדל לעשות מה שנאגה אמר ואל תיתרגש יותר מדי...בהצלחה.

yair lotan

New member
אתה יכול גם לנסות

להכניס לטרריום אבן או ענף, שיהיה לו במה להעזר.

אוראל111

New member
אני גם..

חשבתי על להוסיף ענף ,סלע,אבן, אבל הוא רוב הזמן מיתחת לחול... אז חשבתי שזה לא יהייה נחוץ,אבל אני יוסיף אני מחמם אם כבל וכמו שאמרתי העברתי את הכלי מים לצד החם,אני מרסס 1-2 ביום על הפלסטיקיה ,אני מרסס על החול,ואני מרסס קצת עליו שהוא יוצא מחוץ לחול הדרך היחידה שאי חושב שהוא יצליח זה שאני יוסיף לרשימה גם,להוסיף קופסאת לחות ולהישתדל לרסס את המים בין פושרים לחמים מה אתם אומרים?

רן333

New member
אני אומר

שאם תעלה את הלחות יותר מדי זה עלול להזיק לנחש. הבעיות שעלולות להיגרם כתוצאה מעודף לחות חמורות הרבה יותר מנשל תקוע. קח את זה בחשבון.

רן333

New member
להיזהר שלא ליצור בכלוב רטיבות

שהנחש לא יכול להימלט ממנה. אולי קופסת לחות תהיה רעיון טוב. אני באמת לא יודע; אין לי יותר מדי ניסיון בגידול Eryx, ובמעט שהיה לי - לא נתקלתי בבעיות בהתנשלות. הנקודה החשובה היא, שאם כבר טועים ברמות הלחות - תמיד עדיף לטעות לכיוון היבש. הבעיות שנגרמות כתוצאה מכך הן בד"כ נשלים תקועים, ואלה ממש לא בעיות רציניות, בהשוואה לזיהומים שנגרמים כתוצאה מעודף לחות. אגב, את הקישור **הזה** אתה מכיר?

חשבתי על משהו ...

אבל אני לא מכיר את הנחש הזה ככה שאני לא בטוח,מה לגבי אמבטיות מים קצרות ל 2-3 דקות יומיים ויום לפני ההשלה ? אפשרי?

עדיף בזמן ההשלה...

לעזוב אותו לנפשו ולא להציק לו או בטעות ליפגוע לו בנשל הנ"ל...

למעלה