נשל...

שובל09

New member
נשל...

נשל של נחש א"י, נחשב גם כן מוגן כמו הנחש עצמו? או שאפשר לקחת נשל של נחש?

BabaGee

New member
נשל של נחש א"י

אסור לגדל נשל של נחש א"י בלי אישורים מתאימים אבל אם יש לך נשל מת אז מותר לך לשמור אותו.

שובל09

New member
חחח.. :)

אוף! רציתי לגדל את הנשל... :) אבל... אני זוכר שהיה פעם דיון על זה שאסור לשמור שום דבר שקשור לנחשי א"י, אם זה נשל או נחש מת, או כל דבר אחר...

BabaGee

New member
נחש מת זה משהו אחר......

נחש מת הוא עדיין חלק משרשרת המזון ומשמש חיות אחרות שיפגעו אם תסלק את הגופה מהסביבה. לנשל אין שום תועלת סביבתית עד כמה שידוע לי. אבל זאת הערכה שלי ,אולי יש סיבות אחרות שבגללן אסור להחזיק נשל של זוחל א"י אבל נראה לי לא הגיוני שיאסרו דבר כזה (מצד שני כאן זאת מדינת ישראל אז ההגיון לא ממש נשפך ברחובות)

שובל09

New member
זה...

בדיוק הסיבה שאני שואל... כי זאת מדינת ישראל, ושום דבר לא הגיוני (במיוחד בנוגע לבעלי החיים...) אז, אם יש עוד דעות אני ישמח לשמוע...

naja

New member
לפי חוק הגנת חיות הבר....

חיית בר מוגדרת כ-" יונק, עוף, זוחל או דו-חיים, או כל חלק ממנו, או תולדה שלו, שמקורו בשטח המדינה או מחוצה לו, שאין טבעו לחיות במחיצתו של אדם;" אחד הסעיפים של החוק אומר ש.."לא יחזיק אדם חיית בר שאינה מזיק ואינה חיית בר מטופחת אלא בהיתר החזקה" לכן, מבחינה חוקית להחזיק נשל של נחש ישראלי זו עבירה על החוק. מצד אחד לא נראה לי שיעשו לך משהו אם ימצאו אצלך נשל, מצד שני כבר נתקלתי באנשים מהרט"ג שביום טוב האייקיו שלהם יכול להתחרות באייקיו של אוגר מחונן.....

לפי הסעיף הזה איני בטוח שאתה צודק

"חשוב לדעת: כל החוקים לגבי החזקה, העברה או סחר בבעל חיים מסוים, חלים גם על פגר ועל חלקים ממנו (כגון פוחלצים, שנהב, פרוות, תכשיטים וכו'..)" יתכן מאוד שנשל נכנס לקטגוריה הזאת אפילו שאין צורך להרוג את בעל החיים לצורך השגתו.

שובל09

New member
גם...

גם בשביל פרווה לא תמיד צריך להרוג את בעל החיים? אלא אם כן אתה מתכוון שהפשיטו את הפרווה יחד עם העור... אתם חושבים שמורה לביולוגיה שמנחה קבוצה לביוטופ אמור לדעת את החוקים האלה? כי אני מאוד התפלאתי שהוא אמר להם להביא דוגמאות ממקום התצפית (קבוצה אחת הביאה נשל...)

naja

New member
יונתן לא הבנתי ממך כלום.....

החוק שאתה צטטת לא כולל בתוכו שום התייחסות לנשל. החוק שאני ציטטתי כן כולל("....יונק, עוף, זוחל או דו-חיים, או כל חלק ממנו, או תולדה שלו....). לפי הסעיפים שאני הבתי אסור להחזיק בנשל.

לא נישמע הגיוני...

אם הנשל נימצא בטבע?..הרי לא הגיוני,אני מכיר מישהו שמחזיק נשל שמצא...לך תוכיח.

אם הנשל שיש לו שייך לזוחל מהארץ

אז זה לא משנה אם הוא מצא את הנשל בטבע או במטבח ביתו, זה עדיין לא חוקי!.

למעלה