נשל הנחש - מאיר אריאל

אורן ג

New member
נשל הנחש - מאיר אריאל

מה הפרשנות שלכם לשיר הזה. יותר מאוחר אני אכתוב את הפרשנות שלי: נשל הנחש ביצוע: מאיר אריאל מילים ולחן: מאיר אריאל שוב אני מוצץ גבעול תחת גשר מט לנפול כשמעלי העגלות בתנועה מתמדת שוב אני מתחיל לשאול מה לרצות מה לאכול כשהנמלה העניינית אותי מודדת. אחת לאיזה זמן מוגבל אני נשמט אביון ודל ממירוץ הכרכרה המשתקשקת נפלט משצף מעגל וכמו שוקע תחת גל כשההמולה הסחרחרה אט מתרחקת. ואבא תמיד אומר תעזבהו יום יעזבך יומיים העגלה נוסעת אין עצור. קפצת ממנה היום חלפו שנתיים והנה נשארת מאחור. צולל חופשי ללא מצנח, לכל הכיוונים נפתח, והתשוקה לכל כיוון אותי הורסת, כך שבינתיים אני נח, כך כמו שאני מונח כשהתאוצה שמעלי שוב ושוב דורסת. עני ורש ומרושרש, מביט בנשל הנחש. לו רק יכולתי גם אני כך להגיח. בהשילי בלי כל חשש, תרבות של עור אשר יבש, וכמו חדש למחוז חפצי אגיע. אך אבא בשם אומרו "תעזבהו יום יעזבך יומיים" - העגלה נוסעת אין עצור לא קפצת עליה היום חלפו חודשיים והנה נשארת מאחור. וגם היתה לי בחורה קצת פראית קצת לא ברורה. אך לא הגיע לה שאשתגע - אז במכונית שכורה הרסתי לה את הצורה ועכשיו אני מתגעגע. ולך תצא מזה עכשיו, איך תצא מזה עכשיו, מוצץ גבעול מתחת איזה גשר מי צריך אותך עכשיו? מי בכלל זוכר אותך עכשיו? לך תתחיל למצוא שוב את הקשר. ואבא בשם אומרו: "תעזבהו יום יעזבך יומיים" העגלה נוסעת אין עצור קפצת ממנה היום חלפו שעתיים והנה נשארת מאחור. © זכויות היוצרים שמורות למחברים ולאקו"ם שבת שלום

ixmix

New member
שטחי ושטוח.

ללא הרבה משמעויות נסתרות לדעתי, שיר יעני מתחכם וכאילו מתוחכם, אבל הוא לא באמת כזה. סתמי.

Mנטה

New member
כן משמעות או לא משמעות, בכל מקרה

זאת הפרת זכויות יוצרים, לא ?

קא זו או

New member
כי, ציטוט שיר שלם

מחייב דיון כלשהו בו, ואתה לא דן בו אלא מביא אותו בשלמותו. דרך אחרת היא להביא קישור אל האתר בו נמצא השיר, ואז לפתוח דיון. אגב, דיון בו אתה נמנע מלהביע דעתך לא ממש מעודד השתתפות רצינית בו.

אורן ג

New member
הנה הפרשנות שלי

זאת הפעם הראשונה שאני מעלה שיר לדיון באופן מלא, השתדלתי להשאיר את "כל הזכויות שמורות" חשבתי שזה מספיק. אבל כנראה שלא. למדתי משהו חדש היום. רציתי לראות קודם אם מישהו אחר חשב על הפרשנות שאני חשבתי לשיר, אני מקווה שהמנהלת, כשתבוא בערב, תמחוק את השיר מההודעה, אבל תשאיר את הדיון בו. אז ככה: לפי המילים מסופר בשיר, לדעתי, על אדם שרוצה להמשיך (ולזרום) עם החיים שרצים, אבל הוא עדיין תקוע במאורעות העבר, וברגשות שהם גרמו לו ולנפשו כגון עצב, כעס, פחד וכיוב. השיר עצמו מלא דימויים, ואני אסביר איך הגעתי לפרשנות הזאת: הכותב מתאר את עצמו בבתים הראשונים "מוצץ גיבעול" (רמז לסמים, ולהתמעמעות בעבר), "הנמלה העניינית" אולי מיצגת את החברה שכל הזמן בוחנת אותנו במעשיינו, וקוראת לנו "לזרום עם החיים". בבית השני יותר קל להתחבר לפרשנות שלי, כאן מירוץ הכירכרה מיצג את מירוץ החיים, "נשמט אביון ודל" ממרוץ החיים, "נפלט משצף מעגל" נפלט מהמרוץ הזה של החיים והם מתרחקים לו ("ההמולה הסחרחרה אט מתרחקת). הפזמון: מדגיש את בריחת החיים עצמם, מה שאנחנו קוראים לא לפספס את הרכבת, כאן זה לא לפספס את הכרכרה הלוא היא החיים עצמם. הבית שלאחר מכן מדבר על הכוחות הפועלים, מצד אחד להמשיך את החיים ומצד שני להתמודד עם ארועי העבר. התיאור של המצנח "שלכל הכיוונים נפתח" ו-"התשוקה ההורסת" הבית שלאחר מכן הוא לדעתי הבית היפה בשיר, כאן שוכנעתי עד הסוף שהכותב מחובר לארועי העבר מבחינה רגשית, ומתקשה להתנתק מהם ולזרום עם החיים, ההסתכלות בנחש השל את עורו שהוא לדעתי, דימוי של אדם המשיל את צרותיו מנפשו. והכותב מביט בנחש מקנאה "לא רק יכולתי כך להגיח". צרותיו והרגשות שהם גורמים הם "עור אשר יבש", ואם הוא ישיל אותו אז הוא יגיע למחוז חפצו. הבית שלאחר הפזמון החוזר, שמדבר על הבחורה שהוא "הרס לה את הצורה ועכשיו הוא מתגעגע", שוב מתיחס לאירוע מהעבר והגעגוע אל הבחורה שמפריע לו לעלות לכרכרת החיים. הבית האחרון, מחזיר אותנו לייאוש "לך תצא מזה עכשיו" ופתרון הקל "מוצץ גיבעול" (השימוש בסמים). אז מה דעתכם על הפרשנות הזאת? ואם אתם לא מסכימים אז איזה פרשנות הייתם מציעים לשיר?

למעלה