נשלים..

• פותח הנושא obb
  • פורסם בתאריך

obb

New member
נשלים..

הבואה שלי השילה ב 14.4.04 דהיינו לפני 27 יום.היא בת שנה בערך אורך 80 ס"מ + אוכלת פעם בשבוע 3 עכברים.נראה לי שהיא נכנסת שוב לנשל,זה תקין,כאילו הפרש של חודש בין נשל לנשל בבואות?

o r i 6 6 6

New member
כרגיל תומר והשיטות שלו

2 זה בסדר גמור. יותר מזה בטח לא צריך

gaichuk

New member
נוטה להסכים עם אורי...

פיתון מתכדר הוא אמנם נחש גוצי משהו אבל אין סיבה שיהיה שמן ומפוטם. לא בריא וגם לא נראה טוב לדעתי...

T0M3R

New member
היי הפעם לא הגזמתי

רציתי לרשום 3-5 אבל נזכרתי באורי...

קצב די מהיר

לדאוג לא הייתי דואג רק הייתי מציע לך להעביר אותה למשטר האכלה של 3 עכברים פעם ב10 ימים ולא פעם בשבוע.

1צחי

New member
שאלת

כמות האוכל עולה לעיטים קרובות בפורום אך לצערי התשובות בד"כ עושות רושם כאילו נשלפות מהמותן. ולעניין- קודם כל חשוב להבעיר כי הנחש בטבע לרוב יאכל פחות ממה שאנחנו נותנים.בנוסף הנחש בטרריום מוציא פחות אנרגיה ודבר אחרון לנחשים קצב חילוף חומרים איטי ביותר. כל הדברים האמורים מעלה מביאים למסקנה שאם הנחש לא אכל שבוע ,שבועיים ואף יותר-לא קרה שום אסון. לדוגמא פיתון מתכדרר לא אכל 18 חדש ורק אז הוא מת(אז כמובן אין בכתוב לראות המלצה לצם כזה). אני הייתי ממליץ באופן כללי לתת עכבר\חולדה בהתאמה ולאחר שהנחש סיים את המנה הריאשונה להתבונן ולראות האם "יש דרישה לעוד" ולתת במידת הצורך. לאחר מכן להתבונן בנחש (זה החלק הכייפי) בימים הבאים וללמוד את התנועות שלו,אני מבטיח לכם שאתם תגלו מתיי הוא מגלה סימני רעב ואז פשוט להציע לו "מנה" אם הזמן אתם תלמדו להכיר את הנחש שלכם ואת הרגלי האכילה. המלצה-לרשום כמויות תאריכים ואפילו משקל בכדי לאתר קצב גדילה או מחלות לא עלינו.

shshahar

New member
האכלה!!!

צחי, גם זה לא מדוייק, יש לי נחשים שפשוט לא מפסיקים לאכול. אל תשכח שבטבע הנחש מוצא מקור מזון בתדירות הרבה יותר נמוכה ולכן מתוכנת לנצל את המקור ככל האפשר, בקיצור כל נחש בריא שיקבל לאכול לפי השיטה של "אכול כפי יכולתך" (כמה שבא לך), יגיע למצב של השמנת יתר. שחר

1צחי

New member
בדיוק לזה

הכוונה היתה "בתצפית" על הנחש בכדי לגלות מתי הוא מגלה סמני רעב,ולא לתת באופן אוטומתי פעם בשבוע וכו'. זה נכון שנחשים יאכלו הרבה יותר ממה שהם זקוקים לו,אך מעטים הם הנחשים שיהיו חסרי מנוחה אם הם לא אכלו שבוע ויותר.

obb

New member
כנסו..

אני עושה רישום של כל הדברים הללו.. אני יתחיל לתת פעם ב 10 ימים..

למעלה