נשלטות ופמיניזם

verylate

New member
נשלטות ופמיניזם

האם לדעתכם אפשר להיות נשלטת ופמינסטית? שפחה ופמינסטית?

ראיתי דיונים (של אמריקאיות )בנושא ומסתבר שיש פמינסטיות שחושבות שהבדסמ הוא סמל הפאטריאכליות ושנשים שנהנות ממשחקי כוח ושליטה הן נשים שנכנעו לדוגמא הקימת., בגלל חינוך נהנות ממצב משפיל ומכניע ושתפקידינו כנשים נאורות להלחם בזב .

לא יודעת..

כשאני שם (כשפחה) זה מרגיש לי בחירה שלי ב 100% ולא מצב שאני נהנית בגלל התניה תרבותית בלבד - ובכלל ההרגשה היא דווקא של העצמה וחרות מינית ואישית. (מצד שני אני גם אוהבת לנעול נעלי עקב אז אולי באמת שטיפת המוח הפטריאכלית עבדה עלי? )

מה אתם חושבים?

A לוןA

New member
אני חושב

שכשמכניסים אג'נדות פוליטיות הביתה, זה רע מאוד.

מהשאלה שלך עולה, שאם לא ניתן להיות נשלטת ופמיניסטית, בהכרח כל השולטים הם שוביניסטים.

מה הקשר בין המאבק לשוויון שכר על עבודה זהה בבוקר, לבין קבלת הצלפות בלילה?

תשובה (במהופך)
רשק ןיא

Apikachu L

New member
האישי הוא פוליטי, וזה

לא חסרות נשים שרואות בבדס"מ אקט פמיניסטי.
לדעתי זה עניין של איך ומה עושים.
יצא לי להתקל בשנאת נשים מטורפת אצל כמה דומים-בעיניי-עצמם בכלוב בזמנו, והרבה טיפוסים מנופחים שחושבים שפרקטיקה מינית זו הדרך להתייחס לכל בני האדם כל הזמן...
מה שגרם לזה שהפסקתי את פעילותי בכלוב והתרחקתי מהבדס"מ.
אולי זה היה לטובה, בהתחשב בגילי הצעיר אז.

אני כן חושבת שאפשר בהחלט לקחת כל דבר לכל מקום. זה כמו ההבדל בין פוליאמוריה לפוליגמיה. פוליאמוריה זה סבבה, כי זה נעשה מתוך קבלה הדדית של כ-ל המשתתפותים. פוליגמיה זה פויה, כי שם רק צד אחד מחליט, בלי התחשבות או דרישה להתחשבות מהצד(דים) האחר(ים).

Dan_Kap_

Active member
בודאי

למה לעצור בבדסמ

יש גם פמיניסטיות שחושבות שגם חדירה היא אקט פטריארכלי, ולכן כל אקט מיני שיש בו חדירה הוא אקט משפיל שחותר תחת אושיות החירות הנשית.

הבעיה הגדולה בעיני נעוצה בכך שיש כאן מחיקה של הרבה מאד קולות וקהלים בשם המאבק בתרבות הפטריארכלית.

יש כאן מחיקה של נשים שולטות או מתחלפות (כי בודאי שהן רק הפנימו ערכים פטריארכלים).
יש כאן מחיקה של נשים נשלטות (כי ברור שהן בוגדות באתוס הפמיניסטי).
יש כאן מחיקה של גברים נשלטים (כי הם הרי רק מציגים תמונת ראי של השליטה הגברית או מכריחים נשים לשלוט עליהם).

וכן, אפילו היה גל של ציד מכשפות בתוך התנועה הפמיניסטית שבו נשים פמינסטיות איבדו את מקום עבודתן כי נאמר שהן עוסקות או תומכות בבדסמ [דוגמית - https://en.wikipedia.org/wiki/Joan_Nestle#cite_note-stjames-3 ].

הנה מאמר שמדבר קצת על מה זה להיות פמיניסטית שאוהבת ונהנית מבדסמ - http://www.greenerypress.com/article2.htm .

ובעיני - למי שמתעסקים בפוליטיקה של כוח (במובן הסוציולוגי של המונח) כמו פמיניסטיות ופמימניסטים בדסמ יכול להיראות גם בצורה אחרת.

בדסמ יכול ללמד אותנו הרבה מאד על כוח (שוב, במובן הסוציולוגי):
הוא מראה שכוח איננו משהו מיסטי שאו שיש לך או שאין לך.
הוא מראה שאפשר לקבל כוח מאדם אחר/ת, למטרות וצרכים מוגדרים, מבלי שהוא ינוצל לרעה.
הוא מראה שאפשר להעביר כוח לאדם אחר, וליהנות מהתוצאות.
הוא מציג מודל אחר לגבי כוח, מהמודל שנוח לפוליטיקאים למשל להציג.
הוא מראה שלא חייבת להיות כלכלת מחסור בכוח, אפשר להעביר כוח לאחרים מבלי לאבד אותו.
הוא מראה את התוצאות המענגות של משא ומתן, של היכולת לדבר בצורה גלויה על החלומות האירוטים וההעדפות המיניות.
הוא יוצר מרחב בטוח שבו א/נשים מכל המגדרים, ההעדפות המיניות והמגוון הקסום של הפעילויות הבדסמיות יכולים לפעול, למצוא שותפים/ות וליהנות.

כל אלו הן בעיני חוויות מעצימות, חוויות שמלמדות אנשים כמינימום לזהות כוח ודפוסי שימוש בו בחברה מסביבם/ן אם לא דרכים אחרות להפעיל ולהשתמש בכוח, הרבה מעבר לגבולות של הפעילות האירוטית והבדסמ.

לא יודעת

מה את מתכוונת בפמניזם.
שכולם שווים? שאין הבדל בין גברים ונשים?
לא חושבת ככה.
אנחנו כולנו שונים ודומים וכל אחד הוא מעין תמהי מיוחד במינו.

בעיניי להיות מסוגלת להתמסר, לשחרר, ללכת עם הפנטזיות שלי עד הסוף זו עוצמה גדולה. תכלס, אי אפשר לשלוט במי שלא רוצה להשלט.
לא רואה איך הביטוי של החלק הזה באישיות שלי מתנגש עם היותי אישה דעתנית וחזקה.

זאת העדפה/נטייה מינית - אז אין קשר.

אני פמיניסטית ברמה אידיאולוגית מגיל 12 בערך...
איך הרצון שלי בשוויון הזדמנויות ושוויון זכויות קשור למה שאני עושה ומה שמגרה אותי במיטה?
אני מסכימה מאוד עם הפסקה האחרונה שכתבת על העצמה וחירות מינית. ואם את מרגישה יפה בעקבים זה לא עושה אותך פחות פמיניסטית. גם אני לא שורפת חזיות

חוץ מזה, יש כמה זרמים בפמיניזם.

אני מתחברת לזה שטוען שאת לא חייבת להיות "גברית" או לאמץ תכונות "גבריות" כדי להנות משוויון זכויות, ושהשוויון מגיעה לך גם אם את אשה, בלי קשר לתכונות אחרות, נקודה. נדמה לי שזה הזרם הזה, והוא גם מתאים לדיון כאן.
הנה עוד זרמים - את יכולה לעבור עליהם ולבחור מה מתאים לך ומה את מרגישה שמייצג אותך

תיקון:

כנראה שבמשפט הראשון שלי התכוונתי לפמיניזם התרבותי, לא האבולוציוני (הם ממש דומים ברעיון שלהם).

Apikachu L

New member
פסיכולוגיה אבולוציונית היא חילול קודש.

טפו, שיקסה.
(מרמורים של מדעי החיים)

Apikachu L

New member
סיבה פשוטה

לא ניתן לבדוק באופן אמפירי תיאוריות פסיכולוגיות. (סוציאולוגיה כן אפשר לבדוק במידה מסויימת, לאור ההתבססות שלה על נתונים סטטיסטים...פסיכולוגיה? לא. לכן היא באמת נמצאת על גבול מה שמדעי)
עוד בעיה שיש לי עם פסיכולוגיה אבולוציונית זה שהיא נוטה להתעלם מתופעות תרבותיות, ומשליכה תופעות תרבותיות, שחלקן חדשות מאוד על סיבות אבולוציוניות עתיקות יותר.

אישית, כאשר זה מגיע לפסיכולוגיה אבולוציונית העצבים שלי קמים לתחיה, אז אולי לא כדאי לקחת את דבריי ברצינות כאן.

תקראי את הספר

"האישה-גאוגרפיה אינטימית" של נטלי איינג'ר. תהני מכל רגע!!!
היא ביולוגית ויורדת קשות על הפסיכולוגים האבולוציוניים ועם הומור רב

Apikachu L

New member
ברור שיכולה!

לדעתי זה עניין של תפיסה. נכון שהתרבות משפיעה עלינו בדרכים עמוקות, אבל האם זה אומר שצריך להתכחש לזה? יש מצב חלק מההשפעות לא הפיכות, ואם את נהנית מהן, איזו סיבה יש כאן בדיוק לסתירה?

פמיניזם היא אידיאולוגיה לשוויון חברתי, כלכלי וחוקי לנשים וגברים (ושאר המגדרים...בסוגי פמיניזם מסויימים), אני לא רואה כאן התנגשות עם פרקטיקות בדסמיות כל עוד הכל "בטוח, שפוי ובהסכמה [חופשית]"

אתן דוגמא אם יורשה לי

לפני שלושה שבועות יצאתי למונטריאול לשבועיים ושברתי נזירות מסויימת לתקופת הביקור
פגשתי ידידה ותיקה, נשיאה של חברה בינלאומית שמתנהגת באגרסיוויות עצומה, רוכשת ומפרקת חברות,
מנהלת את הצוות שלה בשוטים ועקרבים ובמיחד את הגברים
וכשהגענו, שנינו, לאיזור חדר המיטות, היא היתה כנועה שלטתי בה ועשיתי בה ככל שעלה על רצוני
לא היה אפילו דבר אחד שלא היה בהסכמתה המלאה, לא הייתי מעז לבצע בה פסיק בליהסכמה מראש. היא היתה שיפחה נרצעת ומרצונה החופשי

כל כך מתאים....

אחת שקורעת לכל העולם את הצורה מחוץ למיטה.. משתוקקת כל כך שיקרעו לה את הצורה במיטה....

הנקבה האמיתית מתגלת תמיד במיטה...

בחוץ הכול עניין של התניות תרבותיות מעוותת...

הטבע הקדמוני הטבעי האמיתי של האישה...רק במיטה...

מחוץ למיטה ? אלוקם ישמור.. כמו גברים נטולי אשך....

למעלה