נשיר

• פותח הנושא bekN
  • פורסם בתאריך

bekN

New member
נשיר

מישהו יודע מה קורה לצמח נשיר שמשום מה החליט להתחיל ללבלב באמצע דצמבר ,ובשל שינויי מזג האויר הלבלוב התייבש? הוא פשוט חזר לתרדמת? האם יש סיכוי לפגיעה בצמח?

bekN

New member
דבר נוסף

אין לי נסיון בהתעסקות עם בונסאי גדול, ואני צריך עצה ממישהו שיש לו נסיון עם העתקת אורנים בוגרים לגבי זמן ההמתנה מהמעבר למיכל,ועד שאפשר לגזום ולעצב,ועצות בכלל.תודה

אולמוס

New member
תשובות

לבלוב מאוחר - בד"כ עפ"י נסיוני לא גרם נזקים לצמחים. למה אתה קורא בונסאי גדול- כשמדובר על אורנים בוגרים? ככל שהאורן (ירושלים, הסלע) בוגר ושורשיו עמוקים יותר - סיכויי ההשרדות פוחתים גם אם ההעתקה נעשתה בחורף או באביב המוקדם. עיקר הבעייה נעוצה בשורש השיפודי העמוק שלו שפגיעה מהותית בו מורידה את סיכויי העץ לשרוד. לפי נסיוני- העתקת אורן עד גיל 4 שנים לערך ובגובה של כ-60 עד 80 ס"מ תוך הקפדה על מצב השורשים, שתילה במיכל (דלי שתילה של 10 ליטר) ותחזוקה זהירה באזור מוצל חלקית לפחות מספר שבועות לאחר העתקה מהקרקע עד לקליטה באותו דלי - יכולה להצליח. מכאן ועד להעתקה למיכל התצוגה רבה הדרך. כבר צויין בשרשורים קודמים כי האורן רגיש לסמיכות של עיצוב ענפים וקיטום שורשים/העתקה. לפיכך אם נקלט האורן, מומלץ להתחיל לעצבו בהתאם -מספר חודשים לאחר התחדשות המחטים ולשקול העברה לכלי שטוח לפחות לאחר שנתיים ובתנאי שהעיצוב מניח את הדעת. גם לאחר העברת האורן לעציץ בונסאי שטוח עדיין עלול העץ לעשות "ברוגז"... זהו עץ עם "שגעונות" משלו שאינו "אוהב" יותר מדי "התעסקויות" בהצלחה.

amihaye

New member
עוד שאלה בקשר לאורן:

מה עושים עם השורש השיפודי בעת ההעתקה לכלי שטוח.

bekN

New member
המצב הוא כזה

האורן המדובר הוא לדעתי כבן לפחות שבע שנים אם לא יותר,וגובהו כמטר ,הוא גדל על שולי דרך גישה מוגבהת ולפחות בשנים האחרונות היה נמצא במצב שכוב ורוב שורשיו היו בחוץ ,מלבד ממספר שורשים מועט בעוביים שונים שנאחזו בקרקע,והיתה זו רק שאלה של זמן עד שהיה נסחף למטה,בשל משקלו. היום גאלתי אותו מייסוריו וע"י שחרור קצות השורשים שנותרו(אני לא יודע כמה הם עוד הסתעפו באדמה וכמה פגעתי בהם) האם יש לצמצם את יחס הענפים ,בשל מיעוט השורשים? אשמח מאוד לעצות ,ממש אין לי נסיון עם כאלה..

funis

New member
העתקת אורן

קבל את ההצעה של אולמוס כלשונה אל תבצע כרגע שום עיצוב הכנס את העץ לדלי של 10 ליטר אם יש לך אדמה מהאזור שבו לקחתה את העץ שתול אתו בתוך האדמה שים את העץ באזור חצי צל וחכה בסבלנות לפחות שנתיים לפני התחלת העיצוב.

אולמוס

New member
העתקת אורן

בתקופה זו היה כדאי להמתין עוד מספר שבועות עד להעתקה. אבל אם כבר העתקת - פעל עפ"י ההמלצות. לגבי השורש השיפודי - בשתילה לתוך כלי עמוק רצוי לפתל מעט ובעדינות את השורש העיקרי עפ"י צורת הכלי- למימד יותר שטוח -ניתן לקשור חלקי שורש ולהצמידם בעזרת חוטי פשתן. פעולה זו תיעשה בזריזות תוך הרטבת אזור השורשים. בעתיד לכשיועבר העץ לכלי שטוח -ניתן לבצע פעולה דומה לאחר קיטום שורשים. בשלב זה אין לגזום ענפים- למרות שחסרים חלק מהשורשים בשל ההעתקה., אגב, אם העץ יראה באביב סימני קליטה והתחדשות - הוסף מספר גרמים של דשן חומצי למצע.

למעלה