נשירת שער מדפלפט

• פותח הנושא dnl9
  • פורסם בתאריך

dnl9

New member
נשירת שער מדפלפט

שלום לכולם שאלה לגבי הילדה שלי שמקבלת דפלפט 5 חודשים התחילה לה נשירת שיער איומה רציתי לשאול האם משיהו יודע האם הנשירה ממשיכה כל עוד ממשיכים בתרופה או שהנשירה היא זמנית ובאיזה שלב היא מפסיקה אצלה הנשירה חודשיים. והאם הנשירה קשורה למינון התרופה זאת אומרת ככול שהמינון גבוהה אז גם הנשירה חזקה יותר ? והאם הנשירה יכולה לגרום לקרחות או לשער דליל מאוד שזה מאוד בולט ? אשמח לקבל פרטים למי שיודע מניסיון . הרבה בריאות

אניגמה27

New member
לצערי....זה המצב ../images/Emo66.gif

אני חושבת שכבר עניתי לך פעם לגבי הדפלפט. כן, הוא גורם לנשירת שיער, וכמובן לפי ההגיון שככל שהמינון גבוה יותר הנשירה חזקה יותר, וככל שלוקחים אותו יותר זמן הנשירה יותר חזקה. לפי מה שדיברתי גם עם הרופא הנוירולוג שלי וגם עם הסָפָר שלי - שניהם אמרו שצריך להתייחס לנשירה הקיצורנית הזו כמו לטיפול כימוטרפי(להבדיל אלף אלפי הבדלות) כשמסיימים או מחליפים טיפול, גם תופעות הלוואי- במקרה הזה של דפלפט משתנות או חולפות לגמרי. בגלל זה, אני עכשיו מנסה להחליף את הדפלפט בלמיקטל, אבל זה תהליך של כמה חודשים, אני מעלה את הלמיקטל מאד מאד לאט, ועד שלא אגיע לרמה טיפולית של למיקטל לא אוכל להוריד לאט לאט את הדפלפט. הנשירה באמת איומה, וכל יום במקלחת אני ממש רואה מקומות שכמעט אין שיער, למזלי כשאני מייבשת את השיער, לא רואים כלום...אבל שזו תהייה הצרה הכי גדולה שלי בחיים. צריך לזכור שבסופו של דבר - זה עובר.......הלוואי. לשמור על אופטימיות, זה שם המשחק. החזיקו מעמד אניגמה

טלטול232

New member
דפלפט ונשירת שיער

שלום רב לפי הניסיון שלנו התשובות הן כן.הנשירה היא תלויה בתרופה , כלומר ככל שהמינון גבוה יותר תהיה נשירה חזקה יותר ( למי שנושר ) . מהנתונים שקיבלתי מהרופא המטפל שלנו- ברמה של טיפול באפילפסיה תהיה נשירת שער ל2.5% מהמטופלים. למטופלים בדיכאון דו קוטבי שהמינון שם הוא פי שלש , תהיה נשירה ל 27% מהמטופלים. ברגע שמפסיקים לקבל את התרופה הנשירה תעצר והשער יחדש את עצמו. ( את זה אמר לנו רופא עור המתמחה בילדים ). ועוד הוא אמר , אין פגיע בכמות הזקיקים , אלה בחוזק השערה ואורך חיי השערה שמיתקצר , ולכן יש דילדול בשער ואפילו הקרחות. השיקול שצריך לקחת הוא מצבה הנפשי של הילדה האים זה מפריע לה מאוד או לא - האים ניתן להסתיר זאת או לא ,בהיתחשב במצב האפילפסיה. ושהיה רק טוב אבא של טלטול

טלטול232 ../images/Emo24.gif

ידוע לכם מה הוא אותו מרכיב בדפלפט שגורם לנשירת השיער? וגם,עם כמה מומחים לרפואת עור התיעצתם? אני אעלה את השאלה בנוגע לנשירה ודפלפט ביום ה' בשרשור של ד"ר היימן, מעניין עד כמה הנושא נחקר וידוע, ליל מנוחה

טלטול232

New member
דפלפט

בוקר טוב דפלפט זה חומצה ולפרואית , המולקולה היא הומוגנית ופשוטה . זו לא תרופה המורכבת מחומרים שונים . ( למעט החומרים שנושאים את התרופה ) לרופאים בקופ"ח כללית יש אתרי אינטרנט הסגורים למישתמשים רגילים , ובהם יש מידע מלא על כל תרופה , כולל תופעות לוואי,מחקרים , סטיסטיקות וכו'. רופא הילדים הכללי שמטפל בטלטול הדפיס לנו את הכתוב שם , ומישם הידע. אבא של טלטול

tebetha

New member
אתם מעוניינים אולי

בלינק לאתר שממנו למדתי על התרופות שהרצתי עליהם בכיתה? יש שם הסבר מפורט על כל המון תרופות, ברמת בסיסית,בינונית,ובשביל רופאים.

tebetha

New member
מצטערת שזה באנגלית

אבל זה אתר מצויין. פשוט תבחרו את שם התרופה, ותקבלו מידע על החל מסוגי הכדורים והגדלים שיש,תופעות לוואי שכיחות ונדירות,מנגנון פעולה,ועוד ועוד. וכאמור,בשלוש רמות של התעמקות בנושא. מקווה שעזרתי

למעלה