נשירת שיער

אן8

New member
נשירת שיער

שלום, אני סובלת מנשירת שיער חריפה מאוד כבר חודשיים לפחות. בבדיקות הדם התברר שאני אנמית, תוצאות b12, ברזל ואבץ היו כולן בטווח הנורמה אך קרובות לגבול התחתון. ה- tsh הוא 1.07 (ערכי ייחוס - 0.39-4). האם תוצאת ה - tsh פוסלת באופן מוחלט בעיה אנדרוגינית, או שיש בירורים נוספים שכדאי לעשות? תודה מראש.

לא הייתי מחפשת סיבה נוספת

שלום אן, יכול להיות חסר ברזל גם כשהברזל עצמו לא רע. מה הרפיטין שלך? הייתי מטפלת בזה ולא מחפשת בעיה בבלוטת התריס. TSH כזה הוא ממש תקין והסיכוי שיש לך בעיה עם תפקוד בלוטת התריס במצב עזה שואף ל-0.

אן8

New member
מממ... רפיטין?

לא הבנתי מה זה בדיוק. תוכלי להסביר לי/ לומר לי תחת איזה מינוח הוא מופיע בבדיקות הדם? תוצאת הברזל הייתה 52 Ug/dl. אני אכן לוקחת כרגע ברזל ו - b12, פשוט רציתי לשלול בעיות נוספות כיוון שבעבר תוצאות דומות למדי של b12 וברזל לא לוו בנשירה כ"כ חריפה. תודה רבה מאוד על התשובה המהירה!

אן8

New member
לא נשלחתי לבדיקה כזו.

גם לאחר שאובחנה האנמייה. אני מניחה שעדיף לבדוק את זה לאחר תקופה מסויימת של לקיחת תוספת ברזל (אני לוקחת 325 מ"ג ביום) - או שאולי אני טועה? כמה זמן כדאי לחכות? (אני לוקחת מזה כשבועיים ולא רואה שום שיפור) האם ישנם מדדים נוספים המשפיעים/מעידים על ספיגת ברזל? שוב תודה, התשובות שלך ממש עוזרות (גם תשובות שעלו בחיפוש)

נשירת שיער וברזל

שלום אן, היה עדיף לבדוק את זה לפני נטילת הברזל. זה כבר לא כל כך משנה עכשיו. טיפול בברזל צריך להמשך חודשים מספר. אל תצפי לתגובה מידית מבחינת נשירה. קחי את הזמן. אם זה זה, את תראי שינוי, אבל סבלנות!

למעלה