נשירת שיער

בולקה

New member
נשירת שיער

הי, אני בשבוע 17 וסובלת מתחילת ההריון מנשירת שיער מ-פ-ח-י-ד-ה. בכל פעם שאני מסתרקת לא נשארות מספר שערות על המברשת אלא קבוצות שיער. ניסתי להחליף שמפו ומברשת אבל זה לא עוזר. על פי בדיקות הדם לא חסר לי שום דבר מיוחד. האם זו תופעה מוכרת? האם יש משהו (מלבד לאסוף שיער כי הוא נהיה ממש דליל) שאפשר לעשות? האם השיער יתמלא בחזרה בתום ההריון? מפורום ההריון הפנו אותי לפורום זה, אודה על קבלת עזרה

נשירת שיער בהריון

שלום לך, נשירת שיער מאסיבית היא תופעה שדי שכיחה לאחר ההריון והיא בהחלט קשורה למצב ההורמונלי. קוראים לתופעה telogen effluvium והיא מוסברת בכך שהשינויים במצב האסטרוגנים מביאים לסינכרוניזציה של מחזור החיים של שערות. לכל שערה מחזור חיים. אנחנו כל הזמן מצמיחים ומנשירים שערות, אבל הן עושות זאת בפאזות שונות כך שנראה לרבו שכמות השיער נשארת קבועה. מה שהשינוי של ההריון עשוה הוא שהוא מאחד את הפאזות האלה כך שהרבה יותר שערות נושרות בו זמנית וגם יצמחו בו זמנית בהמשך. זו התיאוריה, ובכל מקרה זה בד,כ עובד. אני לא מכירה את העיניין בזמן ההריון. לכן הייתי שואלת גינקולוגים שרואים הרבה נשים בהריון ויודעים על כך אולי יותר ממני. אינטויטיבית נראה לי שזה כנראה תהליך דומה.

למעלה