נשירת שיער

היורשת1

New member
נשירת שיער

היי,
אני בת 23, צמחונית מזה 5 שנים אך מקפידה לאכול קטניות, אגוזים, ירקות ונוטלת ויטמינים רלוונטיים כתוסף. עד לפני כמה חודשים היה לי שיער מלא יותר מהממוצע (שיער שמן יחסית).בחודשים האחרונים יש נשירה משמעותית ונותרתי כעת עם שיער ממש דליל לראשונה בחיי - עד למצב שיש כמה קרחות קטנות באזורים מסויימים. הלכתי לרופא עור שהעביר אותי בדיקות דם בסיסיות - שם הכל נראה תקין ודי נפנף אותי. דבר נוסף שחשוב לציין הוא שהפסקתי לקחת גלולות למניעת הריון לפני כ 3-4 חודשים. מעבר לכך יש לי אורח חיים די לחוץ. מה גם שבחודש האחרון יצאו לי פצעונים רבים באזור הלחיים (ליד הפאות בעיקר אבל גם בשאר אזור הלחיים) לראשונה מאז גיל 14-15 בערך, לא היו לי פצעונים כאלה כבר שנים!
האם זה יכול להיות הורמונלי?
האם נשירת השיער קשורה לכך? מה זה יכול להיות? מה אפשר לעשות? האם הוא יחזור להיות כבעבר?
תודה על העזרה

היורשת1

New member
בהחלט - מצרפת בזאת

שלום ד"ר - מצרפת את הבדיקות שעשו לי - כמעט הכל בטווח כפי שניתן לראות....
היום הלכתי לרופא שוב והתעקשתי שיבדוק את הקרקפת שלי - דבר שהוא לא עשה פעם קודמת.. הוא שוב אמר שאין שום בעיה ונשירה זה דבר טבעי, רק שאתמול אחרי המקלחת החלטתי לספור את כמות השיערות על מברשת השיער מאותו היום והגעתי ללמעלה מ140 שערות לא כולל השיערות שנשרו בזמן המקלחת ובמהלך היום....

הדיקות מצורפות כתמונה

מה שנראה לי בינתיים

שכדאי שתקחי ויטמין D כי 20 זה לא מספיק (תסתכלי מה שכתוב מתחת ולא רק על הערכים שבסוגריים)
נבדק ברזל אבל לא נבדקו מחסני ברזל - פריטין - שזה מה שחשוב לגבי נשירה.
לא נבדקו תפקודי בלוטת התריס. או לפחות, אני לא מצאתי...
B12 מצויין.
הייתי עושה גם שקיעת דם ובדיקת שתן כללית
ואת כל זה יכול/ה לעשות רופא/ת המשפחה שלך
&nbsp
עכשיו לגבי עניין הגלולות והפצעונים. היות שגלולות מדמות מצב של הריון, ייתכן שהפסקת תגרום לתופעות דומות. הרבה נשים חוות נשירת שיער מאסיבית אחרי לידה, וזה מסתדר אחרי תקופה מסויימת.
אם זה לא מסתדר, שווה אולי לבדוק גם הורמונים מסויימים

היורשת1

New member
ד"ר גינת תודה רבה אני...

אפנה בהקדם לרופא המשפחה ואבדוק את כל מה שציינת ובנוסף אתחיל ליטול תוסך מזון של ויטמין D.
אעדכן אותך בהקדם האפשרי!

תודה רבה על הערה והקדשת הזמן!

ועוד משהו

יתכן כי הגלולות מסכו מצב של שחלה פוליציסטית. העובדה שמופיעים לך פצעונים כעת, והעובדה שיש לך שיער שמן, עשויות לתמוך בכך. כמובן שהפסקת הגלולה יכולה לעורר תופעה של נשירה שחולפת, אבל צריך לבדוק אפשרות גם שאין בעיה הורמונלית כמו שחלות פוליציסטיות שגם הן יכולות לעודד נשירת שיער. בהחלט רצוי בירור אנדוקריני מקיף בכוון זה.

היורשת1

New member
עוד תוצאות מעבדה

ד"ר גינת וד"ר תורגמן שלום ותודה רבה על עזרתכן!!
עקב החג ויציאה לחופשה של רופא המשפחה והגניקולוג שלי טרם הצלחתי להוציא את ההפניה לבדיקות מעבדה מתאימות למה שהמלצתן. יש לי תור למחר בבוקר לרופא ואני מתכוונת לעשות את הבדיקות ביום חמישי על מנת לקבל בהקדם את התוצאות.
כעת התקבלו עוד כמה תוצאות לבדיקות שעשיתי - הבדיקות נעשו ביום ה12 לאחר קבל המחזור החודשי ( יש לציין שבדרך כלל המחזור שלי אינו 28 יום אלא 24 או 26 יום). אולי תוצאות אלה יוכלו לשפוך עוד אור על המצב.

ברצוני להזכיר כי אני מדברת על נשירה משמעותית לעומת שיער מלא שהיה לי עד לפני כמה חודשים וכמו כן הופעת פצעונים שלא היו לי מזה 8 שנים גם בפנים באזור הלחיים והפאות והמון פעצים בגב שכרגע מטופלים במשחה שנתן רופא העור. כמו כן אולי ראוי לציין שהיתה לי הפרשה מהנרתיק וגם בזה אני מטופלת כרגע. מקווה שזה נותן תמונה גדולה יותר....וכמובן - צמחונית.

תודה רבה על עזרתכן ! הלוואי שכל הרופאים היו מתייחסים אליי ברצינות כמו שאתן התייחסתן!
מצ"ב הבדיקות. כמובן אעדכן כאשר יהיו תוצאות של הבדיקות שאעשהץ

אנדוקרינולוגיה
LH - Luteinizing Hormone 8.3
FSH 2.8
293 Estradiol (E2

היורשת1

New member
תוצאות נוספות במהשך להמלצותיכן

הבדיקות נעשו ביום ה12 לאחר קבל המחזור החודשי ( יש לציין שבדרך כלל המחזור שלי אינו 28 יום אלא 24 או 26 יום). אולי תוצאות אלה יוכלו לשפוך עוד אור על המצב. כמו כן עשו לי בדיקות הורמונליות שונות וכמו כן בדיקות של בלוטת התריס, פריטין, שקיעות דם ועוד.

ברצוני להזכיר כי אני מדברת על נשירה משמעותית לעומת שיער מלא שהיה לי עד לפני כמה חודשים וכמו כן הופעת פצעונים שלא היו לי מזה 8 שנים גם בפנים באזור הלחיים והפאות והמון פעצים בגב שכרגע מטופלים במשחה שנתן רופא העור. כמו כן אולי ראוי לציין שהיתה לי הפרשה מהנרתיק וגם בזה אני מטופלת כרגע. מקווה שזה נותן תמונה גדולה יותר....וכמובן - צמחונית.

תודה רבה על עזרתכן ! הלוואי שכל הרופאים היו מתייחסים אליי ברצינות כמו שאתן התייחסתן!
מצ"ב הבדיקות כקובץ

היורשת1

New member
תוצאות נוספות בהמשך להמלצותיכן

הבדיקות נעשו ביום ה12 לאחר קבל המחזור החודשי ( יש לציין שבדרך כלל המחזור שלי אינו 28 יום אלא 24 או 26 יום). אולי תוצאות אלה יוכלו לשפוך עוד אור על המצב. כמו כן עשו לי בדיקות הורמונליות שונות וכמו כן בדיקות של בלוטת התריס, פריטין, שקיעות דם ועוד.

מצ"ב הבדיקות כקובץ

היורשת1

New member
תוצאות נוספות בהמשך להמלצותיכן

מצ"ב הבדיקות כקובץ

כאן בינתיים הכל תקין

אבל חסרים 17 הידרוקסי פרוגסטרון ואנדרוסטנדיון שאולי עדיין לא הגיעו.
בכל מקרה לעשות בדיקות אלה עדיף בימים 3-5 של הוסת...גם אם זה לא יהיה תקין זה לא יאמר הרבה בגלל שנעשה באמצע המחזור.

היורשת1

New member
בדיקות בזמן הוסת

היי ד"ר גינת וד"ר תורג'מן - שוב תודה על העזרה!

מצ"ב בדיקות שנעשו ביום השלישי למחזור. מדובר בבדיקות אנדוקריניות,ספירת דם, ברזל ועוד.

אשמח לחוות דעת בנושאים שכתבתי לגביהם - נשירה מסיבית (מעל 300 שיערות בחפיפה) שלא היתה בעבר, הופעת פצעי בגרות שחזרו להופיע לאחר שלא היו שנים - באזור הגב ופאות הלחיים בעיקר וכמו כן במקביל הפרשות שמטופל כרגע תרופתית. חשוב לי לציין שאני צמחונית מעל 3 שנים.

מצ"ב הבדיקות

היורשת1

New member
בדיקות בזמן הוסת

היי ד"ר גינת וד"ר תורג'מן - שוב תודה על העזרה!
מצ"ב בדיקות שנעשו ביום השלישי למחזור. מדובר בבדיקות אנדוקריניות,ספירת דם, ברזל ועוד.
אשמח לחוות דעת בנושאים שכתבתי לגביהם - נשירה מסיבית (מעל 300 שיערות בחפיפה) שלא היתה בעבר, הופעת פצעי בגרות שחזרו להופיע לאחר שלא היו שנים - באזור הגב ופאות הלחיים בעיקר וכמו כן במקביל הפרשות שמטופל כרגע תרופתית. חשוב לי לציין שאני צמחונית מעל 3 שנים.
מצ"ב הבדיקות כתמונה.

אם יש לכן המלצות לבדיקות נוספות/טיפול וכו' - אני ממש אשמח לשמוע! אני כבר מיואשת....

עדיין אין שתי בדיקות חשובות

17 הידרוקסיפרוגסטרון
אנדרוסטנדיון
אולי פשוט לא לקחו לך.
&nbsp
&nbsp

למעלה