נשירת שיער

  • פותח הנושא marik
  • פורסם בתאריך

marik

New member
נשירת שיער

יש לי חתול בריטי קצר שיער בן שנה , מעולם לא הייתה לו נשירת שיער
לאחרונה קיבל סירוס שאחריו התחילה נשירת שיער מטורפת וזה נמשך חודש עד חודש וחצי
סוג האוכל שלו לא השתנה , ורציתי לדעת מה אפשר לעשות כדי לטפל בעניין הנשירה
 

Mישהיא

New member
אולי גם עונת השנה היא פקטור בענין

לקראת הקיץ.
ממליצה לסרק
 

marik

New member
הוא מסרב

הוא מסרב להסתרק וקשה לנגב אותו או לשים לו ריסוס , האם זה קשור לחוסר וויטמינים ותוספי תזונה ?
ואם זה קשור למצב לחץ של החתול כי מדי פעם נכנסים אנשים לראות את הדירה בשביל להשכיר , הוא מתנהג בצורה מוזרה שאנחנו נכנסים הביתה שכל חמש דקות נכנס לארגז חול לעשות צרכים ברצף , ומפזר חול בכל הבית למרות שהארגז סגור ?
אם יש רעיון לעשות לו אמבטיה למרות שהוא נקי מדי או פשוט לגשת לוויטרינר ?
 
הנשירה בחתולים היא לא רק עונתית לשערות יש אורך חיים פחות או יותר קבוע. באדם זה כ-5 שנים בממוצע ולחתול שנה. בשנה הראשונה בדרך כלל הנשירה קלה לאורך כל השנה והיא אינה מורגשת, אבל כעבור שנה מהלידה, וזה בדרך כלל יוצא באביב, הנשירה מתגברת מאד. שורשי השערות נחלשים בבת אחת והשערות נושרות ובמקומן צומחות חדשות. הנשירה בחתולים בוגרים נעשית בכל ימי האביב והקיץ, לא רק בגלל שחם , אלא בגלל שהשערות מאבדות את אחיזתן בעור. מניסיוני הנשירה מתחילה מסוף פברואר ותחילת מרץ עד ספטמבר ולפעמים אפילו עד אוקטובר. השנה למרות שחם, החתול שלי התחיל לנשור רק מהשבוע ולא מסוף פברואר ( בשבוע שעבר לא הצטברו שערות רבות במברשת) הזה וגם כן לא בטרוף, אני מניחה שבעוד שבוע שבועיים, כבר אצטרך להברישו כמה פעמים ביום. בימים חמים אני גם רוחצת אותו מדי פעם, כך שהוא גם מתרענן וגם המון פרווה יורדת וזה מקל עלי. אין צורך לרחוץ חתול, אבל אני אוהבת אותם נקיים. החתול לא אוהב את זה , אבל הוא לא מתנגד.
אני מניחה שאצל הגור שלך, השיער כבר מיועד לנשור , כי הוא לא נשר כבר שנה וגם השנה מזג האוויר די אביבי ויתכן שגם זה תורם לנשירה. אם החתול אוכל היטב, לא נראה לי שיש מקום לדאגה. תרגילי אותו להברשות. אולי עם מברשת שיניים? אם הוא לא יסכים, זו תהיה בעיה כי הנשירה תהיה עצומה. יתכן שספרית חתולים תוכל לעזור בעניין. כשאני מקבל גור, אני ישר מרגילה אותו להברשה ולקיצוץ צפורניים. אצלי החתול אוהב הברשה, אבל עם הפורמינטור יש לי בעיה, כי הוא לא התרגל לזה מילדות, והיום הוא לפעמים מתנגד.
 

marik

New member
אבל זה חתול עם שיער קצר

בריטי קצר שיער. לא אמור להיות לו נשירה ולהורים שלו לא היתה נשירה כזו.

אין שום דבר להקל על זה פרט להברשות?
 
אני מבטיח לך שלהורים שלו

היתה ויש נשירה כזאת... זה מה שהמגדל אמר שמכר לכם אמר לכם? שבריטים זה גזע בלי נשירה?!!
 

dimitrygo

Active member
מנהל
לצערי אני שומע את זה הרבה, גם על רוסי כחול

 
ההברשות אינן מרפאות הן מקלות... להבריש כמה שיותר פעמים ביום. ובכלל אפשר למלא כריות בצמר חתולים מחתול אחד בלבד... הנחמה היא שזה פוחת בסוף הסתו ובחורף. הבאסה שזה לעולם לא נגמר . בעיית עדרי הכבשים על הרצפה היא בעיה ידועה וקשה. אבל מה זה לעומת חתול בריטי מתוק. אנחנו עבדים נרצעים לחתולים , זכר ליציאת מצרים. מה לעשות . לקח לי שנים לאמץ חתול בגלל זה, ועכשו אני לא יכולה לוותר עליו. הייתי מאוד רוצה כלב, אבל הוא דורש להוציא אותו כל יום, וזה יותר גרוע מנשירה של חתול.
 

marik

New member
יש לי גם כלב וגם חתול

ואני לא מתכוון לוותר על אף אחד מהם.
אני מטורף על שניהם.

אני פשוט חשבתי שיש פתרון לעניין.
התחלתי להבריש ולסרק את החתול וזה נראה לי מקל על העניין.
מקסימום אני יקנה שואב אבק ענקי וירדוף אחריו בכל הבית חחחחחח
 
מריק- שואב קטן יספיק גם לחתול גדול בסטון הבא, אני שואבת את החתול עצמו , בכיף! לא צריך שואב אבק ענקי וגם לא צריך לרדוף אחרי בכל הבית....
הרגלתי את החתול לרעש השואב וזה הולך. אולי תשאב מזה רעיון!!
 
נשמע כמו החלפת פרווה

מפרוות גור לפרוות בוגר שמתרחשת בערך בגיל הזה. זה גורם להרבה נשירה למרות שאין שום דבר לא תקין.

כמו שכבר נכתב גם בהודעה אחרת חתולים גם מחליפים פרווה מדי שנה, וזה קורא בערך לקראת האביב (כלומר זה מתחיל ממש עכשיו).

אין שום דבר לעשות מלבד לסרק ולסרק ולשאוב את הבית. לפעמים נדמה כי אם החתול קצר שיער שאין נשירה או שיש פחות. מהיכרותי עם בריטים הם נושרים מאד!
 

marik

New member
אוי ואבוי לי....

בכוונה חיפשתי חתול שנושר מעט כי יש לי בעיה עם גלגלי שיער בבית....
 

Mישהיא

New member
אני מוכנה לאמץ אותו אם זה מפריע לך

לחתול יש פרווה שנושרת - היא לא מחוברת לגוף לעולמים
ויש לו ציפורניים שצריך לחדד לפעמים - והפינה של הספה זה מקום מאוד נח לכך
ועושה קקי לפעמים
וגם מקיא (לא עלינו) לפעמים

זה לא טמגוצ'י
 

marik

New member
מה את אומרת?

באמת? לעעעע
זה לא טמגוצ'י?

שיואווווווו
 
המממפפפ...

למי שלא אוהב נשירה בריטים הם בטח לא ההמלצה שלי כי הם נושרים הרבה.

ובכלל כמו שכבר צויין כל החתולים משירים שיער - אז הגזע היחיד למי שממש לא אוהב נשירה זה ספינקס (שהם מתוקים מאד אגב למי שמתחבר למראה).

אבל אני בטוח שתאהבו את החתול שלכם מה שלא יהיה... יש היום שואבי אבק מעולים שבאמת לא עולים הרבה - ומה זה לשאוב קצת ביחס לאהבתו של חתול מהמם כמו הבריטי שלכם.
 

marik

New member
צודק אבל מעולם לא טענתי ש ....

מעולם לא טענתי שאני לא אוהב אותו!
פשוט חשבתי שיש פתרון אצל המנוסים (אתם ).
וואלה עוד לא המציאו משהו. ..
אז סבבה. .. לפחות עכשיו אני יודע למה זה ורגוע שזה עונתי ולא בעיה מסויימת.
יהיה בסדר. .. נבריש את הנסיך והכל דבש
 

odelial

New member
אני מצאתי פתרון נפלא...

קניתי שואב דייסון נטען, הוא קטן ועוצמתי מאוד, מאוד נייד וקל לשימוש. אני הולכת איתו בכל הבית ושואבת את "תלתלי" השיער בקלילות.
המחיר פחות קליל, שילמתי 1700 ש"ח אבל אולי בזאפ אפשר למצוא זול יותר
הנה לינק: http://www.dyson.co.il/cordless/dc59.aspx?stagetab=0
 
למעלה