הנשירה בחתולים היא לא רק עונתית לשערות יש אורך חיים פחות או יותר קבוע. באדם זה כ-5 שנים בממוצע ולחתול שנה. בשנה הראשונה בדרך כלל הנשירה קלה לאורך כל השנה והיא אינה מורגשת, אבל כעבור שנה מהלידה, וזה בדרך כלל יוצא באביב, הנשירה מתגברת מאד. שורשי השערות נחלשים בבת אחת והשערות נושרות ובמקומן צומחות חדשות. הנשירה בחתולים בוגרים נעשית בכל ימי האביב והקיץ, לא רק בגלל שחם , אלא בגלל שהשערות מאבדות את אחיזתן בעור. מניסיוני הנשירה מתחילה מסוף פברואר ותחילת מרץ עד ספטמבר ולפעמים אפילו עד אוקטובר. השנה למרות שחם, החתול שלי התחיל לנשור רק מהשבוע ולא מסוף פברואר ( בשבוע שעבר לא הצטברו שערות רבות במברשת) הזה וגם כן לא בטרוף, אני מניחה שבעוד שבוע שבועיים, כבר אצטרך להברישו כמה פעמים ביום. בימים חמים אני גם רוחצת אותו מדי פעם, כך שהוא גם מתרענן וגם המון פרווה יורדת וזה מקל עלי. אין צורך לרחוץ חתול, אבל אני אוהבת אותם נקיים. החתול לא אוהב את זה , אבל הוא לא מתנגד.
אני מניחה שאצל הגור שלך, השיער כבר מיועד לנשור , כי הוא לא נשר כבר שנה וגם השנה מזג האוויר די אביבי ויתכן שגם זה תורם לנשירה. אם החתול אוכל היטב, לא נראה לי שיש מקום לדאגה. תרגילי אותו להברשות. אולי עם מברשת שיניים? אם הוא לא יסכים, זו תהיה בעיה כי הנשירה תהיה עצומה. יתכן שספרית חתולים תוכל לעזור בעניין. כשאני מקבל גור, אני ישר מרגילה אותו להברשה ולקיצוץ צפורניים. אצלי החתול אוהב הברשה, אבל עם הפורמינטור יש לי בעיה, כי הוא לא התרגל לזה מילדות, והיום הוא לפעמים מתנגד.