נשירת שיער
שלום רב, נשירת שיער יכולה לנבוע מגורמים רבים ושונים: תזונה לקויה ודיאטות חריפות, אנמיה- מחסור בברזל, המוגלובין ו/או B12, סטרס, ירידה דרסטית במשקל, בעיות בתפקוד בלוטת התריס, עישון, שינויים הורמונאליים וגם תורשה. התקרחות גברית היא תופעה נפוצה והיא תורשתית. בראש ובראשונה עליך לבדוק חוסרים בבדיקות הדם. מבחינת תוספים, ישנם 3 תוספים שאני ממלציצה לך ליטול:
מולטי ויטמין VM-75 המכיל מינונים עשירים של ויטמיני B החשובים לחלוקה תקינה של התאים ולהתחדשותם, לשמירה על עור בריא ולמניעת נשירת שיער. ויטמינים אלו הכרחיים במצבי עקה לתמיכה במערכת העצבים. עקה מתמשכת גורמת לדילול של ויטמיני B בגוף. ויטמיני B עובדים בתלות הדדית ולכן נטילת כל המשפחה יחדיו חשובה. בנוסף מכיל המולטי את שאר הויטמינים במינונים עשירים וכן מינונים עשירים של מינרלים. הנחיות: טבלית אחת ביום, עם הארוחה.
אבץ פיקולינאט - האבץ דרוש לייצור תקין של קולגן, כיוון שהוא מסייע בקישור סיבי הקולגן לחלבוני המבנה הסיבי המקיפים אותם. מחסור באבץ בא לידי ביטוי בשיער דק ושביר ובנשירת שיער. הנחיות: טבלית אחת ביום, לפני השינה. במידה ומדובר בהתקרחות גברית טיפוסית אני ממליצה לך ליטול
תמצית תקנית סו פלמטו - פרי סו פלמטו מכיל סטרולים שומניים וחומצות שומן שונות, שהראו, במחקרים פרמקולוגיים, פעילות אנטי-אנדרוגנית חזקה. חוקרים סבורים שאחד המנגנונים הוא מניעת הפיכת טסטוסטרון לדהידרוטסטוסטרון על ידי עיכוב האנזים 5-אלפא-רדוקטאז (5-alpha-reductase). דהידרוטסטוסטרון גורם לכיווץ כלי הדם המספקים חמצן לרקמת השערה ובכך נחשב לגורם המקושר להתפתחות התקרחות גברית טיפוסית. הנחיות: 1–3 כמוסות ביום, עם הארוחות. שוב אני חוזרת, רצוי לבדוק אם הנשירה אינה נובעת מאנמיה כתוצאה מחסרים תזונתיים, כמו חוסר ברזל, B12 ועוד. כמו כן, יש להימנע מעישון, המכווץ את כלי הדם הפריפריאליים ובכך פוגע בזרימת הדם לקרקפת. אשמח לעזור בכל שאלה נוספת, בריאות שלמה, עדי ישראל