נשירת שיער

oren1984

New member
נשירת שיער

שלום, קוראים לי אורן ואני בן כמעט 18. זה הפעם הראשונה שאני רושם פה ואני מקוה שתוכלו לעזור לי במשהו. אז ככה. . יש לי בעיה. לפני כשנתיים הבחנתי שנושר לי שיער. אמרתי להורים שלי ואז הלכתי לרופא מין ועור. הרופא אמר לי שאני צריך להתחיל להשתמש במין תרופת סירור הנקראת "מינוקסי 5". טוב, אני התחלתי להשתמש בזה. אחרי כמה זמן באמת שמתי לב לשינוי טוב וכך חשבתי שזה ימשך.... המשכתי להשתמש בזה לכמה זמן ואחר כך זה פשוט כבר לא עזר... השיער שוב התחיל לנשור. ואז הלכתי עוד הפעם לאותו הרופא. הוא אמר לי שזה כבר לא עוזר, וצריך לעבור לתרופה הנקראת "פרופסיה", ושצריך להשתמש בו כ-5 שנים ושרק אחרי שנה בערך רואים התחלה של תוצאות. וחשוב לציין שכל חודש התרופה הזאת עולה 250 ש"ח, כך שזה לא צחוק, אבל בכל זאת לא היססתי והתחלתי לקחת את התרופה. אני כבר משתמש בתרופה כחודש וחצי, ואני יודע בזה צריך להשפיע אחרי הרבה זמן, אבל אני כבר מתחיל לפחד שזה לא ישפיע ושהשיער ימשיך וימשיך לנשור (ותבינו, הגיל שלי עדיין לא הגיע ל-18, כך שזה דיי מפחיד). בנוסף לכך, כדי שלא יראו את הקרקפת שלי אני צריך לסדר את השיער במיוחד בשביל זה, ועדיין רואים קצת, וזה ממש, אבל ממש מבייש אותי. אז השאלה שלי היא כך: האם יש דרכים אולי להימנע מנשירת יתר, או דרכים למנוע אותם חוץ מתרופות??? וגם האם יכול להיות להשירה היא תוצאה של משהו אחר ולא של תורשה ??? (לאבא שלי יש קרחת - אבל אצלו זה התחיל בגיל מוקדם כל כך). מקווה שתעזרי לי.....

נשירת שיער..

הנשירה בראיה סינית יכולה להגרם מסיבות שונות מהעיקריות שבהם הינם חסר דם או חולשה של הכליות. אולם חשוב לדעת כי ישנה נשירה שבמהותה היא "התקרחות " והיא תורשתית ( בדוק את אביך וסבך - מתי הם התחילו להתקרח) יכול מאוד להיות שמה שנותר לך זה לעשות קרחת יזומה
ולהתחיל להשלים עם ההתקרחות. צריך לבדוק מהיכן נובעת הנשירה , את זה יוכל לעשות מאבחן טוב , אני ממליצה לגשת לטיפול דיקור ושילוב של צימחי מרפא שיכול לעיתים לעכב את התופעה . הרבה בריאות יעל

אפשר לנסות קצת עבודה עצמית:

שלום אורן בנוסף לדברי העמיתות/עמיתים שלי אם אתה הולך קבוע עם כובע שחור אז כדאי שתדע כי הוא שואב את האנרגיה ובנוסף לכך השיער אמור להיות משוחרר. בכל מקרה נסע לעסות את קרקפת הראש בכריות האצבעות, בעדינת, כמה שאפשר פעמים ביום, כל פעם כדקה או שתים. העיסוי ממריץ את זרם הדם ועימו מיע המזון לשיער. גם אם זה לא יפחית מייד את הנשירה זה יפעל לצמיחה של שיער חדש. בהצלחה אסתיה

Lagrangian

New member
גם לי יש אותה בעיה

וזה גם התחיל בגיל מוקדם.. רופא העור אמר שמינוקסי גורם להתמכרות של הקרקפת, ושיש להפסיק את הטיפול בהדרגה. כמו כן, הוא אמר שתהיה נשירה מוגברת לתקופה אחרי שמפסיקים להשתמש במינוקסי.. וכך היה.. לעומת זאת, אני משתמש בפרופציה כבר זמן מה.. שנה אם לא יותר, ואני חייב לציין שחל שיפור. כמו כן, יכול להיות שחלק או כל השיפור נובע מכך שאני מתרגל טאי צ´י וצ´י קונג באופן קבוע - מה שמפחית את הלחץ (כמו כן, אחרי תרגולי מדיטציה בעמידה אנחנו מעסים את הקרקפת..מה שגם כנראה עוזר).. אולי גם ההשלמה שלי עם המצב גרמה לשיער להפסיק לנשור.. לא יודע אני מכיר איזו הרגשה מחורבנת זאת, אבל אל נא תיפול רוחך! יש עוד תקווה! :) ניצן

אסתי123

New member
נשירת שיער

לנשירצ שיער קיים גם גורם ריגשי. הרגשת תקיעות, חוסר בצמיחה, פרידה כפויה, חווית נטישה.......ועוד ועוד. הגורם יכול להיות לא מודע ומן העבר הרחוק. ניתן בהחלט לאבחן את הגורם הריגשי ולטפל בו בטיפול קינסיולוגי. כול-טוב

למעלה