נשירת שיער שאלה

CrazyBoi

New member
נשירת שיער שאלה

לא יודע אם זה קשור לפורום הזה אבל בכל מקרה אשאל
לאחרונה אני שם לב שנושר לי השיער
על הכרית שאני קם בבוקר יש שערות
שאני חופף במקלחת שאני מסרק על המסרק יש שערות
וזה ממש מלחיץ אותי

אני רק בן 21
אני לא יודע אם זה מקשקשים או אולי חוסר באוכל
אני די לא אוכל במהלך היום ארוחה אחת (אחת וחצי לכל היותר) יכול להיות ששזה קשור?

האם יש משו לחיזוק השורשים או משו??
תודה לעונים

נשירת שיער גברית

שלום רב,

נשירת שיער שכיחה יותר בגברים ונובעת מגורמים תורשתיים, הורמונליים (רמות גבוהות של ההורמון הזכרי דהידרוטסטוסטרון) וגיל.
דפוס התקרחות גברית הינו נסיגה של קו צמיחת השֵׂער במפרצים. דלדול או היעדר שיער בראש הקרקפת, עד כדי התקרחות מלאה.

דבר ראשון יש לבדוק את הסיבה ממנה התחילה הנשירה, בדרך כלל זה שילוב של כמה סיבות.
בעקבות התזונה הדלה שהינך אוכל ייתכן ויש לך חסרים תזונתיים אשר גורמים לך לנשירה יותר מואצת. אז כדבר ראשון יש לשנות את התזונה שלך לתזונה עשירה בחלבון מן הצומח ודלת שומן מומלצת לטיפול בנשירת שֵׂער. יש להפחית מזונות מעודדי דלקת (שומן רווי, מוצרי חלב ורכיבים נוספים מן החי) ולהגדיל צריכה של ירקות, דגנים מלאים, חומצות שומן חיוניות ובמיוחד חלבון ממקור צמחי (הכולל אגוזים, קטניות וסויה).
וכמובן יש לגשת לבדיקות דם מקיפות.

כדאי לצרוך מולטי ויטמין אשר יחזק אותך, ימנע חסרים ברכיבי תזונה וכולי. מולטי ויטמין מינרל VM75 מתאים לגילך ומכיל מינון גבוה יחסית של ויטמיני B.
משפחת ויטמיני B חשובה לחלוקה תקינה של התאים ולהתחדשותם, לשמירה על עור בריא ולמניעת נשירת שֵׂער.
הנחיות שימוש: טבליה אחת ביום לאחר ארוחה.

כמו כן הייתי ממליצה על תמצית תקנית סו פלמטו - פרי סו פלמטו מכיל סטרולים שומניים וחומצות שומן שונות, שהראו, במחקרים פרמקולוגיים, פעילות אנטי-אנדרוגנית חזקה. חוקרים סבורים שאחד המנגנונים הוא מניעת הפיכת טסטוסטרון לדהידרוטסטוסטרון על ידי עיכוב האנזים 5-אלפא-רדוקטאז (5-alpha-reductase). דהידרוטסטוסטרון גורם לכיווץ כלי הדם המספקים חמצן לרקמת השערה ובכך נחשב לגורם המקושר להתפתחות אלופציה אנדרוגנית (התקרחות גברית טיפוסית).
הנחיות: 1–3 כמוסות ביום, עם הארוחות.

בנוסף הייתי ממליצה להוסיף את מינרל שנקרא אבץ פיקולינט. האבץ דרוש לייצור תקין של קולגן, כיוון שהוא מסייע בקישור סיבי הקולגן לחלבוני המבנה הסיבי המקיפים אותם. מחסור באבץ קיים אצל רוב האנשים. מחסור באבץ בא לידי ביטוי בשֵׂער דק ושביר ובנשירת שֵׂער.
הנחיות: טבלית אחת ביום, לפני השינה.

בברכת בריאות שלמה,
אביבית שלום

CrazyBoi

New member
כמה שאלות

1. את כל הויטמנים וכדורים שאת מציינת אפשר להשיג בסופר פארם בלי מרשם?

2. אני אוכל הרבה מאוד דגנים עם חלב
את ממליצה לקצץ בחלב??

3. אם אני עושה בדיקת דם אפשר לראות את סיבת הנשירה??

4. בקשר לשמפו לחיזוק השורש ידוע לך משו?

תודה רבה :)

תגובה

שלום רב,

את כל תוספי התזונה ניתן להשיג ברשתות הפארם, בתי המרקחת וחנויות הטבע ללא מרשם.

בדרך כלל דגני בוקר תעשייתיים ומעובדים וכמעט קשה לקבל מהם ערכי תזונה חיוניים.
אני הייתי ממליצה לנסות לעבור לדייסת שיבולת שועל אשר היא אחד הדגנים העשירים ביותר בשומנים וחלבונים, מכילה ויטמינים ומינרלים וטובה למערכת עיכול.
בנוגע לחלב יש הרבה מחקרים לכאן ולכאן, דעתי היא שכל דבר במינון הוא אפשרי, רק לא להגזים.

בדיקות דם פשוטות בודקות מספר ערכים בודדים כמו ברזל, b12 וכולי, חוסר בהם יכול להעיד על נשירת שיער, לעומת זאת יש רכיבים חשובים, כמו אבץ שלא בודקים מחסור שלו בדם ולכן לא ניתן תמיד לדעת מה מקור נשירת השיער דרך בדיקות הדם.

בכל אופן חשוב לגשת אחת לתקופה לבדיקות דם מקיפות כדי לשלול חסרים שכן בודקים.

כמו שאמרתי נשירת שיער יכולה לנבוע מהרבה סיבות, יש למצוא אותם ולטפל בהתאם.
בנוגע לשמפו לנשירת שיער, לא נתקלתי בסוג שמפו טוב אשר מונע נשירה. כדאי לגשת לחנויות טבע ולנסות שמפו על בסיס צמחים כמו סרפד ורוזמרין.

בהצלחה וברכת בריאות שלמה,
אביבית שלום

CrazyBoi

New member
תודה

לאע אם אני סתם אוכל סרטים או שזה משהו שצריך לטפל בו
אבל אבדוק את העניין

יום טוב

למעלה