נשירת שיער- טיפול
שלום רב, מדוע צריך לעשות הפסקה בנטילת אבץ: מינונים גבוהים של אבץ יכולים להפריע לניצול הנחושת. צריכה ארוכת טווח של אבץ במינונים העולים על 50 מ"ג ביום עלולה לגרום חסר בנחושת ( ובעיות הנלוות לכך, כגון אנמיה מיקרוציטית, ספירה נמוכה של תאים נויטרופילים –סוג של תאי דם לבנים). מינוני אבץ גבוהים מאוד עלולים להפריע לספיגה וניצול של ברזל. במידה ונוטלים אבץ לתקופה ממושכת ובמינון גבוה צריך לצרוך נחושת במינונים המספיקים לקיום יחס הולם בין שני המינרלים, בד"כ 1:7.5 לטובת האבץ. . מסיבות אלו רצוי לבצע הפסקה אחרי נטילה רצופה של אבץ. מלבד ערך אבץ נמוך מעט , שאר הערכים שסיפקת לי תקינים. מצוין!
התקרחות גברית טיפוסית מתרחשת בכמחצית מהגברים. היא מאופיינת בדילול השיער בתחילה בקדמת הראש. אזור התקרחות נוסף מתפתח בדרך-כלל בפדחת הראש (האזור העליון). הגורם לסוג זה של קרחת, המכונה ברפואה אלופציה אנדרגונית (Andregonic alopecia), הוא האנזים 5 אלפא רדוקטז, האנזים הופך את ההורמון הגברי טסטוסטרון לדיהידרוטסטוסטרון, DHT, חומר המדכא גדילת שיער. לעתים יכולה ההתקרחות להתחיל כבר מיד לאחר גיל ההתבגרות. פעילותו של האנזים אצל כל אדם ואדם נקבעת לרוב באופן תורשתי. אלופציה אנדרגונית אחראית ל-95% ממקרי ההתקרחות ההורמון DHT גורם לשלב הגדילה של השערות להתקצר באופן משמעותי. מספרם של שורשי השיער אינו קטן, אך שלב הגדילה של השערות מתקצר כל כך עד שלא ניתן להבחין יותר בגדילת שיער. לשם סיוע בטיפול ובמניעת התקרחות מהפן הזה אני ממליצה על תוסף תזונה בשם
תמצית תקנית סו פלמטו: פרי סו פלמטו מכיל סטרולים שומניים וחומצות שומן שונות, שהראו, במחקרים פרמקולוגיים, פעילות אנטי-אנדרוגנית חזקה. חוקרים סבורים שאחד המנגנונים הוא מניעת הפיכת טסטוסטרון לדהידרוטסטוסטרון על ידי עיכוב האנזים 5-אלפא-רדוקטאז (5-alpha-reductase). המלצות שימוש: 1–3 כמוסות ביום, עם הארוחות. כמו כן הייתי ממליצה ליטול מבין התוספים שהומלצו לך :
אבץ פיקולינאט - האבץ דרוש לייצור תקין של קולגן, כיוון שהוא מסייע בקישור סיבי הקולגן לחלבוני המבנה הסיבי המקיפים אותם. מחסור באבץ קיים אצל רוב האנשים, במיוחד בגילי 40 ומעלה, ובאנשים צמחוניים. מחסור באבץ בא לידי ביטוי בשֵׂער דק ושביר ובנשירת שֵׂער. הנחיות: טבלית אחת ביום, לפני השינה. כאמור לשלושה חודשים, לאחריהם תבוא הפסקה של שבועיים בנטילה. ממליצה גם להוסיף פורמולה ייחודית לטיפול ולמניעת נשירת שיער בשם
מולטי הייר, של חברת סופהרב. הפורמולה מכילה רכיבי-תזונה שונים המשפיעים על צמיחתו התקין של השיער, חוזקו ובריאותו כמו ל-ציסטאין, ויטמיני B5, B6, B12 , ביוטין, אבץ, ברזל ו-MSM. המלצות שימוש: טבלית אחת ביום, עם הארוחה, לא בערב.
לקריאה נוספת על נשירת שיער אשמח לעזור בכל שאלה נוספת, בהצלחה, עדי ישראל