נשירה מהתיכון

mikilk

Active member
נשירה מהתיכון

האם יש כאן הורים למחוננים שאפשרו להם בשלב כזה או אחר לנשור מהתיכון? איך התקבלה ההחלטה? מה ההשלכות? אני שואלת כי לאמצעי שלי יותר מחבר אחד שנשר מהתיכון על מנת ללמוד במסגרת אוניברסיטאית / עצמאית, בעיני זה אומץ גדול

לא חייבים לנשור מהתיכון

כדי ללמוד באוניברסיטה. בעלי למד באוניברסיטה במקביל לתיכון. כך הוא שמר גם על חיים "רגילים" של תיכוניסט ועל קשר עם הכיתה, וגם למד מה שהוא היה מעוניין ללמוד. אני חושבת שלנשור מהתיכון זה עניין בעייתי מבחינה חברתית, אלא אם כן אתה נושר עם עוד קבוצה כמוך. ניתוק חברתי הוא בעייה שמחוננים יותר מועדים לה מאחרים, וכדאי להשתדל להימנע מהבעייה הזו.

mikilk

Active member
בוודאי שלא חייבים

השאלה שלי בעיקר - האם הייתם מקבלים / מעודדים תהליך שכזה? האם זה לא בזבוז זמן עבור חלק מהמתבגרים?

bhs

New member
הבת שלי בכיתה יב ושנה שנייה לתואר בבר-אילן

זה חלק ממסלול של מופת, משנה שעברה לא מתיצבת בתיכון, משלימה בעצמה חומר לבגרות בהתאם - ספרות היסטוריה ולא זוכרת מה עוד ונגשת לבגרויות בסוף השנה עם הכיתה. היא לא נשרה אבל לא נוכחת. ההחלטה התקבלה על ידי הבת בלבד ואני ניסיתי אפילו לשכנע אותה שאין צורך בתואר עד גיל 18 שתלמד סתם קורסים. ההשלכות - חיים אקדמים מעניינים ברמה שלה, חבריות חדשות בבר אילן עם עוד תיכוניסטים שלומדים מסלול כמו שלה או דומה.

mikilk

Active member
ואיך בית הספר מקבל את עובדת חיסוריה?

אצלינו בפירוש מורידים על זה ציון... וכל הכבוד על הנחישות - אני מאמינה שהיא זקוקה לזה, אני מניחה שזה לא הצורך לתואר כמו הצורך ללמידה ברמה המתאימה לה

bhs

New member
זה מסלול מוכר בבית הספר - הם יודעים שהיא באונ

לא מורידים לא כל ציון.

bhs

New member
אני מכירה רופא בכיר שנשר מהתיכון ביא'

אמא שלו גננת, דודה סגנית מנהלת בתיכון שלמד, הילד בנה רקטות עם החברים במקום לבוא ללמוד...למזל כלם אחרי הצבא הלך ללמוד רפואה באיטליה וחזר לארץ...כמובן ADHD. זה סיפור של "נשר מהתיכון"

mikilk

Active member
אני יותר ויותר שומעת סיפורים שכאלה

ויותר ויותר חווה על הילדים שלי סוג של סבל במסגרת הבית ספרית, אני באופן אישי, לא מסוגלת להגיע למצב שבו אקבל נשירה מהתיכון. המצב אבסורד - אני סופרת בשמחה את החודשים המעטים שנותרו

מרי פופ

New member
לא ילד שלי

אלא אח שלי: אובחן בכיתה ב' כמחונן על. לא הסכים לעבור בכתה ג' לביה"ס לאו בק לכיתת מחוננים, כי לא רצה לותר על חבריו... בחטיבה כבר בקושי הגיע לביה"ס, בתיכון התחיל שנה בכיתה של "גמר מכניקה" (כיתה ללא בגרות), בסוף ניסה אקסטרני ונשר מביה"ס סופית בכיתה י"א. בנאדם ללא בגרות וללא תואר אוניברסיטאי, שלפני 7 שנים היגר לארה"ב והקים שם במו ידיו (בלי ידע רשמי בשום תחום) חברה מצליחה למסחר באינטרנט עם פטנט רשום על תוכנת הניהול שלה. מאובחן ומטופל (זמן פריצת הדרך בחייו) עם ADHD רק החל מגיל 34.

mikilk

Active member
חלק מהתחושות האישיות שלי

זה על כך שמערכת החינוך מפספסת ובענק וכתוצאה מכך, הילדים שלנו מפוספסים. אצלינו אין בכלל כיתת מחוננים. לגבי ADHD - יש לי חששות - לא מדברים על זה כרגע...

bhs

New member
למה את חושבת שהילדים שלנו מפוספסים?

יש ניסיון באיתור מחוננים,יש יום שליפה יש תוכנית למצטיינים - שמגדילה העשרה לילדים נוספים, ישנן כיתות מופת מהחטיבה, יש תוכנית בר-אילן אחר הצהריים, זה הרבה יותר ממה שהיה לפני 20 שנה. אני בהחלט קיבלתי הרבה יותר ממה שציפיתי. לגבי חששות מADHD - זה מזכיר לי איפה אני הייתי לפני מספר שנים...וכמה תלאות עברתי עד שהבנתי שיש להגיע לרופא פסיכיאטר שמבין בADHD ובמחוננות, אבל ילד שיש לו ADHD גם אם הוא מחונן סובל מ"תחלואה נילוות" וגם אם לא יאובחן התחלואה שם, חיה ובועטת.

למעלה