נשירה מבית הספר..

קשת 1512

New member
נשירה מבית הספר..

היי,
רציתי לשתף ולהתייעץ במצב בו בני מאובחן עם ADHD ומטופל תרופתית תלמיד כיתה ג' (עם סייעת אישית) בחודש האחרון החל להמעיט להכנס לשיעורים בכיתה והמצב התדרדר עד שאינו נכנס רוב היום...(אני נאלצת להשלים עימו שיעורים בבית)
בישיבות עם צוות החינוכי והפסיכולגית בבבית הספר דרשו שנבוא לבית הספר לראות עם מה הם מתמודדים ולנסות להכניס אותו, אך גם זה קורה תחת בקשות/איומים/משא ומתן מולו... ונראה כי ברגע שלא נהיה שם המצב ישוב לקדמותו..
כששואלים אותו מה הסיבות עונה בסתמיות: לא רוצה להכנס,לא בא לי וכו...
מודאגת/מיואשת וחוששת מאוד מההשלכות..
מה עושים ???

zivadina

New member
ילד שלא רוצה ללכת לבית הספר

כדאי לשאול את המורה ולתחקר באופן עקיף את החברים שלו.
אולי מתנכלים אליו בבית הספר?
אולי הוא מתוסכל מכך שאיננו מצליח להתמודד עם הלימודים?
אולי הסייעת גורמת לו להיות מתוייג בעיני החברים:

האם בדקתם אם צריך לעדכן את התרופה?
התרופה צריכה להיות במינון יחסי למשקל הילד ולמשך השפעה שיכסה לפחות את שעות בית הספר.
אם הילד עלה במשקל, ייתכן שהוא סובל מתת מינון ואז התרופה איננה עוזרת לו להתרכז.
כמה הוא שוקל, איזה ריטלין הוא מקבל ומה המינון?

קשת 1512

New member
ילד שלא רוצה ללכת לבית הספר

הוא מקבל ריטלין 10 ועוד 20 SR וגם 1 כדור רספירדל ושוקל כ- 25 קילו
אין ספק שקשה לו בלימודים והסייעת גורמת לו להיות מתויג אולם יש קשיים בפועל כך שלצערנו לא ניתן לוותר
בנוסף הסייעת והקשיים מם הסתם היו שם עוד קודם לכן כך שלא ברור מדוע מתנהג כך דווקא בחודש האחרון...?
הציעו לנו לעשות אבחון פסיכולגי ואולי שם יצופו וייעלו הקשיים שלו...

פיסטוק38

New member
ליבי איתכם

מזדהה מאד , גם בני בכיתה ב עם סייע , והמון קשיים. עד לפני חודש היה לנו מצב די דומה למה שאת מתארת ( היה נכנס לכתה אך מסרב לעבוד). מה שעבד אצלנו זה הדרכה שקיבל הסייע מהפסיכולוגיות שאנחנו מטופלים אצלה. היא הדריכה אותו איך להיות קשוח עם הילד ולא לוותר לו. בשבוע הראשון זה היה קשה . הוא אילץ את הילד להשאר אחרי בית הספר ולהשלים מה שלא עשה בכיתה, והילד בכה. הוא גם הוציא אותו בכוח מהכיתה כשהפריע. לי היה מאד קשה עם זה וריחמתי על הילד. המדהים שתוך שבוע הילד הפך תקליט. הוא הפנים טוב מאד את הגבולות ועכשיו אין יותר בעיות משמעת ( כמובן שבעיית הקשב נשארה .. ). זה ממש לא פשוט , כי צריך למצוא סייע/סייעת שיצליחו להשתלט על הילד.

קשת 1512

New member
ליבי איתכם - שאלה..

תודה על התמיכה וטוב לפחות לשמוע שהמצב הפיך...
האם הסייע הוא פרטי או מטעם בית הספר/עירייה ..? כי הסייעת שלו טובת לב אך חסרת סמכות, אך מאחר והיא הוקצתה מטעם העירייה נראה לי בעיה להחליפה באמצע השנה..
כמו כן רציתי לשאול (אם ניתן) מי הפסיכולג עימו עבדתם בהדרכת ההורים והסייע?
תודה על השיתוף..

למעלה