נשימה ושינה

הדר גרד

New member
נשימה ושינה

קשה לי להרדם. שמעתי שיש שיטות נשימה מיוחדות שמרדימות . יודעים על זה משהו ?

ורד302

New member
עליי הן לא ממש עובדות

אבל אני אגיד לך ממה שאני מכירה: שוכבים במיטה, נושמים 3 נשימות עמוקות ואיטיות. שמים לב שהאוויר ממלא לא רק את החזה, אלא גם את הבטן. לאחר מכן חוזרים לנשימות רגילות, ומקווים לטוב...

יש מדיטציה

ואמרו לי שאם לא נושמים ומפספסים איתה בספירה עלולים להרדם ניסיתי לפספס בכוונה אבל לא עבד לי.. תנסי לנשום ולספור עד מאה ותנסי להתבלבל חחח

הדר גרד

New member
נשימות לפני שינה

גם אני שמעתי שצריך לנשום מהבטן ולא מהחזה האם אדם יכול לשלוט על השינה שלו ? האם בשביל להירדם צריך לאבד את השליטה על העירנות-שינה או שצריך לשלוט על העירנות-שינה ?

לקשמי

New member
נשימה, הרפיה ושינה

אכן נשימה נכונה היא נשימה אל הבטן קודם כל. נשימה מלאה היא נשימה שמתחילה מהבטן וממלאת גם את החזה אבל כך או כך היא צריכה להתחיל מהבטן, (נשימה סרעפתית). חוץ מהנשימה עצמה אני ממליצה על תרגיל הרפיה שעוזר לי מאוד: התרגיל מתבצע בשכיבה על הגב תוך פישוק נוח של הרגליים והידיים לצידי הגוף כאשר כפות הידיים מופנות כלפי מעלה. במצב הזה סורקים את הגוף בצורה מנטלית באופן שבו בהתחלה מפנים את תשומת הלב אל כפות הרגליים ואומרים בלב: אני מרפה את כפות הרגליים, וכמובן שנותנים לרגליים להרפות. אחר כך: אני מרפה את הרגליים, את האגן והישבנים, את הגב וכן הלאה עד שמגיעים לשרירי הפנים. (אגב: אם מזהים מתח בשרירי הפנים קרוב לוודאי שיהיה מתח גם בחלק אחר בגוף. מתח בפנים מעיד על כך). כל התרגיל נעשה תוך כדי נשימה עמוקה ומודעת. מנסיון, זה עובד!

למעלה