נשים-שרשור

נשים-שרשור

נשים בעולם (אסיה): http://yes.walla.co.il/?w=2/7822/1324829 בנות בגינת השכנים איך ההודים מסתכלים על לידת בנות? הנטל הכלכלי והעדפה לבנים הפכו לידה של בנות בהודו לאות קלון. הפלת עוברים ממין נקבה והריגת תינוקות נקבות לאחר הלידה הינם סוג של רצח עם. זהו משבר דמוגרפי בעל השלכות קשות על החברה ההודית כולה. בימוי: קרינה מארסיו. קנדה,2008. רציתי מאוד גם להוסיף את הסרט על רעות איש שלום, בחורה יהודיה שהתחתנה עם אדם ממוצא ערבי. לא הצלחתי למצוא את הסרט, אני מוסיפה פרומו ותקציר למקרה ומישהו מכם יוכל לראות זאת ביס דוקו- גם מבט מעניין על נשיות בארץ לעומת הצד הפלשתינאי ובכלל התמודדות עם המצב המורכב בו אנחנו נמצאים. http://www.youtube.com/watch?v=SFZziVFKdIc http://www.yes.co.il/yestvguide/channelsSchedule.aspx

snoopytush

New member
יקירתי אני יושבת וצופה בסרט

מעט עצובה מרוגשת. נכנסתי לעולם של הגיבור בסרט. סופגת את האוירה. אוהבת מאוד שהשירים מלווים את הסרט ואת מסע חייו. האם כל השירים שם הם שלו?

חושך, צלמוות, איש חול מתפורר...

אלוהים רק לשמוע את השיר שלו שובר , שובר אותי מבפנים. קחי את המילים (זאת הסיבה אגב שאני לא מוכנה לשמוע אלבום שלו עד הסוף, לא מסוגלת): גבריאל בלחסן - עץ אגוז פרחים רעים והדיכאון חמוץ וארור אני שוכב על המיטה כל היום וחושב על איך אני מסיים את החיים שלי, כדור פורח אבוד בשמיים משקולות פלדה גוף, בראש אני חולה אלוהים אני מסתכל על הזריחה בסרט בטלויזיה ומתגעגע לשמש שהכרתי לפני שהתמוטטתי מתגעגע לצבע של הדברים לפני שהפכו כהים שום דבר לא מזיז אותי אני רוצה להקיא את כל היאוש הזה החוצה והזמן מזדחל לו, דלת נפתחת, שמש מתה ציפורים מברזל מצייצות, העיניים שלי חצי סגורות מתבוננות בדשא וזה כואב כואב לשקוע ככה באמצע החיים ולמות כל יום מכל דבר שזז לעשן בשרשרת לחבק את הסיגריה לבקש ממנה להתפלל שהנה אתה קם בבוקר והכל היה ואיננו נספג בזיכרון וגבריאל קם ממיטת החולי ומתחיל לשיר שיר הלל לזמן האמיתי שבו אתה נושם את הנשימות האמיתיות שהן מלאות הוד והטל נוחת על הגוף המאושר שלך וממלא אותך חיים לנשום את השמים לדרוך יחף על אדמה לחה ולחייך לרקוד באויר כאילו בל משקל להרגיש את המוזיקה בגוף מרחפת בחלל הנשימה לשיר, לקפוץ מהמיטה בהתרגשות מיום מלא הפתעות מסתם התרגשות כזאת לשתות קפה ולהרגיש את הטעם לחבק מישהי, לחבק משהו, לגעת ברוח לראות את הצבע של הדברים לשוחח עם מישהו סתם בלי לכאוב לא לכאוב איפה זה לאן זה נעלם חושך צלמוות איש חול מתפורר עם כל צעד הלמות הרגל על האדמה מפוררות אותי אני מתחבא מהעולם בתוך מיטה גלגל העין בוהה דומם חשיכה ניראית צל מן העבר חולף, אני נחנק מה שווה עין עגולה מול השמש את כל הכתבים שלי שרפתי בכיור היד שאוחזת בעט מפחידה אותי כמו התהום הגדולה שלתוכה נפל עולמי שהוא קטן וצר כמו סמטה חשוכה והעין רואה את כל המכוניות והמגבות שתלויות על חבל נעות ברוח לוחשות לאבנים שלוחשות לצמחים גבריאל מה קרה לך, נע כמו צל רואה את המראות ולא יכול להם לדבר זה לשרוק את המילים מהריאות וזה מותיר אותי מותש תיקון יוני מנחה לפניך כלב עם עין פצועה ננשך בקרב איתנים בלילה של תלמי אליהו לאין למי להתפלל לאין ממי לבקש כי הלילה שנפל על סדום חשוך מאוד והבוקר לא מאיר ולשמש אין צבע כוס אוחתו כל המילים והמנגינות והדיבורים רק לקפה יש טעם וסיגריות בוערות וגם זה בקושי בתוך הגיהנום הזה אני מפוצץ בכדורים ולא רואה את הסוף של הדבר הארור הזה מתסובב כמו בחלום גרוע במיוחד ואין לי מילים בכלל לתאר את התחושה הכל חמוץ וסמיך ואין אפשר לתאר סבל נפש כזה הכל מת, מת הכל שונה אני לא אני אטום ודביק כוס אוחתו על הכל

אני חייבת לתקן רק משהו קטן

גבריאל בלחסן (האיש שעליו הסרט והזמר שמבצע את השירים שמחדל קישרה אליהם) הוא לא הסולן של אלג'יר, אלא הגיטריסט של הלהקה (הסולן הוא אביב גדג'). אם כי בלחסן כתב ושר את "בתוך הצינורות" של אלג'יר. אבל ברוב השירים שלהם הוא לא הזמר. בכל מקרה, מדובר במוזיקאי מדהים לדעתי. במיוחד אהבתי את האלבום "בשדות" שלו שהוא יצירת מופת לדעתי. היו תקופות שהייתי שומעת את הדיסק הזה בלופים, והוא העביר לי כמה ימים קשים במיוחד. אם כי אני חייבת לציין שהשירים שלו מכילים טקסטים מאוד קשים ומדכאים. מדובר בבחור שסובל ממאניה דיפרסיה שזו מחלת נפש מאוד קשה, וגם היה מאושפז כמה פעמים בשל מחלתו. לכן הטקסטים שלו מאוד קשים ומדכאים, ואפשר לראות את זה גם בסרט. ואם זאת, למי שזה מתאים לו מומלץ מאוד.

Berethor

New member
לא ממש הבנתי

אם הם נגד לידות של בנות, אז בהודו יש אחוז הומוסקסואלים גבוה במיוחד? כי הרי עם מי הגברים שם חושבים להיות בזוגיות? אם שמע הם מעדיפים לא להיות בזוגיות בכלל. נראה לי זה נובע מחברה שובניסטית וקפיטליסטית, כי הרי למה שאישה תהיה נטל כלכלי, רק משום שהיא קצת חלשה יותר פיזית מגבר. אין הרבה דברים שגבר יכול לעשות ואישה לא יכולה.

בסין כבר יובלות הורגים עוברות ומפקירים

תינוקות בנות. אותו ספור בדיוק. פשוט צריך לקשור לכל הגברים שם את צינורית הזרע ושיפסיקו ללדת!! שתי אוכלוסיות שמפוצצות את העולם וחיות מתחת לקו העוני כאומה. ומה הדרך שלהם להלחם בזה? להרוג בנות...

Berethor

New member
רגע ממתיי גברים יולדים? ../images/Emo3.gif

את מתכוונת שיפסיקו להכניס נשים להריון..

ה'יפסיקו ללדת' היה מכוון לכלל האוכלוסיה

שיפסיקו ללדת כציבור. ילד נולד לזוג. נכון שמי שיולדת ממש זו האישה, אבל היא לא היתה יכולה ללדת ללא התערבות גברית. [נתעלם לרגע מעניין המעבדה שהוא בכל מקרה לא שייך לכאן]

queen helen

New member
בסין כבר קושרים להם את צינור הזרע

אם הם מולידים יותר מדי ילדים. זה או הפלות כפויות ואפילו ניתוחי עיקור לנשים!
אני לא יודעת לגבי הודו, אבל בסין הסיבה לנטישת בנות היא זאת: בחברה המסורתית (ונוטשי הבנות הם הכפריים) הבנים נשארים במשפחותיהם לאחר החתונה, והנשים מצטרפות אליהם (ונדמה לי שיש גם נדוניה שמעורבת בעניין). בקיצור - כשנולדת בת, ההורים צריכים "לבזבז" עליה המון כסף עד לגיל הבגרות, ואז היא עוזבת את הבית והם לא מקבלים ממנה שום תמורה. מצד שני - אם נולד בן, אז הוא ישאר בבית, תצטרף אליו בת זוגו וילדיהם, והם יתמכו בהורים לעת זקנה. בגלל מדיניות הילד האחד בסין (או שני ילדים במקרים מסויימים), הורים יעדיפו להפטר מהבת שלהם, ושיוולד להם אח"כ עוד בן, במקום ללדת כמה ילדים כך שחציים יהיו בנים וחציים בנות, וכך נשמר איזון.

Berethor

New member
עיקור זה עדיף מלידות לא רצויות

והבנתי שעיקור בניגוד לסירוס אפילו לא פוגע להם ביכולת לקיים יחסי מין(לא אצל הגבר ולא אצל האישה). לכן זה נחשב ליותר הומני. מה שאני לא מבין ה האם בקישור צינור הזרע אצל גברים לא נוצרת בעיה שם? כי ז ה דבר ידוע שהזרע אצל הגברים מתחלף כל כמה זמן גם מעצמו, ואז אם הם קושרים שם זה לא יותר אממ מעצורים? מסוג מסויים. הסיבות שמעדיפים בנות על בנים הן בעיקר שוביניסטיות לדעתי, כי אם לא היו נותנים לנשים כאלה תפקידים תלותיים ופסיבים בחברה, לא היו רואים בהן נטל. וגם מזה הקפיטליזם הזה, למה שכל מה שאכפת להורים ממנו זה כמה כסף הם יקבלו על הילד, איזה מושחתים. למה הם מגדילים תפערים, במקום לצמצם אותם ולתחשב בהם.

queen helen

New member
עיקור זה יותר הומאני???

כשלך יוציאו את הרחם נדבר!
וזה שהסינים שוביניסטים בטרוף, לא משנה את העובדה שלא ~משתלם~ להם לגדל בנות, ובעיקר כשיש הגבלת ילודה.

Berethor

New member
אה

הוצאת הרחם נשמע יותר כמו סירוס. בעיקור רגיל בדרך כלל מדובר בחיתוך צינור הזרע בגברים וכריתת חצוצרות בנשים, לא נשמע כל כך נעים, אבל הרבה פחות נורא מהוצאת רחם או כריתת איבד מין
. קראתי שהניתוחים האלו לא פוגעים ביצר המין, ואנשים שעברו אותו עדיין מסוגלים גם לקיים יחסי מין ולהנות מהם. בעצם כמעט כמו מישהו שעקר/ה באופן טבעי. זאת הסיבה גם שזה יותר הומני. אין לי כל כך מושג איך זה בדיוק עובד, במיוחד במקרה של גבר, כי ידוע שאצלו הזרע הוא חלק בלתי נפרד כמעט מהיחסי מין או האוננות.

וזה לא סבל? וזה לא פוגע באישה?

אפשר פשוט לקשור לגברים את צינורית הזרע. הכי פשוט, הכי נוח הכי פחות פוגע.

לא הבנתי את התגובה שלך

לא אמרתי מה עדיף ולמי (זאת לא החלטה של כל אדם?). אמרתי שגם התהליך הזה קיים. הכי יעיל זה לא להמנע מיחסי מין או לחילופין להשתמש באמצעי מניעה/גלולות ולא לחתוך בבשר. בניגוד לכלל הניתוחים ,האמצעי הזניח ביותר - קונדום, גם מגן ממחלות שונות.

כדי שאישה לא תלד, היא צריכה לעבור תהליכים

גם מאוד פולשניים וניתוחיים של ממש וגם עם השלכות משמעותיות על כל הגוף שלה (מבחינה הורמונלית וכו') קשירת צינורית הזרע היא התערבות כירוגית פשוטה, סוג של ניתוחון שלא פוגעת בכלום! ואפילו הפיכה... למי שיתעקש יום אחד להיות אבא בכל זאת.

למעלה