נשים שאוכלות במרחב ציבורי

נשים שאוכלות במרחב ציבורי

http://atmag.co.il/תרבות-ופנאי/תנו-ללעוס-בשקט

לקרוא ולהתחלחל.
יצא לי להיתקל בעניין הזה עוד כשהייתי במגמת מחול בבית ספר. ומאז, למרות שניצלתי את חילוף החומרים המהיר שלי ומי יודע אם היה לי אומץ אילולא, הייתי אוכלת לראווה בכוונה בתור מחאה להערות שהיו זורקים וזה היה עוזר גם לבנות אחרות (הפרעות אכילה ולאכול בהחבא היה דבר שכיח).

מה זה הדבר הזה? הוא לא ידוע לי כלל

אני וכל הנשים האחרות בבתי הקפה ובמסעדות אוכלות כאוות נפשנו ואף אחד לא מעיר ולא נועץ מבטים.

אגב, התנהגות זיכרית של אנגלים וגם אמריקאים יכולה להיות שיא הגועל המתועב. יש בתרבויות האלה כנראה קיטוב: מצד אחד, חינוך של זכרים (בעיקר מהמעמדות החברתיים הגבוהים) להיות מתחשבים, נימוסיים מאד ונותנים מקום ראשון לאשה. ומצד שני גילויים של אכזריות בהמית המתגלה בפורנוגרפיזם נתעב ממוסד, בביטויים אנטי נשיים מגעילים עד תחתיות , וב"התאגדויות" של שנאת נשים כפי שמתואר בכתבה.
אגב, אני בחיי נתקלתי בכמה יצורים שבאו לפה מאמריקה, והתנהגותם כלפיי היתה באמת נתעבת.

Berethor

New member
הנושא של האוכל דווקא נובע כחלק מסטנדרט על אנושי המצופה מנשים

"A character that doesn't require the same physical or mental needs to survive or remain healthy as humans. Or, at least, they lack one need. It could be anything from eating, "waste excrement", heat/warmth, sleep, breathing or even companionship (we're talking an entire lifetime of complete isolation here, not just being The Stoic). They just don't need it, unlike those poor old Homo Sapiens. They may still choose to do these things (if they can, for that matter), but it's not a requirement."

[URL]http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/TheNeedless[/URL]

GreenMamba

New member
לחלוטין

הנושא מוכר לי, לא מעצמי אישית (מראש אין בעיני חשיבות רבה למה שה"סביבה" חושבת עלי)- אבל יש ל כמה חברות שבהחלט מחשיבות את העניין הזה, ובהחלט מרגישות סוג של מבטים והערות לגבי אכילה במרחב הציבורי. כמה מהן אפילו אמרו לי בפירוש שלא נוח להן לאכול "ממש" בציבור- ואת הארוחות ה"גדולות" או ה"בשריות" הן מעדיפות לעשות במקום פרטי או ממש במפגש חברים ולא לבדן - ע"מ להימנע ממבטים והערות
זה לגמרי שלב חדש-ישן בנושא ההדרה הנשית במרחב הציבורי, והכתבה שהיתה בעניין בערוץ 2 רק חידדה את הבעיה.

catchet

New member
לא יודעת

אני אוכלת בלי חשבון מתי שבא לי. אף אחד לא יסיח את דעתי מהארוחה כשאני רעבה...

Berethor

New member
את נותנת דוגמה אישית, "Actions speak louder than words"

מה שנכון לעשות זה פשוט לא לאכול ולהתעלם מהמבטים, זה גם מה שגברים עושים. הנה קטע שמתאים לנושא.

למעלה