נשים יקרות ביותר!

נשים יקרות ביותר!

רק רציתי להגיד ש....אתן מקסימות והפורום מדהים רק חבל שגיליתי אותו אחרי הלידה.... קצת על עצמי: פוליציסטית לתפארת שהפסיקה גלולות על מנת להרות ולא ראתה את המחזור יותר. שנה ניסיתי בכל מיני דרכים (הומאופטיה והרבה אמונה) עד שנכנעתי והגעתי לרופא המדהים שלי ויאללה מתחילים לפי הפרוטוקול: קודם אקיקלומין ארבע מחזורים ורירית דקה - גורנישט. עוברים למונוגון מינון נמוך מדי ומחזור ראשון הלך. עוד שני מחזורים עם גירוי יתר שלא הגיעו לכוריגון והזרעה. ומחזור אחרון לפני IVF הE2 בשמיים ומחליטים להמר לוקחת כוריגון עושה הזרעה כפולה - וכמובן נכנסת לגירוי יתר: כאבים, נפיחות מנוחה והרבה שתיה וגם זה עובר והנה כמה ימים לפני אני כולי זורחת הפעם מרגישה אופטימית. והנה מרגישה כמו מחזור, הציצי כואבים הבטן נפוחה ומתחיל קצת דימום - אבל בבוקר לא התאפקתי ועשיתי בדיקת מקל והיא היתה חיובית.. רצה לעשות בדיקת דם ובגלל חוה"מ התשובה רק למחרת 74 בטא. עושה עוד אחת ועוד 24 שעות לחוצות ביותר (בינתיים כבר יצא לי הרפס על השפתיים מרוב לחץ) ו- בטא 1700, רק דקה אחרי מתקשרת אליי האחות מהמרפאה של הקיבוץ שגם ניסתה להשיג תוצאות ואומרת בטא 74 בקול מאוכזב... אבל כרגע דיברתי איתם ואמרו.. איך זה... נתנו לה את התוצאה הישנה כדי שתפסיק לנדנד... טוב בקיצור רואים דופק ועוד אחד ועוד אחד ועוד אחד - 4 עוברים ישר הפניה לבי"ח ליעוץ לגבי הפחתה ואז הרופא רואה עוד אחד!! חמישה עוברים ואני פורצת בדמעות איימה..ועל זה אומרים WHEN IT RAINS IT POORS. טוב עוברים הפחתה, שמירת הריון לידה מוקדמת (גם זו טראומה לא קטנה..) והיום יש לי תאומים בנים בני 10 חודשים בריאים למרות הכל ואני מעיזה להציץ בפורום שלכם ורוצה להגיד לכולכן שאתן נהדרות ומקסימות ואמיצות ותחזיקו מעמד בזמנים הקשים בסוף כולן יזכו לילד. אהבתי מאוד את מצגת הוראות ההזרקה - כל הכבוד, אני התחננתי שיתנו לי להזריק לבד וילמדו אותי והאחיות השמרניות לא הסכימו (ההמתנה כל יום במרפאה לזריקה היתה בין הדברים הכי קשים לי) בפעם הבאה אני לא מוותרת!! אהבתי את המכתב במאמרים - הבאתי לחברה שלי שנמצאת בטיפולים והיא פשוט נותנת אותו לכל מי שמכיר אותה... היה פותר לי הרבה כאבי לב אילו הייתי מגלה אותו בזמן הנכון בשבילי.. זהו מאחלת לכולן היקלטות מהירה והריון ארוך ובריא ואמשיך להציץ כאן מדי פעם בתקווה שלא נצטרך עצות בהריון הבא...

Big Mama 1

New member
נשמע מדהים!!! ../images/Emo13.gif

ויפה מצידך ששיתפת אותנו ובאת לעודד.

טלי אבג

New member
יש לי תחביב...

לעשות
על פוליציסטיות עם ילדים. אז תודה על העדוד

אם זה התחביב שלך - אז הנה לך עוד

! גם אני פוליציסטית עם היסטוריה של אשפוזים עקב גירויי יתר קשים. יש לי ילדה בת שנתיים וחצי - שנהרתה אחרי טיפולים. ורק בשבוע שעבר - לאחר טיפול IVF ראשון(שקדמו לו 13 חודשים של טיפולי הורמונים "רגילים") - גיליתי בטא חיובית! ביום ב' הקרוב הא.ס. הראשון
- עוד לא יראו דופק, אבל לפחות ב"ה יוכלו לדעת אם יש לי אחד ומיוחד
או שניים (אמאל'ה
+ הלוואי
= רגשות מעורבים) אז תוסיפי אותי לרשימה שלך. אחלה תחביב יש לך, אגב

ro1ro1

New member
מה שאני לא מבינה זה...

שבתחילת דרכי בנסיונות..ולאחר שהבנתי שאני פוליצסטית...והתחלתי לקרוא בנושא...כל מה שקראתי והבנתי שפוליצסטיות זו בעית פוריות ממש לא מסובכת, ועכשו שאני קצת יותר בעיניינים..אני רואה כמה בעצם ,זה לא כ"כ פשוט... ואיך מבעיה " לא ממש מסובכת " מגיעים ל IVF ?? אז מה זו בעיה כן קשה ?חוסר ביציות\זרע?
****וזו סתם מין תהיה שלי, קושי\רמת בעיה -מול טיפול נדרש******

יש לי חצי תשובה

פוליציסטיות היא אכן בעיה לא מסובכת. הבעיה העיקרית היא שאנחנו רוצות להכנס להריון תיכף ומיד, רצוי אתמול, או אפילו קודם (אם חיכינו כבר כל כך הרבה זמן). במהלך הטיפולים הסיכוי להריון ספונטני הוא בדרך כלל קטן. את בדיכוי, או שאת במחזור טיפול. ההורמונים משפיעים על הגוף, והכל בלגן אחד גדול. ממחזור למחזור את יותר ויותר מיואשת, מהגוף, מהפרוצדורה, ממה יקרה אם זה בכלל לא ילך. את רוצה להפעיל את התותחים הכי כבדים, ולוחצת על המערכת. המערכת יודעת שיש הרבה מקרים בהם מגלים בעיות רק תחת המיקרוסקופ ב- IVF. הם יודעים את הסטטיסטיקות שמדברות על ירידה משמעותית באחוזי ההצלחה אחרי 6 הזרעות, ואת מוצאת את עצמך מבקשת ומקבלת IVF. הנושא השני הוא שפוליציסטיות לפעמים גורמת לכך שהמרחק בין IVF להזרעה קטן. במיוחד אם לא מצליחים לווסת את הגוף להניב כמות סבירה של ביציות, 2-3 מקסימום ובשלות (שזו הבעיה האמיתית אצלנו), אז לפעמים עוד רבע או חצי אמפולה ביום ויש לך 25 ביציות ל- IVF. תוסיפי בעית זרע קלילה או סתם כמה נסיונות, וימליצו לך לעבור אחרי כך וכך חודשים. יש הרבה מקרים בפורום הורים אחרי טיפולים, של הריון שני ספונטני. כשיש זמן, כמו שנה או שנתיים לחכות לילד, הרבה פעמים יש בינגו וילד. בבריטניה עשו מחקר בכמה יחידות ציבוריות של IVF, שם זמן ההמתנה הממוצע לקבלת הטיפול היה 18 חודש, וגילו שאותו אחוז של הזוגות הרו ספונטנית בחודשים האלה לעומת אלה שהרו ב- 18 חודש הראשונים של טיפולי ה- IVF. מדהים, לא? בקיצור, אני יכולה רק לחלום ולאחל לכולן לקבל איזה הריון ספונטני מפתיע.

רחל5

New member
מאיה, לגבי המחקר בבריטניה

האם יש לך עותק של המחקר הזה? קישור? קצה חוט? איפה קראת עליו?

אני חושבת ששלחתי לאילן של "הזכות...

הוצאתי אותו מה- Pubmed, מנוע החיפוש של המאמרים בנושאי רפואה וביולוגיה(יש לי גישה מהאוניברסיטה) עם outcome IVF כמילות מפתח, נדמה לי. אם זה ממש חשוב לך, תשלחי לי מסר ואני אנסה לחפש אותו במהלך שבוע הבא.

נועם@בת

New member
רק בישראל ../images/Emo3.gif

אני מקוה שאף חבר כנסת לא מציץ לנו בפורום ומתכנן את הקיצוץ הבא, אבל זאת בדיוק דוגמא לריצה מהירה לIVF. אם הבעיה היא רק פוליציסטיות (אני ל אמדברת על מקרים בהם יש בעיות נוספות), מה שצריך לעשות זה בעדינות להביא לביוץ של זקיק או שניים. אלא שלנו אין סבלנות, רוצות ילד אתמול ולא מוכנות לתת לרופא "למשוך" אותנו. הרבה פעמים לוקח זמן להגיע למינון נכון של הורמונים כדי להביא לביוץ. קורה שטיפול אחד נפסק בגלל חוסר תגובה, ואחר נפסק בגלל עודף תגובה. מה גם שהיבול הגדול של הפוליצ' הוא בעוכריהן. חלק גדול מהזקיקים לא טובים. נוסיף לזה את העובדה המצערת שרופאים רבים נותנים איקקלומין מבלי לבדוק את מצב הרירית או את התגובה, ואז יכולה לעבור חצי שנה מבוזבזת כי לא היו זקיקים או הרירית נפגעה. כך נוצר מצב שעל הנייר רשום 8-10 טיפולים, אבל בעצם היו רק 2-3 שבאמת היו עם רירית תקינה וזקיקים טובים. זה השלב שבו למטופלת נשבר והיא דוחפת לעבור הלאה. היא מצידה כבר עברה מספיק וזכותה לקבל IVF, אלא שבהרבה פעמים זה מיותר. נועם

zohee28

New member
האם זה נכון שבמקרה של פוליציסטיות

יש יותר ביציות לא תקינות? האם לזה התכוונת כשכתבת "חלק גדול מהזקיקים לא טובים"? רציתי לציין שלא תמיד מדובר בריצה מהירה ל- IVF. לדוגמא במקרה שלי, כל פעם היו צריכים להפסיק טיפול שך IUI. כשהזרקתי אמפולה אחת בכלל לא הגבתי, ועם אמפולה וחצי היתה תגובה של היפר שלא איפשרה לבצע הזרעה.

עמית@

New member
ככהה זה גם אצלי, אבל בIVF ממילא

שואבים, לכן אין בעיה של הפסקת טיפול באמצע, הבעיה היא שהרמות הגבוהות של האנדרוגנים אצל פוליציסטיות (לפעמים!) משפיעות לרעה על איכות הביציות, וגם הכמות לעיתים באה על חשבון האיכות. וגם- עם כ"כ הרבה ביציות, לא כולן מצליחות להגיע לרמת בשלות זהה, והזקיקים שקטנים מכדי להישאב- הם אלךו שעושים את הבעיות היות והם מתנפחים ומגדילים את השחלה, ואז יש לנו היפר

zohee28

New member
מה זה אנדרוגנים?

וכיצד זה משפיע לרעה על הביציות?. אני כבר הספקתי לעבור ל- IVF שהסתיים בהיריון כימי... :( נקווה שסבב המוקפאים יניב את ההיריון המיוחל. תודה על התשובה.

עמית@

New member
קחי בחשבון שפוליציזם היא בעיה מאוד

שכיחה, חלק גדול מהפוליציסטיות יכולות להרות ללא שום עזרים הורמונלים, התופעה היא רחבה מאוד, אם הבעיה היחידה של הזוג היא חוסר ביוץ- הרי שלביוץ קל להגיע (אבל במקרה של פוליציזם, יש נטייה לתגובת יתר, ואז לפעמים חייבים לשאוב- כמו שהיה אצלי- טיפול חירום) את שומעת (לרוב) על המקרים הקיצוניים- אבל יש אלפים אחרים שעוברים חלק, או בטיפול מינימלי.

תעשי ../images/Emo127.gif גם עלי...

פוליציסטית, אין תגובה לאיקקלומין, עשיתי לסירוגין הזרעות ו-IVF (עברתי רופאים), והתוצאה: 1 ילדה מקסימה בת 3.5 2 זוג תאומים ששניהם מתוקים, בני שנה וחצי. (שלא תחשבי, לקחו 10 מחזורי טיפול, פשוט התחלתי מוקדם). במשך הזמן המחזור שלי הולך ומסתדר, דרך אגב. מפעם בשנה הגעתי לפעם בחודשיים. אם לא היו בעיות גם בצד השני, אולי היה אפשר לפנטז על איזה הריון ספונטני.

טלי אבג

New member
אהבתי לקרוא את התגובות שלכם.

על הפוליציזים המטריד. תודה לך רוירוי על שכתבת את מה שאני מרגישה לפעמים. ולך מאיה על ה-
וגם על התשובה לרוי רוי. ולנועם יקירתי על תוספת הסבלנות שהוספת לי- כי מה לעשות הזבלנות הולכת להתפוגג אוטוטו.

סיפור מדהים ומרגש עם סוף טוב

ואם אהבת את הפורום שלנו, תדעי שיש גם פורומי המשך כדאי לך להציץ גם שם(הורים לאחר טיפולים).

eti22

New member
איזה יופי של סיפור../images/Emo45.gif

תודה על השיתוף!!!

למעלה