נשים ונשק

טל קר

New member
LOL לא שיש לי בעיה עם זה שאת מתחננת

על חייך, רק לא הבנתי למה את חוששת להם.

wolf18

New member
הייזל

אני לא יודע אם להגיד תודה או לא על זה שחשבת שאני אישה, אני מניח שבפורום הזה זו מחמאה
אכן הרבה פעמים ההומור העוקצני שלי מכניס אותי לצרות, פשוט קשה לי עם אנשים שלוקחים אותי ואת עצמם יותר מידי ברצינות. בעניין החששות לחייך, אל דאגה. אני מוכן להיות שומר הראש שלך (כמובן עם ג´ינס במידה + חגורה) אחרי הכל זה המקצוע שלי.(או לפחות אחד מהם) חג שמח ודרך אגב כמו שאת רואה השם הוא גילעד והכינוי WOLF18 ולא 32 למרות שאת ה18 עברתי די מזמן

wolf18

New member
בנושא עייזר

כשעייזר אמר למי שאמר לסרוג גרביים החיוך שלו לא היה אוהד. הוא היה מתנשא, ויש הבדל גדול. עייזר הוא מאותו דור שלא רק נשים נחשבות נחותות אלא גם כל גבר שאינו כמוהם. "מלח הארץ""תפארת מדינת ישראל""טובים לטייס" וכו´ וכו´ יש לדעתי מעט מאד אנשים שמתעבים את הגישה הזו יותר ממני ולא בהכרח בגלל היחס לנשים כמו היחס הכללי לכולם כנחותים ממך (לא רק כקבוצה אלא כיחיד) גישה של אני ואפסי עוד.

לאורן, שלוש קריאות עידוד../images/Emo8.gif ולאן

נעלמו האימוטיקונים "צל"ש" "צל"ג" ??? - אלה עם אצבע למעלה אצבע למטה?

Romulan

New member
הגדרות

"זכרתני" הוא שולל זכויות הנשים, מין פאשיסט מגולח ראש אטום גזען ונבער כזה, שמחזיק שרשראות ברזל ומנופף בהן לכל עבר?

יש לנו בעייה עם הגישה הזו

אנו מציעות שתתחיל לקרוא - אפשר בעזרת מנוע החיפוש - את ההסטוריה של הדיונים כאן ואנו בטוחות שכל שאלה שעולה בדעתך תענה עד תום. והיה ולא - נשמח להשלים את המידע.

Romulan

New member
מדוע יש בעיה עם הגישה הזו?

ואינני נזקק למנוע החיפוש. הערבים למשל נזהרים כמו מאש מהמילה "נורמליזציה" ומוכנים להחליף אותה אפילו ב"יחסים נורמליים". לא שאני יודע מה ההבדל בין שני המונחים. לי המילה "זכרתני" נשמעת כמו מי שמחזיק אותו ביד ומוכן לדחוף אותו לכל מקום, או בלשון אחרת: חושב עם הרגליים ולא עם הראש. מכאן ועד לאנלוגיה אל ההוא עם שרשראות הברזל, המרחק אינו גדול. ושני קישורים בעניין (ייתכן שהביאו אותם קודם. אינני עוקב בשבע עיניים אחרי הפורום). אני מקווה שהקישורים יעבדו בתפוז. אגב, את ההודעה שנשלחה לתיבת המסרים האישיים שלי - מחקתי בלי לקרוא. בטוחני שכל השגה בנושא כתיבתי ניתן לכתוב בפורום, כפי שגם אני אינני מתקשר למנהלות הפורום הביתה בנושא כתיבתן בפורום.

רומולן, ´זכרתני´ הוא מילה חדשה בשפה

העברית, הבאה להחליף את הביטוי "שוביניזם-זכרי" , ולשמש ביטוי הולם לכל מה שמתאים לנ"ל. עם כל הצניעות, הגיתי את הרעיון תוך השתתפות פעילה בעניני פמיניזם, ומתוך תחושת צורך דחוף במילה עברית שתתאים. הגלגול הראשון של המילה היה ´זכרנות´/´זכרני´, ולאחר הערה של המשתתף הקבוע שלנו, AAAL123 (מקווה שרשמתי נכון את הניק), קבלתי את דעתו והחלפתי אותה בזכרתנות. עד היום, המילה מתקבלת יפה מאד בכל החוגים הפעילים בנושא פמיניזם, ובמיוחד כאן, ע"י המשתתפות/ים. זכרתנות - הלא היא "שוביניסטיות-זכרית", היא דרך/כי התנהגות שבבסיסן קיימת ההנחה שאשה היא יצור נחות לעומת גבר. התנהגות זו יוצרת תרבות שלמה, שכולנו חיים בתוכה ומתנהגים לפי הקודים שהיא יצרה. כל אחת ואחד בחברה שלנו, הם קודם לכל זכרתניים,היות והם נולדים לתוך מציאות הנוהגת כך מלכתחילה. רק אח"כ, תוך לימוד, הבנה, הטעמה, הפנמה, מתחילים להבין את המושג, את התרבות את ההתניות ועולים על הדרך הנכונה לשינוי.

הצבעה

New member
התנהגות פותה

אם התנהגות שאינה מוצאת חן בעינייך היא זכרתנית, הרי שהתנהגותך צריכה להקרא - על אותו משקל - התנהגות פותה

טל קר

New member
הרה לי להעיר משהו על התנהגותך הפותה

אם לסבתא היו גלגלים, היא היתה נותנת לי טרמפ לאונ´. מכיון שאין לה, אני נוסעת באוטובוסים. מכיון שלאורין יש הגדרה מדויקת מה נחשב לזכרתני ומה לא, כך "שאם התנהגות שאינה מוצאת חן בעיניך היא זכרתנית" רלוונטית בערך כמו לאם לסבתא היו גלגלים, אז הודעתך, על אותו משקל של ההגדרה אותה נתת, היא הודעה פותה.

../images/Emo6.gif צר לי אך דיון המושגים הזה..

משעשע אותי עד מאד ! ברצינות וללא כל ציניות / שחצנות / זכרתנות או פותות אני פשוט יושב מול המחשב וצוחק מכל הלב ... וזה שווה הרבה בימים טרופים אלו !
The Colonel שפשוט נהנה לקרא את ההודעות בפורום

נא להאיר את עיני-מהי התנהגות שאינה../images/Emo12.gif

מוצאת חן בעיני ומהי התנהגותי שלי? נ.ב. בקשתי זו היא עקב בעיות חמורות בהבנת הנקרא.

wolf18

New member
הגדרות

אם בבסיס הזכרתנות עומדת ההנחה שהאשה היא יצור נחות מהגבר, אז בבסיס הפמיניזם עומדת ההנחה ש..???

wolf18

New member
שוויון ערך

האם שוויון ערך מראה על שוויון במהות? האם נשים שונות מגברים באופן בסיסי (לא רק ביולוגי/מיני)? ועל פי מה נמדד ערך? ערך ביחס למה?

טל קר

New member
שוויון ערך לא מראה על שוויון במהות

יש זרמים שונים בפמיניזם. יש זרם שאומר שיש שוויון במהות, ושהגוף הוא הכלא של הנפש. שהשוני נובע מחיברות שונה. יש זרם שאומר שיש שוני מולד גם במהות, והוא לוחם למען שוויון ערך והזדמנויות. יש זרם שאומר שממש לא מענין אותו איזה שוני יש או אין, הוא רוצה שאנשים יבחנו באספקט מסוים לפי התכונות הרלוונטיות לאותו אספקט, ולא לפי מינם הביולוגי. שהשוני הוא בממוצע, אבל האשה או הגבר צריכים להבחן כאינדיבידואל/ית. אגב, כל אדם שונה מכל אדם באופן בסיסי בכל מיני תכונות. המשותף לזרמי הפמיניזם השונים הוא : א. המודעות לכך שכיום אין שוויון ערך והזדמנויות. בין גברים ונשים. ב. הרצון שכן יהיה שוויון ערך והזדמנויות בין גברים ונשים. ערך ביחס למה? ביחס להכל. על פי מה נמדד ערך? ערך יכול להמדד בכל מיני אופנים. חלקם כמותיים, חלקם איכותניים. בכל אופן, אולי תרצה לדפדף קצת בפורום ולעשות חיפוש בו על פי חתכים שונים.

wolf18

New member
השאלה שלי

השאלה שלי נוגעת לנקודה של הבדלים בסיסיים בין גברים ונשים שהם מובנים בהם מעצם היותם גברים ונשים. הבדלים אלה כמובן מתייחסים לממוצע שממנו יש חריגות לשני הקצוות כלומר "נשים גבריות" ו"גברים נשיים" שני ביטויים עלגים אך בהיעדר אחרים יותר טובים נשתמש בהם כששנינו מבינים למה הכוונה. אני מסכים שהיום אין שיוויון הזדמנויות בין גברים לנשים ושהעולם הוא בבסיסו A Man´s world באותה נשימה אני לא רואה איך על ידי מניעת קבלת משרה ממני ונתינתה לאישה שוות כישורים רק בשם תיקון האפליה תהפוך אותי לחסיד הפמיניזם. הרי מי שנפגע מאפליה מתקנת/תיקון אפליה הוא לא בהכרח זה המפלה כך שאם עד אותה נקודה הוא היה נייטרלי הרי שעכשיו רכשנו לנו אויב לא? ראיתי את הדבר קורה במשטרות בארה"ב ביישום אפליה מתקנת לגבי אפרו-אמריקאיים. הכלי הזה יכול להיות חרב פיפיות. לא? בנושא שוויון ערך ביחס ל.... - הכוונה שלי היא שבשל ההבדלים המהותיים בין גברים לנשים ישנם אספקטים שונים בהם יהיה הבדל ערכי בין שני המינים. מה שכנראה עושה אותי לחסיד הזרם השלישי. אבל אני פתוח להצעות. בנושא שוויון במהות, לדעתי (שנלמדה מאחרים) יש בכל אדם צד זכרי וצד נקבי והאיזון ביניהם הוא המרכיב את בסיס האישיות של אותו אדם.

טל קר

New member
אז ככה.

בנןגע להבדלים הבסיסים וגו´, עניתי לך. יש זרמים שטוענים שהם לא קימים, אלא נובעים מחיברות, ויש כאלו שחושבים שהם קיימים. אגב, למה החשיבה הדיכוטומית, ששוני מהותי גורר בהכרח שוני ערכי? בנוגע לתיקון אפליה, או לפעולה מתקנת, מצרפת לך קישור למאמר בנושא מהאתר של ד"ר מירה חניק

wolf18

New member
אז ככה

לאחר שקראתי בעיון רב את המאמר, הגעתי לשתי מסקנות עיקריות. האחת, קשורה ישירות לנושא והיא שאולי באמת הדרך ליצירת האיזון ה"אוטופי" צריכה לעבור דרך חוסר איזון יזום למשך זמן מוגבל. כנראה שחזרה לקו האמצע היא בלתי אפשרית בנתונים הקיימים. בנוסף לכך, אין להתעלם מהעובדה שמדובר בסוג מסוים של אנטיביוטיקה לדלקת. במקביל יש להפעיל אילו שהן תכניות הקשורות בחינוך מגיל קטן על מנת למנוע המשך ההידרדרות בתחום וליצור בעתיד (אולי הרחוק מאד) מצב שבו אין צורך בהעדפה מתקנת. דרך אגב, התרגום של Affirmative action לפעולה חיובית הוא לא מדויק. המושג Affirmation משמעותו הכרה בערך. כלומר Affirmative action היא פעולה המכירה בערך (של נשים, עדה מסוימת וכו´). המסקנה השנייה שלי היא יותר הערכה הנוגעת למה מנחה היום גברים ונשים כאחד כשהענין מגיע לקריירה. מושגים כמו: הגשמה עצמית, ביסוס מעמד, עמדות מפתח, שליטה נפוצים מאד בהקשרים האלה. כל המושגים האלה נוגעים ל"אני". וזה דבר שמפריע לי קצת גם אצל גברים וגם אצל נשים. במאמר עולה איזושהי טענה מצד מישהו שנשים פחות משקיעות בקריירה כי הן יותר מחויבות למשפחה (או משהו כזה). הדבר הזה מצוין כחיסרון. וזה לעומת גברים המוכנים להשקיע בקריירה על חשבון המשפחה. ואני תוהה, איזה מהשניים הוא באמת בחיסרון? לטעמי אותו גבר המוכן להקריב הכל על מזבח הקריירה והקידום העצמי (או לחילופין אותה אישה המוכנה לעשות זאת) עדיין לא התבגרו לחלוטין ונגועים במחלה שאני קורא לה אא"א (אני אני אני). אצלנו במשפחתנו הצעירה הכל מבוסס על תכנית משותפת עם מטרות משפחתיות ולא על השאלה "איך מאזנים שתי קריירות ומי יוותר לטובת מי" שהיא דילמה שלצערי אני פוגש בהרבה משפחות צעירות. כשאני עמדתי בנקודות מסוימות בתפקידים שונים שכללו החלטות על קבלת אנשים לעבודה העדפתי אנשים/נשים בעלי משפחה וזיקה חזקה למשפחתם. לאנשים כאלה יש בדרך כלל מחויבות נוספת מעבר לענין בעבודה וקידום אישי, מחויבות הפרנסה. ה"קרייריסטים" נוטים לעבור לאן שנושבת הרוח של הגשמה עצמית ותיגמול גבוה (לא תמיד בכסף, לפעמים כבוד מעמד צעצועים וכו´). עד כאן בינתיים, לא שמתי לב אבל יצא מאד ארוך. גילעד

למעלה