נשים דעתן קלה....

נשים דעתן קלה....../images/Emo12.gif

בעקבות שאלתה של LALOLI לגבי אורגזמה רוחנית, נתקבלה תשובה אחת מאת מיקי הקורא שדיברה על נשים, מה שהזכיר לי שאלה ש"מטרידה" אותי כבר זמן מה... יש פסוק כלשהו בתלמוד או איפה שהוא, שמכיל את המשפט "נשים דעתן קלה". אני לא ממש יודעת לומר באיזה הקשר מדובר שם, משום שכל המסביב הוא ארמית, לבד מהשמפט הזה. יחד עם זה, יש מי שיודע לצטט את המשפט הזה השכם והערב, כטוען שנשים חכמות פחות מגברים. מה דעתם
האם מישהו יוכל להאיר זוויות נוספות בטרם אביא את גרסתי
אולי לפרש את כל המסביב הזה
הפסוק מתוך סדר מועד, מסכת שבת: דביתהו ריפתא וכוזא דמיא וכרכי כי תקיף גזירתא א"ל לבריה
נשים דעתן קלה עליהן
דילמא מצערי לה ומגליא לן אזלו טשו במערתא איתרחיש ניסא איברי להו חרובא ועינא דמיא והוו משלחי מנייהו והוו יתבי עד צוארייהו

חי אדר

New member
ההקשר

הפתגם נשים דעתן קלה, מופיע בתלמוד בבל מסכת שבת לג ע"ב. שם מדובר על על אב ובנו שהתחבאו בבית המדרש מפני שנרדפו ע"י השלטון של של מלכות רומא. במהלך השהות שלהם שם היתה אשתו מביאה להם אוכל ושתיה במשך כל יום. במשך הזמן נודע להם כי החיפושים אחריהם תפסו תאוצה גדולה, ואז בהקשר הזה אומר האב לבנו שמוטב ללכת להתחבא במקום אחר. שאם יקרה שהאשה המביאה להם אוכל תחקר ע"י השלטון היא עשויה לגלות את מקום המחבא שלהם.בהקשר הזה הוא אומר נשים דעתן קלות. אם כן על פי ההקשר הכוונה היא: שהם עשויות להישבר בחקירה.

LALOLI

New member
שלום חי אדר...

אתה אומר שנשים יכולות להישבר מהר יותר מגברים בחקירה? לזה מתכוון התלמוד? למה תמיד מפלים את הנשים ומראים אותן כפחות טובות, פחות חזקות, פחות, פחות, פחות....

תיראי את מבנה השרירים שלהן.../images/Emo6.gif

הן מציגות לראווה את השומנים שלהן כגון: חזה ישבן. הגברים מציגים דברים אחרים
. חולשתן של הנשים היא כוחן האמיתי. לנו הגברים אין את זה כלל.

מתה על ה"עידודים" האלה

מעניין איפה חולשתן של הנשים היא כוחן האמיתי בלידה למשל ואיזה גבר שרירי היה מתמודד עם כאבי מחזור 4-5 ימים כל חודש מגיל צעיר. עם כל הכבוד לדת ולמלומדים החכמים והשוביניסטיים, האמת הפשוטה היא שצריך ממש מעט גברים בעולם על מנת לשמר את המין האנושי, התועלת של גברים לעולם זניחה, אם לא מזיקה ברובה יש לשער שעם האבולוציה פיתחתם יותר מאסת שריר על מנת שלא נבעט אתכם לכוכב אחר, או סתם לים. יש לשער שעם הזמן, והקידמה, המין הגברי ילך ויתנוון עד שייגמר, כי לציד אתם כבר מזמן לא יוצאים, וגם לא עושים הרבה דברים אחרים. ובעוד כמה אלפי שנים (אולי פחות, בכל זאת התחלנו לרוץ בהתפתחות), ישאל עלם צעיר את מנהל פורום עולם המיסטיקה, למה בתנ"ך הגברים הם פחות ופחות, ומשתתפת חביבה בפורום תסביר לו, "תראה את מבנה הגוף שלהם, עם הגבעול הקטנטן הזה והשקיק המקומט, כ"כ רגיש ועדין, חולשתם של הגברים היא כוחם האמיתי, בחמלתנו השארנו כמה לתצוגה". ומה מצחיק? שאני אפילו לא מגדירה את עצמי כפמיניסטית.

../images/Emo140.gif כתומה ומישמישית

לא חשוב משיח משיחה. העיקר שתיראה טוב. שיהיה נעים להביט. מעולם לא שאל שור את הפרה מי יותר טוב כנ"ל האריה והתרנגול. אני חושב שאין בנינו שיוויון אבל יש השלמה אחד את השניה. למי שכואב לו, מרגיש חלש. ולצערי כרגע כך אני מרגיש. אבל לא אהפוך את חולשתי לעצמה זה לא גברי. אני אסתגר בד' אמותי ואבכה בלילה כשלא רואים. באהבה רבה לך. מיקי

אממממ הנענע שלי צומח נפלא

החיים יפים. כל ירידה היא לצורך עליה (ניראה על כבר מי)
. נו..... אני פרודדדדדדדדד לא? זכותי להיות עצוב
.

אם היית פנוי

אטרקטיבי, רענן כעלה נענע וריחני גבוה להפליא, שרירי כסוס אציל עב .... וחלקלק כעולל עם בלורית מתנופפת (לא להגזים) ועיניים חודרות, היית באה לנגב לך את הדמעות.

../images/Emo6.gif חחחחחחח. חולה עליך ועל שיכלך

אם היית רזה נמוכה ומקסימה. וחלקלקה כמן עוללה, (עם ריח דומה). אז..... אולי....... אני אתאהב. חבל שאת לא אתיופית.

מיקי הקורא המתמיד ../images/Emo141.gif

ועל כך ייאמר - מותרת הבהמה מן האדם, אני חושבת שאין בינינו זהות, אולי רק דמיון, וזה בהחלט לא סיבה לאי שיוויון. אנחנו יכולים לחלוק בעולם הזה כמו הפרה והשור, כמו האריה והתרנגול, לו רק נניח לכל אחד לצמוח, בלי לשבת לה על הראש, ולסמן לה את שתי הבלטות מול הכיור כמעמדה וכבודה. ואגב, מניפולציות באמצע הפורום? מפקססת לך טישו.

חי אדר

New member
laloli

לא התכוונתי להביע את עמדתי האישית בעניין רק ציינתי מהו ההקשר והכוונה העולה מהאמרה נשים דעתן קלה. לעניין האפליה לי אישית נראה שהיחס כלפי הנשים הינו תולדה של תפיסוה תרבותית מסוימת, שהיום היא כבר מפנה את מקומה ותחתיה עולה גישה שונה לחלוטין.

למעלה