נשים בתיאטרון

נשים בתיאטרון

במגמת התיאטרון שלנו יש 18 בנות, ו-2 בנים... כמו כל מגמת תיאטרון שמגיעה ל-י``ב, אנחנו צריכים להתחיל למצוא מחזות כדי לעשות מהם הפקה. ועכשיו מגיעה הבעיה - ברוב המחזות יש יותר דמויות-זכרים מדמויות-ניקביות. בית ברנרדה אלבה והחברות הכי טובות הם מחזות שכבר נטחנו בבגרויות וחזרו על עצמם כל שנה כמעט, וזה בגלל שהם בין המחזות היחידים שאפשר להעלות רק עם בנות! (בבית ברנרדה אלבה היה צריך להוריד כמה דמויות). איך אפשר להסביר את חוסר האיזון הזה? יש יותר לומדות תיאטרון מלומדי תיאטרון... אז למה עדיין רוב המחזות נכתבים עם תפקידים ראשיים לגברים? לפני כמה ימים ראיתי ראיון עם מחזאית צעירה שמעלה עכשיו הצגה (אני לא זוכרת את השם שלה או של ההצגה). הדמות הראשית מבוססת כביכול עליה, אבל הדמות הראשית היא גבר. כששאלו אותה למה דווקא גבר, ולא אישה (הרי היא אישה, והדמות מבוססת עליה) היא אמרה שלדעתה יותר מתאים לתפקיד ראשי דווקא גבר! זה לא מקומם?

WC

New member
זה לא מקומם!

תאטרון נכתב על החיים ודילמות חברתיות- רוצה תאטרון בלי גברים?! לפני זה תצטרכי למחוק את קיומם בחברה! חוץ מזה יש שלל מחזות של רק נשים - תלוי רק לכמה שחקניות וכל מחזה אפשר לערוך ויש מחזות שבהן תפקידי הגברים הם שוליים וניתן לערוך אותם החוצה המלצות שלי למחזות בשבילכן המשרתות-ז`נה (3 דמויות) סיכסוכים-לא זוכר מי כתבה (2 דמויות ועוד אמא שלא עושה כלום כל המחזה רק גוססת לה במיטה!) שעת הילדים- לא זוכר מי (גם הוא כמעט על טהרת הנשים ועם עריכה חכמה אפשר לעשות פלאים) מונולוגים מהוואגינה בתולות שידוך (2 דמויות כמדומני) וכן ככה כותבים את זה-זה משחק מילים שירת הלוויתן (אני לא בטוח ב100% אבל שווה בדיקה) ויש עוד רק צריך לחפש- ללורקה למשל יש עוד כמה מחזות לנשים בלבד או שהגברים זניחים בהם! WC שמברך על פתיחת הפורום - ישר כח

אוקיי,

קודם כל לא אמרתי שצריך תיאטרון בלי גברים. ברור שהתיאטרון, מראה על החברה, צריך שיהיו בו גברים. אבל אני מדברת על משהו קצת מעבר. יש מין מוסכמה, שהתפקיד הראשי הוא מיידית של גבר, וזה נכון גל על הרבה סרטים בקולנוע. ברור שיש סרטים רבים בהם יש גיבורה, ומחזות בהם הדמויות הן רק נשים, אבל יחסית למחזות בהם התפקיד הראשי הוא גברי, או מחזות שרוב הדמויות הם גברים, זה אחוז קטן מאוד. וזה פשוט מכורח ההרגל. הדוגמא שנתתי של המחזאית שכתבה מחזה על עצמה, אבל במקום לשים את עצמה כתפקיד נשי, היא שמה דמות גברית, זה דוגמא אחת מיני רבות לכך שהתיאטרון המסורתי מעדיף גברים בתפקיד ראשי. עדנה מזי``א וענת גוב, שעושות את ליסיסטרטה, שמו להן למטרה להוקיע את המסורת הזאת, עד כמה שאני הבנתי. כמה עוד מחזאיות אתה מכיר? וזה נכון בכל תחום, לא רק בתיאטרון, ואני מניחה שהתיאטרון, כתמונת מצב של החברה, באמת משקף את האפליה נגד נשים. אפילו בעולם הספרות, באופן יחסי, אחוז הסופרים שמצליחים יחסית לאחוז הסופרות, היתרון הוא באופן ברור לגברים. ותודה על הברכות לפתיחת הפורום :) מאריאן

GormE

New member
לא נכון לא נכון

זה כל כך שולי להתעסק במין שחבל לבזבז מקום. ורציתי להגיד- להתראות- אני הולכת למתא``ן לשבועיים!!! כבר, בהתחלה מאריאן תשתלט על התחום ביי-ביי!

WC

New member
את הולכת למת``אן?!

אני מנחש לתחום תאטרון- נכון? באיזה שכבת גיל (ט,י,יא?)? ובקבוצה של מי? תעני בזריזות!!!!! כי יש לי ד``שים למסור לאנשים WC תעני לי בבקשה

corny

New member
עצרו רגע- מ ת א`` ן?!

היי לכם!!!!! לאיזו שיכבת גיל את הולכת למתא``ן??? הייתי במתאן שנה שעברה.... אני עולה עכשיו לי``א.... אולי אני מכירה אותך??? אשמח עם תעני לי...

לא שולי בכלל

הצורה בה נשים בתיאטרון לא מוערכות באותה מידה כמו גברים, היא פשוט דוגמא לכמה שלא מעריכים נשים בחברה כולה, וזה ניראה לי נושא שמאוד מתאים לדבר עליו בפורום. ותהני במתא``ן :) מאריאן

למעלה