נשים בכבאות

fire girl102

New member
נשים בכבאות

קראתי את הכתבה בביטאון על הנשים בכבאות והייתי רוצה לומר מספר דברים בנושא: אני יודעת שיש דרישות מיוחדות להתקבל לעבודה הזו שהם: שירות צבאי- פרופיל 97, רשיון למשאית עד 15 טון ועוד.. לאחר מכן עוברים מיונים ובחינות בסיסיות ואם אתה עובר את זאת, אתה נכנס לעבודה ועובר הכשרה בת 3 חודשים בערך כדי לראות איך אתה מסתדר. כל זאת גם אישה יכולה לעשות ללא בעיה. הבעיה היא לא להתקבל אלא להשתלב. הדבר ידוע לא מהיום שלנשים קשה להשתלב במערכת של גברים, במיוחד אם היא היחידה שם.. הגברים טוענים שאישה אינה יכולה להתמודד עם מראות קשים ועם מעמסות פיזיות קשות ולפי דעתי, דבר זה אינו נכון ויש על הנשים סטיגמה מוטעית. עובדה שיש נשים במערך הכבאות שעובדות בארה"ב ושם הן עושות את אותה עבודה מבורכת בדיוק כמו הגברים. אני מתנדבת מספיק זמן וראיתי לא פעם מראות שנחשבים למזעזעים וקשים ואני שמחה לקחת עלי "מעמסה פיזית" שנותנים לי, כי אני יודעת שזו העבודה (המשך בהודעה הבאה)

fire girl102

New member
נשים בכבאות (המשך)

מוזר לי מאוד וגם חבל לי שאין נשים במערך הכבאות בישראל. אם בארה"ב מפרגנים כל כך לנשים, למה "המצ´ואיזם הישראלי" של הגברים לא נותן לנו כך. אני יודעת וגם שמעתי לא פעם על נשים שניסו להתקבל למערך הכבאות בישראל אך מאיזושהי סיבה "פרשו" כי אולי לא התאים להן או שהן ראו שזה קשה מידי. אני חושבת וכמעט בטוחה בדעתי שזה לא הקושי, אם זה התאים להן במשך כל החודשים של ההכשרה, אין סיבה מוצדקת שזה לא יתאים להן גם בזמן העבודה, אלא אם כן מקור הבעיה נמצא בצוות איתו הייתה במשמרות המעטות שהייתה שם. פירגון מאוד קל לתת ועם זאת זה דבר נחוץ ביותר כדי להתמודד עם עבודה כזו וכאשר אין את זה, רמת התסכול עולה שגורמת לירידה ברמה. הכבאים שאני מכירה מאוד מגובשים ושמחים וצוחקים. אפשר לעשות את כל זה גם עם נשים. אנחנו בני אדם אחרי הכל, מדוע לא מקבלים את העזרה שלנו? אין לי תשובה. אני אשמח אם תגיבו ותתנו את דעתכם בנושא. רויטל, ש"כ ת"א.

זאוברמן

New member
נשים במערך הכבאות וההצלה

אני מביע כאן את דעתי האישית ,מבחינתי אין כל מניעה שגם נשים ישולבו למערך הכבאות וההצלה אך לדאבוננו אנו לא דרג מקבלי החלטות ושאלות בנושא הזה יש להפנות לשר הפנים , בית המחוקקים קריא כנסת ישראל , ויועץ המשפטי לממשלה, ומבקר המדינה , במדינת ישראל יש חוק זכויות האזרח, ובו חוקי משנה בתחום העיסוק שאין להפלות בין המינים , ולדוגמא היינו עדים הכיצד הצליחה נערה להיתקבל לקורס טייס בחיל האוויר ואכן התקבלה וסיימה אותו בהצלחה , ודי לחכימה ברמיזה וכל משפט בנושא מיותר. בברכה גרשון

תשובה לשאלתך

רויטל היקרה, את צודקת בכל מה שאמרת על נושא של הנשים במערך הכבאות ואני מסכים איתך שכמו שיש כבאיות בחו"ל, והן מובילות, כך גם בארץ יכולות להיות כאלה! כנראה זאת הבעייה של הנשים, שרואות במקצוע כגברי ונמנעות מלקחת בו חלק, כך שזאת לא הבעייה של המצ´ואיזם הישראלי, ואני בטוח שאין שום בעייה אצל שום גבר, לקבל עזרה של אישה. אולי יש כמה כבאים שיהיה להם קשה שאישה תגיד להם "אתה תצא לארוע, ואתה לא" אבל הם יתרגלו לרעיון. כמו שפעם נאמר בפורום בנושא הזה, לדעת הרוב הבעייה היא השתלבות הנשים המעטות בין אוטוסטרדת הגברים. לידיעתך, לא מזמן פורסם מכרז בשרותי כבאות חדרה לקבלת האישה הכבאית הראשונה בישראל בזרועות פתוחות וגמישות רבה - אך אף אחת מבת מינך לא נענתה בחיוב - ! בתשובה לשאלתך, - מדוע לא מקבלים את עזרתכן - פשוט... אין ממי לבקש! יום טוב לך!

למעלה